reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Agulalula, oj po Twoim opisie sądzę, że na pewno nasze dziewczynki by się dogadały. Kasia jak idzie do sklepu, to mówi "dobry, dobry", a jak wychodzi, to "widzenia" i krzyczy do tego momentu aż ktoś Jej nie odpowie :-D Na spacerku, to non sto mówi: Mama, a to, to czy to. Wczoraj idze z babcia do osiedlowego sklepu i krzyczy do mnie (siedzę w oknie) "Mamunia, karmi chcesz", ja, że nie. Kasia na to "chcesz, chcesz". W ogóle łapie każde jedno słowo wypowiedziane przez nas nawet jednorazowo.

Ja, taka wrażliwa się zrobiłam odkąd Kasia się urodziła bo widzę jak jest za tatą i bardzo tęskni. Za mną też jest, ale mnie ma na co dzień. A dzisiaj M. zrobił mam niespodzianke i był już o 13.55 :-) Niestety jednorazowo. Kasi radość - bezcenna. Całowała tatę i przytulała, później mnie. Najśmieszniejsze było to, że nie odstępowała M. na krok, nawet do toalety za Nim chciała wejść i ciągle powtarzała "kocham cię":-D

Ostatnia edycja:
reklama
hejka,
u nas jakos leci,
teraz będę się urlopować, będę jednak raczej siedzieć w domu, może wreszcie nadrobie zaleglosci ksiazkowe

Dzisiaj byłam z Kasią opłacić rachunki, Kasia, tak gadała w agencji, w końcu pani Jej się pyta ile masz lat" Kasia mówi: "że trzy" (zawsze tak odpowiada jak ktoś Ją pyta, postarza się o rok :-D) Ja poprawiłam Kasie i mówię, że dwa, a kobieta na to, czy się nie pomyliłam bo Mała wygląda na 3 i strasznie dużo mówi :-)

400-115_400.jpg sto lat, sto lat niech Kasienka zyje nam!!! NAJLEPSZEGO PFLAUME dla corci !

Załączniki

• 400-115_400.jpg
    400-115_400.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 28
cześć dziewczynki!
składam wszystkim naszym maluszkom życzonka najlepsze za jednym zamachem bo teraz to co chwilę któryś bąbelek 2 latka kończy :D
ja mojej Karolci urodzinki już odprawiłam - przyznam że ledwo żyję bo było ponad 20 osób a wszystko robiłam sama: ciasta, tort, sałatki, przekąski itd.

edit. przypomniało mi się - Karolaola - córka mojego szefa też była szczepiona tym wycofanym euvaxem i ma non stop zapalenia oskrzeli i lekarka powiedziala ze podanie tej szczepionki albo klopotami z oskrzelami sie objawia albo ze skora (atopia itd)

Ostatnia edycja:
Pfalume - dzieki kochana że pyttasz :) w sumie dobrze, czasem mnie coś zakłuje w brzuchu (w czw pokłociłam się strasznie z K no i po tym zaczęły się bóle jakieś plu kupa roboty z urodzinami) ale teraz jest ok, mdłości jeszcze brak, tylko czasem nadmucha mnie po jedzeniu jakbym w 5mc była conajmniej ale w pracy juz powiedzialam wiec brzucha wciagac nie musze :p może częściej biegam do wc i bardziej zmęczona/senna jestem ale jest OK. najbradziej to sie martwie czy wszytsko w porzadku i zeby dzidzia nie obumarla... wizyta za tydzien i wtedy mam nadzieje uszlysze serduszko juz

Flower super, że dobrze się czujesz ;-) Dbaj o siebie i się nie stresuj. A czemu boisz się, że ciąża obumrze? Miałaś tak wcześniej? Ja swoją pierwszą ciąże poroniłam i też bardzo bałam się będąc w ciąży z Kasią. Na pewno bedzie dobrze, trzymam kciuki i daj znać jak będziesz już po wizycie ;-)

reklama
Pflaume spóźnione, ale najserdeczniejsze życzonka dla Kasi! Niech rośnie zdrowa, szczęśliwa! Jak prezenty podobały się?

flower
obyś całą ciążę przeszła bezobjawowo. A co do płci jakieś pragnienia, przeczucia? Karolka wie, że będzie miała rodzeństwo?
Ja jestem przekonana, że mała miała takie problemy właśnie po szczepionce, bo to było aż niemożliwe, żeby z niczego bądź niby moich hormonów tak dziecko wysypało. Dobrze, że mam zdjęcia to przypomnę ten incydent lekarzowi i powiem o tej szczepionce zobaczymy co on powie. My odprawiamy urodziny za tydzień w czwartek- 15tego.

saaga co u Was?

Jutro jadę z Mania na wizytę kaskową. Zobaczymy co nam powiedzą. Mania już od tygodnia ma za mały kask i ją wszędzie obciera- kilka dni minęło też bez kasku, bo przy temp. w domu 33'C nie dało rady. Ale główka jak dla mnie idealna. Zobaczymy jak w pomiarach.

I ogólnie to na tyle, mam taką haje z D., że czarno wszystko widzę. Za długo było dobrze?:confused2:

Do góry