reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola, nic się nie stało ;-)

Dzięki, że pytasz ;-) Co do odpieluchowania, to tak sobie... Trwa już mniej więcej 2 miesiące (straciłam już rachubę) i bez większych efektów. Są dni, w których pójdzie sama na toaletę czy nocnik i zrobi siku, kupkę pięknie, ale to niestety wyjątki.

Piękne suwaczki masz ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Taycia, zdolna szkoda tylko, że nie jest też taka zdolna żeby wołać częściej na nocnik...

Szymuś, na pewno będzie zadowolony z tablicy - fajna jest ;-)

Niestety cofnięcia przy odpieluchowaniu są częste. Wszystko zależy od dziecka i chęci rodzica.

Czy Wasze dzieci mają pieprzyk, jeśli tak to jak wyglądają?

hejka, troszke mnie tu nie bylo..

sluchajcie pamietacie kiedys ktoras z nas pisala tu o masazu rolletic, nie moge znalezc tego posta i osoby ktora to napisala, cos mi swita ze to chyba byla mucha _nie_siada​- pamietacie moze?

Byłam dzisiaj na zakupach ubraniowych, bo Mania wszystkie body ma małe, Igor dostał sweterek i bluzeczkę na długi rękaw, a w ramach prezentu urodzinowego od cioć- moich sióstr 18letnich bliźniaczek- świetny, gruby bezrękawnik, idealny na jesień. Ja w końcu kupiłam 2 pary spodni, bo ile można się łudzić, że się schudnie:no: dziewczyny 5 kilo i żadnych spodni nie ubiorę:wściekła/y: tracę nadzieję, a zapału do ćwiczeń mało. No i znalazłam w reserved dla D. bezrękawnik przeceniony z 200 na 50zł. W sumie miałam kupić sukienkę i buty na wesele, ale jak zwykle nic nie było albo jak mi się podobały to do pół uda, a to dla mnie jakoś za krótka kiecka. Ale zakupy zaliczam do udanych:-D

Dzieciaki z D. były u moich rodziców Igor podchwycił KOSI KOSI ŁAPCI i myli kolejność zwrotek, ale śpiewa pięknie.

Pflaume dzięki, potrzebowałam jakiegoś odświeżenia tu na forum i stąd nowe suwaki:D Co do pieluch to tylko spokój może nas uratować, Igor dziś 2 wpadki, ale one już mnie nie martwią, bo wiem, że potrafi wytrzymać i wysikać się na zawołanie i jakoś przymykam oko na nie. Oczywiście tłumacze i mówię jak bardzo się cieszę jak sika na nocnik itd.
U nas pieprzyki są malutkie i nie wzbudzające podejrzeń, a u Was coś nie tak?

taycia u nas było identycznie. Igor pewnego czasu wołał i załatwiał się na kibelek, a później nie dał się posadzić. My też mieliśmy taką tablicę, ale taka bardzo tandetna i się rozsypała, ale fajna sprawa. Ale znów Szymek bardzo sprawny fizycznie, a więc daj mu czas.

Karolaola , faktycznie zakupy Ci się udały ;-)

Czasami zmiana jest potrzebna.
Odpieluchowanie nie jest wcale takie proste. Potrzeba sporo czasu, cierpliwości i spokoju.
Kasią już 3 dzień pod rząd sama usiadła i zrobiła siku na nocnik. Mam nadzieję, że tak już zostanie.

O te pietrzyki, to tak pytam. Kasi zrobił się pieprzyk na przedramienia (na razie 1 + ma dwa zamiona). Akurat tu gdzie miała opaloną skórę i się trochę wystraszyłam. W sumie nie wiem czy był tam wcześniej czy nie i stąd ten lęk. Wygląda normalnie, jest troszkę ciemniejszy od skóry, jak go dotknęłam,to trochę go czuć. Siostra, M i moja mama go widzieli i dla nich jest normalny. Siostra mówiła, że tak samo u Jej dzieci było. Później pieprzyk albo robił się nieco odstajacy albo był płaski i trochę ciemniał albo nie. Dlatego pytam bo to mój pierwszy, a wcześniej nie miałam okazji obserwować pieprzyków u takich Maluszków i szczerze mówiąc nie interesowało mnie to, do teraz.

Taycia wybacz cos pokrecilam ale prezent mysle ze fajny i sie sprawdzi mamy podobna ale mniejsza;-)3 mam kciuki za meza i rozmowe!!
Karola pieknie ze tak sie poukladalo z glowka !!! ;D szacunek dla Was jako rodzicow;-) przykro mi z powodu pobytu w szpitalu ale upaly robia swoje;/no ja to jak zaszlam w ciaze z WI myslalam ze wszystkich rozniose i tak mam przd kazda @ gorzej niz przed ciaza przy tabletkach tez tak mialam raz wiec wiem o czym piszesz jesli chodzi o nerwy prowokacje i klotnie:baffled:... Grtulacje dla Igora mlody jeszcze nie chwyta piosenek cos tam stara sie gadac wiecej, kupy co 4 dni 2 na ubikacje jedna na dworze jestem dumna z mlodego dzis czekamy na kolejna ;/
SUper ze zakupy udnae, jesli chodzi o wage nie wyopowiadam sie bo skacze non toper i wole miec wikesza i 3 mac ja niz chudnac grubnac i tak w kolo macieju, licze tylko ze bede wygladac po 2 ciazy jak teraz przed choc jestem grubsza niz bylam ;/ wiem co to za bol z wchodzeniem w swoje ubrania po ciazy dla mie to byla ciagla depresja;/
Pflaume jesli cie nie pokoi pokaz lekarzowi bedzie miala ich miala na pewno coraz wiecej mlody tez ma ..

Ja przerzucilam sie tez do staraczek sierpniowych @ dobiega konca i jedziem;-) moja przyszla sasiadka zarazem przyjaciolka tez mial zajsc ale po mnie jakos tak wyszlo ze juz jest haha i ma termin na kwiecien jak dobrze pojdzie ja bede miesiac po miedzy jej 1 dziecikiem a wi jest pol roku a jak Bozia da bedziemy miec w tym samym wieku 2 ;D poza tym z ojcem bez zmian z mamy mojej uszlo zycie ja bylam na imprezie w sobote i tak sie strulam alko ze wyladowalam na pogotowiu po raz kolejny p zastrzyk najgorsze jest to ze nie pomogl i musialam wziac nastepny i dali mi krpolowke, dochodze do siebie zoladek boli wiec z piciem wodki the end ju do konca zycia.;-) jednak wino i piwo to calkiem co innego ale tez mieszac nie moge roznych rodzajow itd, i nie chodzi tez o alko co o jedzenie musze miec wszystko obrane ze skorek pomidory papryki boje sie jesc czgokolwiek bo lubi mi sie heftac taki wrazliwy zoladek mam;/:confused:z tesciami masakra dlaej, w srode idziemy na wesele do kuzyna mojego meza przygotowuje kilka niespodzianke maluje jak zawsze wszystkich an wesele i Panne mloda;-) i moja tesciowa mi juz ustawia kiedy mam dowiezc wi kto go ma pilnowac po prostu masakra, moje dziecko moja sprawa!mam dosc wtracania sie w moje zycie i organizowania go!

Saga, gratki dla Wi :-D

Co do pietrzyk, to wszyscy stwierdzali , że to zwykły pieprzyk i mam się nie martwić bo na pewno będzie ich coraz więcej . I nie ma potrzeby iść z nim do lekarza... Uspokoje się jak pojawi się 2.

Ostatnia Twoja impreza i alko przed ciążą. Zaszalałaś i odchorowałaś :-) Ja też man wrażliwycl żołądek, więc rozumiem Cię doskonale ;-)

Współczuję Ci sytuacji z tesciami, ale jeszcze trochę musisz wytrzymać...

Owocnych starań :-)

Ostatnia edycja:
Hej Mamusie!

Pflaume - Szymcio urodzil sie z pieprzykiem na plecach ( blizej kosci ogonowej). Innych nie posiada ,Mikula tez nie .

Karolaola - nie ma to jak zakupy :-D ja zawsze kupie cos dla Szymonka i Maz sie buntuje,ze czemu nic dla Mikusia. Czemu? Mam dwa duze wory po Szymonku,a ubranka zadbane. Wez tych facetow :-)

Tak ,jak piszecie. odpieluchowanie to kosekwencja i dlugi okres czasu. Ja przyznam sie,ze nie mam czasu latac za Szymonem co 15 min zeby siadal na nocnik. On nocnika nie chce znac. usiadze w spodniach,a juz zdjac ich nie chce. Wyglupia sie itp. Kilka razy zsiusial sie w spodnie. Chodzil z rozkraczonymi nogami mowiac Oooo - oooo ,ale nie kuma,ze moze na nocnik. Egh nie wiem co z tego bedzie.....

reklama
Taycia, moja siostrzenica urodziła się z pieprzykiem na głowie i był już odstający.

Kasia, jak się z sika w majtki, to je ściąga i mówi do mnie: "Mamunia mokre majtki, wypierz". A ja na to "czemu mokre" Kasia odpowiada:" Niunia zsikała, nie chciałam przeprasiam. Kocham Cię, mamo".Rozczula mnie to strasznie :-)

Ostatnia edycja:
Do góry