reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Agulalula, oj po Twoim opisie sądzę, że na pewno nasze dziewczynki by się dogadały. Kasia jak idzie do sklepu, to mówi "dobry, dobry", a jak wychodzi, to "widzenia" i krzyczy do tego momentu aż ktoś Jej nie odpowie :-D Na spacerku, to non sto mówi: Mama, a to, to czy to. Wczoraj idze z babcia do osiedlowego sklepu i krzyczy do mnie (siedzę w oknie) "Mamunia, karmi chcesz", ja, że nie. Kasia na to "chcesz, chcesz". W ogóle łapie każde jedno słowo wypowiedziane przez nas nawet jednorazowo.

Ja, taka wrażliwa się zrobiłam odkąd Kasia się urodziła bo widzę jak jest za tatą i bardzo tęskni. Za mną też jest, ale mnie ma na co dzień. A dzisiaj M. zrobił mam niespodzianke i był już o 13.55 :-) Niestety jednorazowo. Kasi radość - bezcenna. Całowała tatę i przytulała, później mnie. Najśmieszniejsze było to, że nie odstępowała M. na krok, nawet do toalety za Nim chciała wejść i ciągle powtarzała "kocham cię":-D

Ostatnia edycja:
reklama
hejka,
u nas jakos leci,
teraz będę się urlopować, będę jednak raczej siedzieć w domu, może wreszcie nadrobie zaleglosci ksiazkowe

Dzisiaj byłam z Kasią opłacić rachunki, Kasia, tak gadała w agencji, w końcu pani Jej się pyta ile masz lat" Kasia mówi: "że trzy" (zawsze tak odpowiada jak ktoś Ją pyta, postarza się o rok :-D) Ja poprawiłam Kasie i mówię, że dwa, a kobieta na to, czy się nie pomyliłam bo Mała wygląda na 3 i strasznie dużo mówi :-)

400-115_400.jpg sto lat, sto lat niech Kasienka zyje nam!!! NAJLEPSZEGO PFLAUME dla corci !

Załączniki

• 400-115_400.jpg
    400-115_400.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 30
cześć dziewczynki!
składam wszystkim naszym maluszkom życzonka najlepsze za jednym zamachem bo teraz to co chwilę któryś bąbelek 2 latka kończy :D
ja mojej Karolci urodzinki już odprawiłam - przyznam że ledwo żyję bo było ponad 20 osób a wszystko robiłam sama: ciasta, tort, sałatki, przekąski itd.

edit. przypomniało mi się - Karolaola - córka mojego szefa też była szczepiona tym wycofanym euvaxem i ma non stop zapalenia oskrzeli i lekarka powiedziala ze podanie tej szczepionki albo klopotami z oskrzelami sie objawia albo ze skora (atopia itd)

Ostatnia edycja:
Pfalume - dzieki kochana że pyttasz :) w sumie dobrze, czasem mnie coś zakłuje w brzuchu (w czw pokłociłam się strasznie z K no i po tym zaczęły się bóle jakieś plu kupa roboty z urodzinami) ale teraz jest ok, mdłości jeszcze brak, tylko czasem nadmucha mnie po jedzeniu jakbym w 5mc była conajmniej ale w pracy juz powiedzialam wiec brzucha wciagac nie musze :p może częściej biegam do wc i bardziej zmęczona/senna jestem ale jest OK. najbradziej to sie martwie czy wszytsko w porzadku i zeby dzidzia nie obumarla... wizyta za tydzien i wtedy mam nadzieje uszlysze serduszko juz

Flower super, że dobrze się czujesz ;-) Dbaj o siebie i się nie stresuj. A czemu boisz się, że ciąża obumrze? Miałaś tak wcześniej? Ja swoją pierwszą ciąże poroniłam i też bardzo bałam się będąc w ciąży z Kasią. Na pewno bedzie dobrze, trzymam kciuki i daj znać jak będziesz już po wizycie ;-)

reklama
Pflaume spóźnione, ale najserdeczniejsze życzonka dla Kasi! Niech rośnie zdrowa, szczęśliwa! Jak prezenty podobały się?

flower
obyś całą ciążę przeszła bezobjawowo. A co do płci jakieś pragnienia, przeczucia? Karolka wie, że będzie miała rodzeństwo?
Ja jestem przekonana, że mała miała takie problemy właśnie po szczepionce, bo to było aż niemożliwe, żeby z niczego bądź niby moich hormonów tak dziecko wysypało. Dobrze, że mam zdjęcia to przypomnę ten incydent lekarzowi i powiem o tej szczepionce zobaczymy co on powie. My odprawiamy urodziny za tydzień w czwartek- 15tego.

saaga co u Was?

Jutro jadę z Mania na wizytę kaskową. Zobaczymy co nam powiedzą. Mania już od tygodnia ma za mały kask i ją wszędzie obciera- kilka dni minęło też bez kasku, bo przy temp. w domu 33'C nie dało rady. Ale główka jak dla mnie idealna. Zobaczymy jak w pomiarach.

I ogólnie to na tyle, mam taką haje z D., że czarno wszystko widzę. Za długo było dobrze?:confused2:

Do góry