reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

taycia ja jak miałam zaparcia to też miałam brzuch twardy i kujący. a jak widać wszystko u mnie ok:)

A jak się rzeczywiście nic nie zmieniło to ja powinnam dostać 2 tys becikowego. Bo w Krakowie dostaje sie jeszcze becikowe gminne ( dodatkowy tysiąc). Mam nadzieję,że tego nie wycofaja...

Ostatnia edycja:
reklama
Taycia,no własnie słyszałam,ze w Irl tez lipa pod tym wzgldem...bez sensu! ale wiesz nie zmienia to faktu,że tak nie powinno być W końcu dzieci to kasa dla kazdego panstwa. Nowi podatnicy! a co z tego jak panstwo nam wlasciwie nic nie daje w zamian???nie chroni swoich obywateli w należyty sposób. Ale dosć. To sprawy polityki i niestety my nie mamy na to zbyt duzego wpływu. Cóz oby kiedys było lepiej i naszym dzieciom zyło sie juz ciut lepiej:).

Maggie fajnie ,ze u ciebie wiecej kaski-zawsze sie przyda! ja tez podwójnie bo dwojka dzieci:)-wózek sie zwroci przynajmniej czesciowo!

taycia ale też możesz mieć becikowe z Polski moja koleżanka mieszkająca w irlandii tak zrobiła chyba 2 razy była w Polsce na wizycie u gina i wzięła potrzebne zaświadczenie.

witajcie kochane,
ja z zakupami to mam różnie nie raz coś kupie bez jego wiedzy to mu potem wciskam że dostałam albo cos. Ale jak juz trzeba cos za większa gotówke to mu tak wierce dziure aż sie zgodzi. Oczywiscie zawsze uważa że jest mi to niepotrzebne, no ale cóż to tylko facet zbyt prostu człowiek żeby zrozumiał potrzeby kobiety tymbardziej w ciąży. Ja oczywiscie wspomniałam o poduszce to spojrzał i nic nie powiedział.

Z drugiej strony jak mu o czymś wspone żeby sie przydało ale nie jest koniczne to tak sie nakręca że odrazu musi kupić, ciężko za nim nadąrzyć.
Teraz sie uparł że mamy kupic ten wózek, a ja nie wiem czy nie jest jeszcze zawcześnie.

Taycia mnie kiedyś tez tak bardzo brzuch rano zabolal,spanikowalam jak nie wiem,a pózniej stwierdzilam,ze muszę pójść do kibelka oproznjc się i jak ręka odjął :)) także trzeba tylko pilnować,żeby się normalnie załatwiać :))
w Norwegii tez dostaje się bardzo dużo kaski za urodzenie i pózniej na Dzieciaczka, Moj pracuje w Norwegii i będzie dostawał co miesiąc jakieś dodatki,nie pa
ietam ile i do jakiego wieku,ale wiem,ze dosyć sporo, a i nasze becikowe się przyda :) dobrze,ze w ogóle coś się dostaje :)

my oprócz becikowego doubezpieczylismy sie u meza w pracy..cos tam płacimy co miesiac a potem dostaniemy po ok.1000zł od kazdego z nas :)

Dzis pytalam ginke, na wzdecia mozna espumisan

taycia ale też możesz mieć becikowe z Polski moja koleżanka mieszkająca w irlandii tak zrobiła chyba 2 razy była w Polsce na wizycie u gina i wzięła potrzebne zaświadczenie.

Tak Mal-gosiu , znam takie panie,które pobierają becikowe,a żyją tutaj,ale łapczywa nie jestem. Nie potrafiłabym być aż taka skąpa na pieniądze i okradała 'na żywca' moje państwo. Nie wiem,ale tak mi się kojarzy. Oczywiście każdy robi co uważa za stosowne.
Macie rację dziwczyny.. to było jednak to,chociaż strasznie się wystraszyłam,bo nawet bolało jak wstawałam...
Ach czemu zamiast się cieszyć to ja wiecznie się martwię? :-(
Ciągle nie dowierzam,że tam w tym moim małym brzuchu siedzi sobie mały Robaczek :-)

Taycia skąd to znam!!!
Mnie wtedy tak brzuch zabolal,ze się poskladalam, ale wizyta w toalecie pomogła i teraz już pilnuje,żeby się załatwiać i nie boli :))
ja jutro mam dopiero wizytę wiec jak zobaczę Maluszka to może wkoncu uwierze :)))

a85- mnie Mąż ciągle faszeruje jogurtami żebym ładnie chodziła do kibelka,ale widocznie ciągle za mało :-D
Oj,oj... to będę trzymała MOCNO kciuki!!! na pewno twoja dzidzia już się rusza i jest piękna i zdrowa :-)

reklama
Taycia,wiesz co ja sie podpytam dziewczyn z mojego sirpniowego 2009 co z tym becikowym,ale kurcze chyba faktycznie one cos tam załatwiały i z PL tez im sie nalezało. Dobrze by było,co? Zaraz tam je podpytam bo wsrod sierpniowek 2009 tez sporo poza PL mieszka i tam rodziły...

Do góry