reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola, nic się nie stało ;-)

Dzięki, że pytasz ;-) Co do odpieluchowania, to tak sobie... Trwa już mniej więcej 2 miesiące (straciłam już rachubę) i bez większych efektów. Są dni, w których pójdzie sama na toaletę czy nocnik i zrobi siku, kupkę pięknie, ale to niestety wyjątki.

Piękne suwaczki masz ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Taycia, zdolna szkoda tylko, że nie jest też taka zdolna żeby wołać częściej na nocnik...

Szymuś, na pewno będzie zadowolony z tablicy - fajna jest ;-)

Niestety cofnięcia przy odpieluchowaniu są częste. Wszystko zależy od dziecka i chęci rodzica.

Czy Wasze dzieci mają pieprzyk, jeśli tak to jak wyglądają?

hejka, troszke mnie tu nie bylo..

sluchajcie pamietacie kiedys ktoras z nas pisala tu o masazu rolletic, nie moge znalezc tego posta i osoby ktora to napisala, cos mi swita ze to chyba byla mucha _nie_siada​- pamietacie moze?

Byłam dzisiaj na zakupach ubraniowych, bo Mania wszystkie body ma małe, Igor dostał sweterek i bluzeczkę na długi rękaw, a w ramach prezentu urodzinowego od cioć- moich sióstr 18letnich bliźniaczek- świetny, gruby bezrękawnik, idealny na jesień. Ja w końcu kupiłam 2 pary spodni, bo ile można się łudzić, że się schudnie:no: dziewczyny 5 kilo i żadnych spodni nie ubiorę:wściekła/y: tracę nadzieję, a zapału do ćwiczeń mało. No i znalazłam w reserved dla D. bezrękawnik przeceniony z 200 na 50zł. W sumie miałam kupić sukienkę i buty na wesele, ale jak zwykle nic nie było albo jak mi się podobały to do pół uda, a to dla mnie jakoś za krótka kiecka. Ale zakupy zaliczam do udanych:-D

Dzieciaki z D. były u moich rodziców Igor podchwycił KOSI KOSI ŁAPCI i myli kolejność zwrotek, ale śpiewa pięknie.

Pflaume dzięki, potrzebowałam jakiegoś odświeżenia tu na forum i stąd nowe suwaki:D Co do pieluch to tylko spokój może nas uratować, Igor dziś 2 wpadki, ale one już mnie nie martwią, bo wiem, że potrafi wytrzymać i wysikać się na zawołanie i jakoś przymykam oko na nie. Oczywiście tłumacze i mówię jak bardzo się cieszę jak sika na nocnik itd.
U nas pieprzyki są malutkie i nie wzbudzające podejrzeń, a u Was coś nie tak?

taycia u nas było identycznie. Igor pewnego czasu wołał i załatwiał się na kibelek, a później nie dał się posadzić. My też mieliśmy taką tablicę, ale taka bardzo tandetna i się rozsypała, ale fajna sprawa. Ale znów Szymek bardzo sprawny fizycznie, a więc daj mu czas.

Karolaola , faktycznie zakupy Ci się udały ;-)

Czasami zmiana jest potrzebna.
Odpieluchowanie nie jest wcale takie proste. Potrzeba sporo czasu, cierpliwości i spokoju.
Kasią już 3 dzień pod rząd sama usiadła i zrobiła siku na nocnik. Mam nadzieję, że tak już zostanie.

O te pietrzyki, to tak pytam. Kasi zrobił się pieprzyk na przedramienia (na razie 1 + ma dwa zamiona). Akurat tu gdzie miała opaloną skórę i się trochę wystraszyłam. W sumie nie wiem czy był tam wcześniej czy nie i stąd ten lęk. Wygląda normalnie, jest troszkę ciemniejszy od skóry, jak go dotknęłam,to trochę go czuć. Siostra, M i moja mama go widzieli i dla nich jest normalny. Siostra mówiła, że tak samo u Jej dzieci było. Później pieprzyk albo robił się nieco odstajacy albo był płaski i trochę ciemniał albo nie. Dlatego pytam bo to mój pierwszy, a wcześniej nie miałam okazji obserwować pieprzyków u takich Maluszków i szczerze mówiąc nie interesowało mnie to, do teraz.

Taycia wybacz cos pokrecilam ale prezent mysle ze fajny i sie sprawdzi mamy podobna ale mniejsza;-)3 mam kciuki za meza i rozmowe!!
Karola pieknie ze tak sie poukladalo z glowka !!! ;D szacunek dla Was jako rodzicow;-) przykro mi z powodu pobytu w szpitalu ale upaly robia swoje;/no ja to jak zaszlam w ciaze z WI myslalam ze wszystkich rozniose i tak mam przd kazda @ gorzej niz przed ciaza przy tabletkach tez tak mialam raz wiec wiem o czym piszesz jesli chodzi o nerwy prowokacje i klotnie:baffled:... Grtulacje dla Igora mlody jeszcze nie chwyta piosenek cos tam stara sie gadac wiecej, kupy co 4 dni 2 na ubikacje jedna na dworze jestem dumna z mlodego dzis czekamy na kolejna ;/
SUper ze zakupy udnae, jesli chodzi o wage nie wyopowiadam sie bo skacze non toper i wole miec wikesza i 3 mac ja niz chudnac grubnac i tak w kolo macieju, licze tylko ze bede wygladac po 2 ciazy jak teraz przed choc jestem grubsza niz bylam ;/ wiem co to za bol z wchodzeniem w swoje ubrania po ciazy dla mie to byla ciagla depresja;/
Pflaume jesli cie nie pokoi pokaz lekarzowi bedzie miala ich miala na pewno coraz wiecej mlody tez ma ..

Ja przerzucilam sie tez do staraczek sierpniowych @ dobiega konca i jedziem;-) moja przyszla sasiadka zarazem przyjaciolka tez mial zajsc ale po mnie jakos tak wyszlo ze juz jest haha i ma termin na kwiecien jak dobrze pojdzie ja bede miesiac po miedzy jej 1 dziecikiem a wi jest pol roku a jak Bozia da bedziemy miec w tym samym wieku 2 ;D poza tym z ojcem bez zmian z mamy mojej uszlo zycie ja bylam na imprezie w sobote i tak sie strulam alko ze wyladowalam na pogotowiu po raz kolejny p zastrzyk najgorsze jest to ze nie pomogl i musialam wziac nastepny i dali mi krpolowke, dochodze do siebie zoladek boli wiec z piciem wodki the end ju do konca zycia.;-) jednak wino i piwo to calkiem co innego ale tez mieszac nie moge roznych rodzajow itd, i nie chodzi tez o alko co o jedzenie musze miec wszystko obrane ze skorek pomidory papryki boje sie jesc czgokolwiek bo lubi mi sie heftac taki wrazliwy zoladek mam;/:confused:z tesciami masakra dlaej, w srode idziemy na wesele do kuzyna mojego meza przygotowuje kilka niespodzianke maluje jak zawsze wszystkich an wesele i Panne mloda;-) i moja tesciowa mi juz ustawia kiedy mam dowiezc wi kto go ma pilnowac po prostu masakra, moje dziecko moja sprawa!mam dosc wtracania sie w moje zycie i organizowania go!

Saga, gratki dla Wi :-D

Co do pietrzyk, to wszyscy stwierdzali , że to zwykły pieprzyk i mam się nie martwić bo na pewno będzie ich coraz więcej . I nie ma potrzeby iść z nim do lekarza... Uspokoje się jak pojawi się 2.

Ostatnia Twoja impreza i alko przed ciążą. Zaszalałaś i odchorowałaś :-) Ja też man wrażliwycl żołądek, więc rozumiem Cię doskonale ;-)

Współczuję Ci sytuacji z tesciami, ale jeszcze trochę musisz wytrzymać...

Owocnych starań :-)

Ostatnia edycja:
Hej Mamusie!

Pflaume - Szymcio urodzil sie z pieprzykiem na plecach ( blizej kosci ogonowej). Innych nie posiada ,Mikula tez nie .

Karolaola - nie ma to jak zakupy :-D ja zawsze kupie cos dla Szymonka i Maz sie buntuje,ze czemu nic dla Mikusia. Czemu? Mam dwa duze wory po Szymonku,a ubranka zadbane. Wez tych facetow :-)

Tak ,jak piszecie. odpieluchowanie to kosekwencja i dlugi okres czasu. Ja przyznam sie,ze nie mam czasu latac za Szymonem co 15 min zeby siadal na nocnik. On nocnika nie chce znac. usiadze w spodniach,a juz zdjac ich nie chce. Wyglupia sie itp. Kilka razy zsiusial sie w spodnie. Chodzil z rozkraczonymi nogami mowiac Oooo - oooo ,ale nie kuma,ze moze na nocnik. Egh nie wiem co z tego bedzie.....

reklama
Taycia, moja siostrzenica urodziła się z pieprzykiem na głowie i był już odstający.

Kasia, jak się z sika w majtki, to je ściąga i mówi do mnie: "Mamunia mokre majtki, wypierz". A ja na to "czemu mokre" Kasia odpowiada:" Niunia zsikała, nie chciałam przeprasiam. Kocham Cię, mamo".Rozczula mnie to strasznie :-)

Ostatnia edycja:
Do góry