reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

My mamy zakaz seksu.. Mąż jest wyrozumiały i jakoś dajemy radę. Chociaż nie powiem brakuje mi zbliżeń, ale maleństwo to dla nas piorytet, więc poczekamy ile trzeba.

Dziewczyny z tym sikanie, to u mnie różnie bywa. Raz jest więcej, raz mniej. Wnocy jakoś nie wstaje, ale z ledwością wytrzymuję do 5.30. W sumie i tak wstaje o 6 (leki), więc nie jest tak źle.

reklama
Biedroneczka - a to nawet nie wiedziałam,że nie powinniśmy :zawstydzona/y: co prawda zaszaleliśmy (nic nie bolało, nie przeszkadzało) tylko raz ,ale nie sądziłam,że może to mieć jakiś wpływ na fasolinkę. Ja znowu słyszałam coś,że kobieta nie powinna mieć orgazmu,ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Co do siusiania - tak... często ,chociaż w nocy muszę wstać tylko raz... mnie coś dzisiaj brzuszek boli.. nachodziłam się po mieście, mało odpoczywałam - może dlatego... :eek:
No nic.. pora na łózeczko! miłych snów dziewczyny ...

Dzień Dobry!

Ja dziś pierwsza :happy:

Własnie wciągnęłam bułeczkę z pastą makrelową swojej roboty ze szczypiorkiem ....mniam.

Biedroneczka wszystko dokładnie wyjaśniła z tym przytulaniem. Choć nie każda szyjka wrażliwa jest po 38 tygodniu. Mnie nie pomagał ani sex ani mycie okien.....i tak się kulałam do 41 tygodnia :eek:.

Dziweczyny czy jak sie kochacie to z gumka czy bez??
Coś ostatnio słyszałam ze w ciazy (pomijajac sama koncowke) wskazany jest seks z gumka bo sperma może powodwac skurcze...prawda to czy nie?? Tzn. wiem ze moze skurcze powodowac ale wlasnie myslam ze tylko pod koniec ciazy a teraz to jest obojetne....?

Usłyszałam to samo co ty tydzień temu od mojej przyjaciółki z Irlandii,która kończy 5 miesiąc ciąży-ona to gdzieś w necie przeczytała.Pierwszy raz o czymś takim słyszę,ale mamy tu biedroneczke ,która w tych sprawach orientuje się najlepiej.U mnie przytulanek zero już od początku ciąży bo miałam dwa razy na początku plamienia i wylądowałam w szpitalu,fakt były to krótkie plamienia ale pani ordynator ,która jest połoznikiem zakazała,tym bardziej ,że kilka miesięcy wcześniej obumarła mi ciąża.Na ostatniej wizycie mój doktorek już pozwolił,ale my z mężem stwierdziliśmy,że jednak poczekamy do końca 3 mieś.a i tak będzie wtedy gumeczka-bo jakby nie patrzeć to od początku miałam ciąże zagrożoną-wolimy dmuchać na zimne -dzidzia teraz najważniejsza.

puk puk czy można sie dopisać do tak zacnego grona, własnie odnalazłam to forum i postanowiłam sie do was dopisać , w grupie razniej :)

zaraz bede w 11tc termin mam na 14 sierpnia , niestety jestem z tych co musza lezec, miałam plamienia, krwiaczka itp. mam nadzieje ze juz sie wchlonąl lub mało co z niego pozostało.... do tego biore mase leków i trzese sie o moja fasolke kazdego dnia... ciąza jest efektem criotransferu i mase lat staran ..... pozdrawiam was dziewczynki a teraz lece troszke was poznac :)

ja-mama witaj :-)

Ja wstaje w nocy może ze dwa razy:-) Pewnie bym wytrzymała do rana ale córcia się budzi kilka razy więc i tak do niej wstaje :-) i idę do łazienki

Ostatnia edycja:
Witam z rana
Czasami juz nie wiem co jeśc rano by mnie nie muliło, choć dzis nie jest tak źle. Prawde mówiąc nie wiem na co mam ochotę:eek:. Co 2-3h burczy mi w brzuchu więc jak gdzies wychodzę na dłuzej musze miec ze soba jakies podręczne jedzenie hehehe.
Dzis dzień babci więc z mężem jedziemy do jego babci, przy okazji pewnie powiemy, że zostanie znów prababcią:-D:-D
Właśnie sobie przypomniałam, że musze sie umówić do dentysty na przegląd.

Hej dziewczyny;-)
Witaj Nowa sierpnióweczko;-)
Biedroneczka
Wam wszytsko napisała dobrze ta sama widze posiadam;D
Taycia moja Gin powiedziala ze kobiety w ciazy nie powinny miec orgazmow bo prowadzi to do skurczy, mysle ze dziala to przy zagrożonej ciąży, intenstywnym i czestym sexie ktory tez nie jest wskazany w ciazy, ale niesztety czasem nie da sie nad tym zapanować i ja do czasem nie umiem sie dostosować tym bardziej że ochota większa;P ale oczywiście wszytsko z umiarem i stosujemy sie do tego ze nie za czesto i bez szaleństw;-) Kupmele powiedzialy ze 1 slysza co maja po 2 dzieci i one jakos nie uwazaly na to i maja zdrowe dzieciaczki;-)

witaj ja mama!
Ja dzisiaj w nocy byłam 5 razy w toalecie. a teraz siedzę w pracy niewyspana.
Wczoraj przeszłam samą siebie, jadąc do fryzjera kupiłam sobie batonika Maciusia, później pojechałam do babci ,bo dzisiaj nie mogę i zjadłam 2 pączki i kanapkę z szynką i ogórkiem kiszonym. a jak wróciłam do domu to zjadłam chyba 6 ptasich mleczek Wedla! Masakra! Mam taką ochotę na słodycze,że szok!!!!

reklama
puk puk czy można sie dopisać do tak zacnego grona, własnie odnalazłam to forum i postanowiłam sie do was dopisać , w grupie razniej :)

zaraz bede w 11tc termin mam na 14 sierpnia , niestety jestem z tych co musza lezec, miałam plamienia, krwiaczka itp. mam nadzieje ze juz sie wchlonąl lub mało co z niego pozostało.... do tego biore mase leków i trzese sie o moja fasolke kazdego dnia... ciąza jest efektem criotransferu i mase lat staran ..... pozdrawiam was dziewczynki a teraz lece troszke was poznac :)

Witaj seredczie-ja-mama ja też miałam plamienia w 6-7 tyg.ciąży ,ale teraz odpukac wszystko jest O.K -i niech tak zostanieStaraliśmy się bardzo długo o drugie dziecko i w ubiegłym roku się udało ale na krótko bo ciąża obumarła.Biore od tych plamień codziennie 4 tabl.luteiny dopochwowej,i chociaż lekarz powiedział,że jest już wszystko dobrze i mogę zacząć chodzić bo wcześniej leżałam ,to i tak ciągle leże,a raczej siedzę w łóżeczku- jeszcze tak z tydzień aż skończe 3 mieś.Do porodu będe na L4.Nic się nie martw ,będzie dobrze ,dużo odpoczywaj i nic nie dżwigaj i jak naj mniej stresu:-)

Do góry