reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola, dziękuję slicznie w imieniu Kasiulki :* Prezenty jak najbardziej trafione :-) Kasia bardzo zadowolona i z hulajnogi i z konika. Od razu wiedziała jak tym się posługiwać :-D

Może po kontroli okażer się, że Mania, nie będzie potrzebowała już nosić kasku :-) Jest taka możliwość?

My dzisiaj byliśmy na bilansie 2 latka. Kasia waży 13,5 kg, mierzy 90,5 cm. Chód, oczka, uszka i postawa ok. W ogólnie rozwija się bardzo prawidłowo . Lekarz powiedział, że wymiary ma Niunia ponad norme i w ogóle wygląda na 3 latka :-)

reklama
Flower - na pewno bedzie wszystko dobrze i niedlugo zobaczysz/posluchasz serduszka. Ja fajnie mialam z Mikusiem,bo do 9 tygodnia nie wiedzialam,ze istnieje :-D

Karolaola - trzymam kciuki za glowke Sloneczka!!

Pflaume
- to zgrabna dziewczynka. Szymon schudl . Wazy 16,5 kg i mierzy 97 cm!!!!!!!! :tak: kawaler z niego jak nic. Dla porownania Mikus wazy tyle co Kasienka :szok:

U Nas wsio ok. Mikus jak zaczal zabkowac to od razu 3 zabki naraz i to wlasnie w 10 miesiecu i 5 dni jak u Kasi Pflaume.

Powoli szykujemy sie do urodzinek Szymonka.

Tonya - Arturek dzisiaj ma 2 latka! duzo zdrowka i radosci i samych przyjemnosci dla niego i waszej calej rodzinki :*****

Taycia, jak nie widziałeś, że podróż istnieje? Żadnych objawów ciąży nie mialaś?

Ładną wagę mają Twoi chłopcy :-) Kasia jak dla mnie mogła by ważyć te 1,5 kg więcej, ale na Jej bieganie to nie jest źle ;-) Biorąc pod uwagę,to że urodziła się z wagą 2450g i 50 cm to faktycznie jest b. dobrze .Najważniejsze, że rozwija siię prawidłowo i jest na poziomie 3 latka :-)

Tonya,przepraszam wczoraj zapomniałam... Wszystkiego najlepszego dla Arturka :-)
Odezwij się na BB czasem ;-)

Ostatnia edycja:
Karola dzieki ze pytasz u nas leci byl gorszy czas jest lepszy ale nie do konca taki jak ma byc, z P bylo zle teraz w miare ok, z Tesciami Lipa z moim starym Lipa dalej chleje bra tez wykanczaja moja mame i marze by poznala 2 dziecie o ktore zaczniemy sie starac, mam czasem ochote udusic tych zaiwanionych alkoholikow....budowa powoli do przodu. Spisalam umowe z Tauronem podlacza nam prad w przyszlym roku< teraz bierzemy od sasiadow>i sie z nimi rozliczamy, dzis bylam u wojta bo gmina cos kecila z woda i wywalczylam pociagniecie wodociagu na naszej Przyszlej ulica zamieszkalnej tez w przyszlym roku i jestem z siebie dumna, mam problem z glowy bynajmniej z woda studniami itd;-) juz widze jak sie przeprowadzam bede tak podjarana ze nie wiem co zrobie ;D Co z D?????????? Jak Mania po wizycie wiadomo cos ale sie ciesze na te zmiany glowkowe!!;-) Jak Igor??
Pflaume naj dla Kasiulki;*
Tonya Naj dla Arturka;*
Flower pieknie ze wsio ok cza byc dobrej mysli i sie nie martwic na zapas wiem ze ciezko jak hormony buzuja;-) 3 mam kciuki czekam na dalsze info;-)
Taycia zdaj relacje jak po geburtsatgu Szymcia??
Wi mial 2 imprezy < rodzinna> choo**wa;/ i dzieciowa super w dniu swoich urodzin...

Hej!

Po środowej kontroli potwierdziły się moje spostrzeżenia co do główki Mani. Rośnie pięknie, lekarze byli w szoku, że mamy taki postęp. Mamy prawie ideał z początkowej różnicy między przekątnymi główki 0,9cm zeszliśmy do 0,1 :D Kask nosimy jeszcze miesiąc, raczej ostatni miesiąc. Mówię raczej, bo przy tych pogodach Mania więcej kasku nie nosi niż nosi i czekam na ochłodzenie, aby kontynuować ciągłe noszenie. Niestety przy temp. 36'C w cieniu nie da rady mieć tego ustrojstwa na głowie.

Do Krakowa jechałyśmy w tym okropnym skwarze, na klimie. No i praktycznie od 12- 19.30 odejmując pobyt u lekarza i odwiedziny na wystawie The Human Body - wystawa spędziłyśmy w aucie co podejrzewam poskutkowała wymiotami po przyjeździe. Mania wymiotowała non stop praktycznie, o 21. 00 trafiliśmy na pogotowie i w efekcie do szpitala- dostała kroplówkę i wymioty ustały, w piątek nas wypisali. Czyli jednorazowy incydent dobrze, że nie rota. Pewnie pogoda dała się we znaki.

Co do wystawy dziewczyny to jak macie okazję to polecam, fajne doznanie, fajnie przedstawione i opisane eksponaty. Na stronie dowiecie się więcej.

Igor WOŁA SIKU!!! Jeeeeee ;D w końcu!!! W sumie od wtorku pięknie sam woła i kupkę i siku, do sklepów czy w dalszą- 2h podróż też bez pampka. Jak ma potrzebę to wychodzimy ze sklepu, załatwia się i wracamy. Oby tak zostało. Jedynie dziś 2 wpadki, ale zwalam to na straszne ochłodzenie u nas dziś 17"C, a Igor w krótkich spodenkach i bluzeczce na dworze- D. twierdził, że jest ciepło, a ja odsypiałam nocki szpitalne. No i po 10 min od przyjścia z dworu popuścił.

Ogólnie nie chcę zapeszyć, ale wyciszył się chłopak. D. jak był z nim sam to myślała, że mu dziecko podmienili taki był grzeczny. Wierszyki, rymowanki opanowuje w mig. Potrafi m.in. MYJU, MYJU JA SIĘ MYJĘ całą i WPADŁA GRUSZKA DO FARTUSZKA też całą wyrecytować. Mówi wszystko, składa zdania. Jestem z niego dumna:biggrin2:

Z D, z racji zaistniałej sytuacji szpitalnej ok, a ja odstawiłam tabletki anty, bo byłam po pierwszym opakowaniu i takie miałam nerwy, że szok. Już kiedyś rezygnowałam z tabletek, bo sama ze sobą nie mogłam wytrzymać i teraz to samo. Muszę się wyciszyć, bo większość haj ja prowokowałam i to wiem:zawstydzona/y:

Pflaume super, że po bilansie takie dobre wieści macie. My idziemy w tym tygodniu. I zdjęcia Kasi chyba dawno nie wstawiałaś pokąż tą trzylatkę.
taycia wow Szymon imponujący wzrost ma. Kto u Was wysoki?
sagaa super, że się powoli układa! Oby tak dalej. Pokaż nam Wiktorka.

Ostatnia edycja:
Saga, dziękuje w imieniu Kasi ;-)
Cieszę się że budowa domu idzie na przód ;-)
Co do Twojego taty i brata to szkoda słów. Dużo siły dla Ciebie i mamy...
Trzymam kciuki za starańka :-)

Ostatnia edycja:
Karolaola
, świetnie że jest taka poprawa w główce Mani.
To na pewno przez pogodę, dobrze samo minęło...
Gratki dla Igorka, szybko Wam poszło z odpieluchowaniem ;-)
Zdolny chłopczyk :-) Kasia umie zaśpiewać " Jedzie pociąg", "Kotki dwa" i piosenki z Jej ulubionych bajek.
To ją pisałam o bilansie, a nie Flower ;-) Zdjęcie Kasi wrzuce w przyszłym tygodniu z urodzin ;-)

reklama
Sagaa - Szymcio jeszcze urodzinek nie mial. Ma w czwartek. Mialo byc hucznie,a bedzie spokojnie,bo moj M. ma rozmowe kwalifikacyjna tego dnia i wyjezdza na caly dzien :-( Kupilismy mu taka fajna tablice do pisania (cos takiego,ale zolta) :
106629_L.jpg Mam nadzieje,ze sie bedzie cieszyl.

Trzymam kciuki za staranki!!!!

Karolaola - cudowna poprawa z glowka. Upaly juz chyba odpuscily troche w Polsce. Szymek wysoki po Tacie. Tata 187 cm, ja 170 cm. Chlopcy beda wiec wysocy... Szymek chyba najbardziej w tyle. Jestem zla,bo pamietam jak mial 18 miesiecy to wolal wszystko i siadal ladnie na nocnik.Potem musielismy leciec do Pl na Chrzciny Mikusia i jakos sie zniechecil i siedziec nie chce. Mikolaj za to wysadzany - zawsze zrobi siku :tak: z mowa tez za bardzo zrozumiale nie mowi. Opowiada duzo,ale raczej jeszcze niezrozumiale. Poczekam cierpliwie :tak:

Pflaume
- masz zdolna coreczke!

Załączniki

• 106629_L.jpg
    106629_L.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 35
Do góry