reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam:) ja dopiero dziś dorwałam się do kompa i to jeszcze dosłownie na chwilkę.... bo jedziemy z mezusiem zaraz na zakupy ... i do rodzinki w odwiedziny ;) wczoraj byłam przy okazji wizyty u babci odwiedzić koleżankę która 3 tygodnie temu urodziła synka;) mały jest cudowny..;) u mnie noc oki;) ja już po śniadanku..;p dziś mężuś zrobił mi grzanki natarte czosnkiem i posmarowane masełkiem.. pycha;) pozniej jak wroce postaram sie wejsc i was nadrobic;) miłego dnia:)

reklama
Witam Dziewczyny ;)

Jestem w 15 tygodniu ciazy, termin porodu mam na 19 sierpnia. aaa.. juz sie nie moge doczekac. Tym bardziej ze dzisiaj poczulam pierwsze ruchy maluszka. caly ranek szalalo i gilgotalo mnie w brzuch. Mala Rybka moja :)

Pozdrawiam wszystkie inne ciezarowczeki :)

Gosiek ja mam caly czas taki bardzo obfity sluz ze musze nosic podpaski, mam wrazenie ze popuszczam ale to nie ma koloru i zapachu moczu. Boje sie wizyty we wtorek bo ostatnio widzial u mnie rozwarcie na opuszek palca i wlasnie zeby to nie byly wody plodowe. Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala dlugo lezec i bedzie wszystko w porzadku.
mal-gosia - jest taki syrop na przeziebienie dla ciezarowek
Apteka FarmaCo ul. Przejazd 6 Koluszki: *spam* Naturalny Syrop Dla Kobiet W Cia�y 150 G
josia - witamy

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi dziewczyny czy wy tez czyjecie, lekkie klocie od czasu do czasu w podbrzuszu? mi od paru dni zdarza sie to dosc czesto. trwa troche i przechodzi. Pytalam lekarza podczas ostatniej wizyty, ale powiedzial, ze wszystko jest w porzadku i to normalne bo organizm sie "rozciaga" dla malucha. Czytalam, ze dopoki nie sa to silne bole zblizone do miesiaczkowych i nie ma plamien to jest wszystko w porzadku.

Gosiek a co do sluzu, czy do lekkiego popuszczania to mam tak czesto. szczegolnie po nocy.takze nie rozstaje sie z pantami. co do nie trzymania moczu to lekarz powiedzial, ze to wszystko zalezy jak dzidzia sie uklada. Jesli jest zbyt duzy nacisk na pecherz - moze sie zdarzac.

a jak wasze brzuchole? moj od dwuch tygodni przybiera coraz wiekszych rozmiarow. Moja znajoma z pracy jest tez w ciazy w 6 miesiacu i ja mam wieksze brzucho od niej :D fakt ze ona jest drobniejsza, ale wszyscy sie smieja, ze ja chyba tam cale przedszkole chowam :)

i jeszcze jedno pytanie: jak u was z jedzeniem? ja odkad jestem w ciazy nie moge sie przekonac do miesa. uwielbiam kurczaka pod kazda postacia ale teraz po prostu mi nie wchodzi. Moj mezczyzna wciska mi mieso prawie na sile. z wedlinami nie ma problemow - tylko z miesiwem "obiadowym". myslalam, ze moze przyprawy wiec ostatnio zrobilam na parze bez niczego - i tez ledwo wcisnelam ze 3 kawalki...

joasiu-Witamy serdecznie:-)
Co do kłócia w podbrzuszu,lub po prawej czy lewej stronie na wysokości jajników to też tak nie raz miałam -takie chwilowe przestawało i za chwilke znowu ,ale to właśnie podobno rozciągająca macica i więzadła.Mój lekarz mówił,że jeśli po nospie przechodzi to jest"spoko":tak:
Mięsko wcinam ale w mniejszych ilościach niz wcześniej ,wędlinki też słabo ale najwięcej to owoce i warzywa wcinam jak wariatka:-Daaa no i nabiał pod każdą postacią :jogurciki,twarożki ,serki itp.-ale to również przed ciążą mi smakowało.
miałam dziś małe szaleństwo zakupowe i kupiłam pierwszeciuszki dla maleństwa wkleiłam fotki w wątku "zakupy dla naszych maleństw",ale dla siebie też kupiłam -więc będe chwalipięta i się pochwalę:
zakupiłam taką super cieniutką bluzeczko-tuniczke z przewiewnego materiału super na lato i wiosne ,rękawki ma podpinane do góry a na wysokości bioder można zciągnąć tasiemką wyglada zabójczo do leginsów i rureki oczywiście mieści się brzuszek nawet duży-więc jest rozwojowa:-D
DSC01008.jpgdrugą rzeczą jaką zakupiłam to sukieneczka też taka wiosenno-letnia z bardzo podobnego przewiewnego materkiału co bluzeczka,również w kwiatki -podobno najmodniejszy deseń w tym sezonie:tak:,na dole sukieneczka układa się w bąbeczke ,bo ma podwójny materiał-wygląda bosko :-) a brzuszek też się spoko mieści nawet duuuuuży:-DDSC01009.jpg

Witam!

U mnie znowu dzisiaj ciepełko,więc zaraz wybieram się na spacer.
Z tym śluzem to ja mam od początku 'mokro'. No i nadal zaciekle chodzę w nocy do toalety i aż sama się dziwię,że po GODZINIE mogę mieć pełen pęcherz... hmmmm
Lana - piękne ubrania! ja na razie nie kupuję nic,bo brzuszek jakoś wolno rośnie :-D póki co myślę nad spodniami,bo tylko moje ukochane bojówki są wygodne.. w reszcie się nie dopinam!
To chyba tyle ode mnie :-) miłego dzionka!!! :-)

witam wczesnym przedpoludniem!
jakisb dzis mam dobry nastroj, spotkalam sie na kawke(hurra posmakowala wreszcie) z kolezankami, potem wypucowalam mieszkanko, teraz godzinka lenistwa a wieczorem hej do pracy (no dobra to ostatnie mniej mnie cieszy)

fajne ciuszki LANA!
moje spodnie zaczynaja byc ciasne wiec tez musze sie za czyms rozejrzec, mam jeszcze 2 pracy ciazowych spodni z poprzedniej ciazy ale te moga byc jeszcze za duze..musze sprobowac

JOSIA klucia w podbrzuszu na razie nie mam, ale brzucholek sie powieksza (wkleje zaraz zdjatko na brzuchach)
co do míesa mi bardzo smakuje, nawet bardziej niz przed ciaza, wiec wmawiam sobie zabobonnie ze bedzie chlopak (na poczatku chcialam dziewuszke ale teraz mam ochote na synka he he)

ach babeczki nie mam jeszcze ruchow, mam nadzieje ze dziszia wkrotce sie zacznie przepychac do mamy hi hi
OLi , MAl-Gosia zdrowka zycze!

reklama
LANA śliczne! W jakich sklepach to kupiłaś?
MAGGIE78- kupiłam to w takich naszych Świnoujskich butikach,nie są to jakieś sklepy które są w galeriach handlowych,tylko takie lokalne prywaciarze ale powiem Ci,że w wielu sklepach widywałam podobne bluzeczki one sa takie z cienkiego przewiewnego trykociku uszyte.Ta moja bluzeczka ma jeszcze na górze kilka rozpinanych guziczków więc świetnie nada sie również przy karmieniu piersią:-)

Do góry