reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Ja nie o becikowym nie słyszałam,zaraz w necie pogrzebie...No to juz by byl skandal. Panstwo nic nam nie daje na dzieciaki a jeszcze to jednorazowe becikowe chca zabrac. Idioci! i jak tu nie zwiewac z tego kraju? Moj J. jak juz pisałam kiedys dostal prace (zaczyna od marca,a my do rozwiazania zostajemy w Wawie)we Frankfurcie w duzej consultingowej firmie,spokojnie sie z tego utrzymamy,a mimo to bedziemy dostawac ok 3tys euro na dzieci do ukończenia przez nie 18rz,złobki,przedszkola są tam całkowicie za darmo i naprawde choc zawsze chcialam na stałe byc w PL to powaznie rozwazamy wyjazd tam i pobyt pewnie na dłuzszy czas...Do czego ci politycy zakichani nas zmuszają??? ale sie wściekłam!!!!

Megmarion sen the best!!!!!!!!!!

ja nie ma przeczucia co do plci, ale chyba wolalabym dziewczynke znowu...

poszperałam w necie i osobiście nic nie znalazłam o tym ze zabrali becikowe. Znalazłam ze becikowe obowiazuje do konca 2011 roku i ze trzeba okazac ze chociaz raz bylo sie na wizycie u gin.

natt 3 tys eur na dzieci? oj cos tu sie nie zgadza, i zlobki i przedszkola tez nie sa w niemczech calkiem bezplatne....ale fakt faktem panstwo socjalne i prorodzinne naprawde!

Ostatnia edycja:
My na razie nie zgadzamy się co do imienia dla naszego Dzieciaczka,
Tesco wywrozyl mi chłopca,Moj mówi,ze to dziewczynka będzie :) ja chciałabym dziewczynkę i dlatego pewnie będzie chłopak :) wiec mówię,ze Moj Tomasz sobie w brzuszku mieszka :) ale najważniejsze,żeby było zdrowe,płeć obojetna :))

Susmali,nie wiem moze to firma bedzie dopłacała,ale na pewno tyle bo juz dostaliśmy papiery w których to było dokładnie napisane:). Niezapominaj ,ze u nas trojka Bejbików:) takze figurujemy jako rodzina wielodzietna:),a za to tez jakies dodatki są:) I przedszkole na 100% mam za darmo bo o tym tez nas zapewnili:)

No Maggie,wyglada na to ze becikowe jest:). Fajnie. Ja w necie tez nic nie znalazłam o tym,że cofneli wiec choc to dostaniemy.. Niby marny 1000,ale to naprawde sie przydaje i my wydalismy to wszystko po porodzie na jakies dodatkowe nizbedniki dla Natki:). I pamietam,ze sie zdziwilismy bo b.szybko dostalismy kase na konto i byl rozwny 1000( a to ponoc nie zawsze tak jest czasem ciutek mniej),ale my tez szybciutko papiery im zanieslismy:)

Susmali i oczywiście miałas racje,ze namieszałam( ciaza mi opóźnia chyba procesy myślenia...ponoć to normalne a u mnie ze zdwojoną siłą w końcu) bo ja myślałam o złotówkach a pisałam euro....hehe! także 3tys zł bedziemy dotawać a nie oczywiscie euro to juz by było przgiecie rzecz jasna Dobrze,ze chociaz ty trzeźwo myslisz:) buźka

Ostatnia edycja:
reklama
Malgo000 - powodzenia w pracy biudulko!
Natt - cudze chwalicie,a swego nie znacie. 1000 zł może nie dużo,ale zawsze... w Irlandii nie ma takiego czegoś jak becikowe,więc nie otrzymuje się żadnych pieniędzy za urodzone dziecko. L4 - chyba tylko w Polsce dbają tak o kobiety ciężarne,którym wypłacają 100 pensji. Dla porównania w Irlandii ,ja teraz na chorobowym nawet nie połowę mojej wypłaty...
Maggie i Devi - napiszę jeszcze raz,że dzieciaczki macie cudne i takie duże.

A mnie bardzo bolał brzuch w nocy . Przyczyn mogło być wiele : leżałam całą noc na jednym boku, nie poszłam się opróżnić, rozciąga się macica???
Czy Wy też tak macie? ala jakby się czuło gazy w brzuchu, taki bardzo napięty i kujący brzuch? mam nadzieję,że to nic poważnego,bo wizyta u gino dopiero za 3 tygodnie :-(

Pozdrawiam!

Do góry