reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

ach ci faceci, faktycznie wiele beznadziejnych przypadkow, ale jak powiedzialas BAZUKA ze duzo winy lezy w nas super POLKACH- MAMACh i ZONACH, serio, widze po roznych krajach ze kobiety nie staraja sie byc tak idealne jak Polki, no i czesto sie to na nas odbija, ale coz trzeba brac rady i probowac reformowac naszych kochanych niepoprawnych balaganiarzy
bo i zalety maja ! i chyba w czasie ciazy jestesmy bardziej wrazliwe nerwowo i emocjonalnie, znam porzypadki ze kobieta rzucila meza w czasie w ciazy i dopiero po porodzie wrocila do niego...ale moze byc i odwrotnie, ale to inna bajka...
a tak sobie pofilozofowalam troche.

MALGO jestemu w szoku jak Ci jest niedobrze, mam nadzieje ze wkrotce sie to zmieni,nie wyobrazam sobie tylko lezec, no ale jak trzeba...podziwiam za cierpliwosc, ja na lezaco bym zwariowala...

kurcze peoeoli mam ochoty na lody tak jak Wy, a w lecie to bedzie szal lodowy juz sobie wyobrazam...
ANNA uwazaj na siebie!

MAGGIE wielkie kciuki za mame trzymam!

w ogole mialam sie do wielu postow odniesc ale tak pedzicie ze musialabym sobie notatki zrobic zeby zapamietac...

reklama
Bazuka, Oli mój nie ma takich problemów bo jak ja się nie odzywam to idzie do mamusi i mamusia mu wyprasuje, wypierze... to jest dopiero masakra... ale tak go wychowała,że zawsze miał wszystko podane na talerzu.

Dziewczynki kochane jak Was dzis czytam szczególnie Bazuke to az mi najgorsze wspomnienia wracają :-(mi przez gre internetowa rozpadlo sie pierwsze malzenstwo. Oczywicie nie byla to zapewne jedyna przyczyna ale tam poznal swoja obecna partnerkę. Ja tez myslalam ze on tylko gra nawet jakis czas tez gralam ale potem urodzilo nam sie dziecko i nie mialam czasu. Tez byl rozpieszczony, na komputer mial czas do poznej nocy, do pewnego momentu nie przychodzilo mi do glowy kontrolowac sytuacji. A potem juz bylo za pozno. Teraz juz niczego nie zaluje ale na gry wszelakie mam alergie okrutna. Nie strasze Was bo wielu facetow po prostu gra bo sie uzaleznia ale tam tez poznaje sie duzo ludzi. Po prostu badzcie czujne....

MAGGIE trzymam bardzo mocno kciuki, powiedz mamie jaka ma tu silna grupe wsparcia :-)

witam wieczorkiem :-)
widzę ze nieźle tu zasuwacie z pisaniem ;) tyle stron od rana ;) i jak tu odpisać wszystkim?? Chyba niemożliwe..
Ja własnie doprowadziłam swoje paznokcie do porządku i weszłam tu poczytać trochę. Zjadłam lekką kolację i chyba zaraz pójdę spać. To niemożliwe że chodzę teraz tak wcześnie spać, bo zanim zaszłam w ciążę to potrafiłam siedzieć do północy. No ale teraz trzeba się wyspać..

Bazuka kiedyś czytałam taką książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Jak przeczytałam to co napisałaś o swoim zachowaniu wobec męża to jakbyś słowa z tej książki wyjęła. Ja też taka byłam w moim poprzednim związku i ta książka była moją ostatnią deską ratunku. Polecam Ci ją przeczytać, bo znajdziesz tam kilka dobrych rad jak odwrócić tą sytuację.. tak by Twój mąż w końcu zainteresował się choć trochę Tobą i domem.

karolap5 to może razem będziemy szukać "ciążowej kreacji" bo ja mam komunię siostry w ostatni weekend maja a tydzień wcześniej chrzciny mojego chrześniaka.. i też wypadałoby ubrać coś eleganckiego. Ja tam myślę że nie będzie aż tak źle, jest dużo firm produkującyhc fajne ciążowe ciuszki ;)

Maggie to i ja dołaczam się do trzymających kciuki :)

życzę wszystkim spokojnej nocki..

Niestety faceci są różni. Mój jak coś przeskrobie to się po prostu nie odzywam i działa. Długo zwykle nie wytrzymuje i przeprasza. Teraz odkąd jestem w ciązy i lekarz powiedział, że mam leżec i się nie denerwować, to jest oki. W sumie to nie mogę narzekać. Ostatno co mój Mąż wraca z pracy to dzwoni do mnie i pyta się czy coś mi kupić. Zwykle nie mam na nic ochoty, tak jak dzisiaj to i tak przyjdzie z pełną reklamówką.

A jeśl ichodzi o jedzenie, to nie jem dużo bo mnie mdli,na większos jedzenia nie moge patrzeć. Chociaż i tak jem więcej niż 2 tygodnie temu. Rano koniecznie muszę coś zjeść bo mam straszne mdłości, wystarczy, że tylko wstane z łóżka, a nie mówie już o myciu zębów...
Dzisaij coś mnie głowa ćmi...:dry:

czesc dziewczyny

wiecie ostatnio pewna mysl ciagle chodzi mi po glowie- na pocztku czerwca mam wesele mojej kuzynki i chcialabym ladnie wygladac, ale wez tu znajdz jakas ladna sukienke, ech to graniczy z cudem...

Fajne sukienki ciążowe na rożne okazje maja w Happy Mum, maja nawet sklep internetowy:
http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki

Ja po babskim wypadzie i powiem wam zjadlam dzis sporo ciasta raffaello, że juz mnie mdli na sama myśl o czyms kokosowym, masakra. Na kolacje więc odzmazane ziemniaczki z kefirem by to slodkie zmulennie zmienić. Ogolnie to muszę zawsze zjeść ok 19-20 by potem przed snem nie byc głodna lub rano nie budzic sie glodna jak wilk, bo jak jestem glodn to jest mi niedobrze. Jem teraz ok 5 mniejszych posilków w ciągu dnia.
Przy okazji wypadu n miasto wyskoczylam do sklepu z bielizna, bo niestety wszystkie moje staniki maja za male miseczki teraz musialam kupić coś o rozmiar wieksze ;)).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry