reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola, dziękuję slicznie w imieniu Kasiulki :* Prezenty jak najbardziej trafione :-) Kasia bardzo zadowolona i z hulajnogi i z konika. Od razu wiedziała jak tym się posługiwać :-D

Może po kontroli okażer się, że Mania, nie będzie potrzebowała już nosić kasku :-) Jest taka możliwość?

My dzisiaj byliśmy na bilansie 2 latka. Kasia waży 13,5 kg, mierzy 90,5 cm. Chód, oczka, uszka i postawa ok. W ogólnie rozwija się bardzo prawidłowo . Lekarz powiedział, że wymiary ma Niunia ponad norme i w ogóle wygląda na 3 latka :-)

reklama
Flower - na pewno bedzie wszystko dobrze i niedlugo zobaczysz/posluchasz serduszka. Ja fajnie mialam z Mikusiem,bo do 9 tygodnia nie wiedzialam,ze istnieje :-D

Karolaola - trzymam kciuki za glowke Sloneczka!!

Pflaume
- to zgrabna dziewczynka. Szymon schudl . Wazy 16,5 kg i mierzy 97 cm!!!!!!!! :tak: kawaler z niego jak nic. Dla porownania Mikus wazy tyle co Kasienka :szok:

U Nas wsio ok. Mikus jak zaczal zabkowac to od razu 3 zabki naraz i to wlasnie w 10 miesiecu i 5 dni jak u Kasi Pflaume.

Powoli szykujemy sie do urodzinek Szymonka.

Tonya - Arturek dzisiaj ma 2 latka! duzo zdrowka i radosci i samych przyjemnosci dla niego i waszej calej rodzinki :*****

Taycia, jak nie widziałeś, że podróż istnieje? Żadnych objawów ciąży nie mialaś?

Ładną wagę mają Twoi chłopcy :-) Kasia jak dla mnie mogła by ważyć te 1,5 kg więcej, ale na Jej bieganie to nie jest źle ;-) Biorąc pod uwagę,to że urodziła się z wagą 2450g i 50 cm to faktycznie jest b. dobrze .Najważniejsze, że rozwija siię prawidłowo i jest na poziomie 3 latka :-)

Tonya,przepraszam wczoraj zapomniałam... Wszystkiego najlepszego dla Arturka :-)
Odezwij się na BB czasem ;-)

Ostatnia edycja:
Karola dzieki ze pytasz u nas leci byl gorszy czas jest lepszy ale nie do konca taki jak ma byc, z P bylo zle teraz w miare ok, z Tesciami Lipa z moim starym Lipa dalej chleje bra tez wykanczaja moja mame i marze by poznala 2 dziecie o ktore zaczniemy sie starac, mam czasem ochote udusic tych zaiwanionych alkoholikow....budowa powoli do przodu. Spisalam umowe z Tauronem podlacza nam prad w przyszlym roku< teraz bierzemy od sasiadow>i sie z nimi rozliczamy, dzis bylam u wojta bo gmina cos kecila z woda i wywalczylam pociagniecie wodociagu na naszej Przyszlej ulica zamieszkalnej tez w przyszlym roku i jestem z siebie dumna, mam problem z glowy bynajmniej z woda studniami itd;-) juz widze jak sie przeprowadzam bede tak podjarana ze nie wiem co zrobie ;D Co z D?????????? Jak Mania po wizycie wiadomo cos ale sie ciesze na te zmiany glowkowe!!;-) Jak Igor??
Pflaume naj dla Kasiulki;*
Tonya Naj dla Arturka;*
Flower pieknie ze wsio ok cza byc dobrej mysli i sie nie martwic na zapas wiem ze ciezko jak hormony buzuja;-) 3 mam kciuki czekam na dalsze info;-)
Taycia zdaj relacje jak po geburtsatgu Szymcia??
Wi mial 2 imprezy < rodzinna> choo**wa;/ i dzieciowa super w dniu swoich urodzin...

Hej!

Po środowej kontroli potwierdziły się moje spostrzeżenia co do główki Mani. Rośnie pięknie, lekarze byli w szoku, że mamy taki postęp. Mamy prawie ideał z początkowej różnicy między przekątnymi główki 0,9cm zeszliśmy do 0,1 :D Kask nosimy jeszcze miesiąc, raczej ostatni miesiąc. Mówię raczej, bo przy tych pogodach Mania więcej kasku nie nosi niż nosi i czekam na ochłodzenie, aby kontynuować ciągłe noszenie. Niestety przy temp. 36'C w cieniu nie da rady mieć tego ustrojstwa na głowie.

Do Krakowa jechałyśmy w tym okropnym skwarze, na klimie. No i praktycznie od 12- 19.30 odejmując pobyt u lekarza i odwiedziny na wystawie The Human Body - wystawa spędziłyśmy w aucie co podejrzewam poskutkowała wymiotami po przyjeździe. Mania wymiotowała non stop praktycznie, o 21. 00 trafiliśmy na pogotowie i w efekcie do szpitala- dostała kroplówkę i wymioty ustały, w piątek nas wypisali. Czyli jednorazowy incydent dobrze, że nie rota. Pewnie pogoda dała się we znaki.

Co do wystawy dziewczyny to jak macie okazję to polecam, fajne doznanie, fajnie przedstawione i opisane eksponaty. Na stronie dowiecie się więcej.

Igor WOŁA SIKU!!! Jeeeeee ;D w końcu!!! W sumie od wtorku pięknie sam woła i kupkę i siku, do sklepów czy w dalszą- 2h podróż też bez pampka. Jak ma potrzebę to wychodzimy ze sklepu, załatwia się i wracamy. Oby tak zostało. Jedynie dziś 2 wpadki, ale zwalam to na straszne ochłodzenie u nas dziś 17"C, a Igor w krótkich spodenkach i bluzeczce na dworze- D. twierdził, że jest ciepło, a ja odsypiałam nocki szpitalne. No i po 10 min od przyjścia z dworu popuścił.

Ogólnie nie chcę zapeszyć, ale wyciszył się chłopak. D. jak był z nim sam to myślała, że mu dziecko podmienili taki był grzeczny. Wierszyki, rymowanki opanowuje w mig. Potrafi m.in. MYJU, MYJU JA SIĘ MYJĘ całą i WPADŁA GRUSZKA DO FARTUSZKA też całą wyrecytować. Mówi wszystko, składa zdania. Jestem z niego dumna:biggrin2:

Z D, z racji zaistniałej sytuacji szpitalnej ok, a ja odstawiłam tabletki anty, bo byłam po pierwszym opakowaniu i takie miałam nerwy, że szok. Już kiedyś rezygnowałam z tabletek, bo sama ze sobą nie mogłam wytrzymać i teraz to samo. Muszę się wyciszyć, bo większość haj ja prowokowałam i to wiem:zawstydzona/y:

Pflaume super, że po bilansie takie dobre wieści macie. My idziemy w tym tygodniu. I zdjęcia Kasi chyba dawno nie wstawiałaś pokąż tą trzylatkę.
taycia wow Szymon imponujący wzrost ma. Kto u Was wysoki?
sagaa super, że się powoli układa! Oby tak dalej. Pokaż nam Wiktorka.

Ostatnia edycja:
Saga, dziękuje w imieniu Kasi ;-)
Cieszę się że budowa domu idzie na przód ;-)
Co do Twojego taty i brata to szkoda słów. Dużo siły dla Ciebie i mamy...
Trzymam kciuki za starańka :-)

Ostatnia edycja:
Karolaola
, świetnie że jest taka poprawa w główce Mani.
To na pewno przez pogodę, dobrze samo minęło...
Gratki dla Igorka, szybko Wam poszło z odpieluchowaniem ;-)
Zdolny chłopczyk :-) Kasia umie zaśpiewać " Jedzie pociąg", "Kotki dwa" i piosenki z Jej ulubionych bajek.
To ją pisałam o bilansie, a nie Flower ;-) Zdjęcie Kasi wrzuce w przyszłym tygodniu z urodzin ;-)

reklama
Sagaa - Szymcio jeszcze urodzinek nie mial. Ma w czwartek. Mialo byc hucznie,a bedzie spokojnie,bo moj M. ma rozmowe kwalifikacyjna tego dnia i wyjezdza na caly dzien :-( Kupilismy mu taka fajna tablice do pisania (cos takiego,ale zolta) :
106629_L.jpg Mam nadzieje,ze sie bedzie cieszyl.

Trzymam kciuki za staranki!!!!

Karolaola - cudowna poprawa z glowka. Upaly juz chyba odpuscily troche w Polsce. Szymek wysoki po Tacie. Tata 187 cm, ja 170 cm. Chlopcy beda wiec wysocy... Szymek chyba najbardziej w tyle. Jestem zla,bo pamietam jak mial 18 miesiecy to wolal wszystko i siadal ladnie na nocnik.Potem musielismy leciec do Pl na Chrzciny Mikusia i jakos sie zniechecil i siedziec nie chce. Mikolaj za to wysadzany - zawsze zrobi siku :tak: z mowa tez za bardzo zrozumiale nie mowi. Opowiada duzo,ale raczej jeszcze niezrozumiale. Poczekam cierpliwie :tak:

Pflaume
- masz zdolna coreczke!

Załączniki

• 106629_L.jpg
    106629_L.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 37
Do góry