reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nie wiem dlaczego-jak robie suwaczek z tyg.ciąży to za każdym razem skubaniec pokazuje mi ,że jestem tydzień krócej w ciąży niz w rzeczywistości -też tak macie???????:szok: Zostaniej miesiączki wychodzi mi,że jestem w 11tyg.i 4 dniu a na suwaczku ,że w 10 tyg.i 4 lub 5 dniu o co tu kaman????:-(

reklama
LANA z tym wiekiem ciąży to jest jakiś horror co innego suwaczek czo innego z ostatniej miesiączki a jeszcze inne rzeczy wychodzą na USG :szok: ale wydaje mi się że w tych pierwszych tygodniach wszystko może być trochę poprzesuwane :-)

Nie wiem dlaczego-jak robie suwaczek z tyg.ciąży to za każdym razem skubaniec pokazuje mi ,że jestem tydzień krócej w ciąży niz w rzeczywistości -też tak macie???????:szok: Zostaniej miesiączki wychodzi mi,że jestem w 11tyg.i 4 dniu a na suwaczku ,że w 10 tyg.i 4 lub 5 dniu o co tu kaman????:-(
Kochana suwaczki licza pelne przebyte tygodnie. A kiedy mialaś ostatnia @??

Czesc dziewczynki;-) Ja dzis leze caly dzien bo padam z sil... Musze wstac i w koncu cos konkretnego zjesc bo od sniadania (w poludnie) nic nie przekasilam a juz tyle godzin:eek: Wlasnie myslalam o tym ze od ponad 3 tyg wyszlam z domu 5 razy:no::szok: zaczynam swirowac w takim odosobnieniu;-) ale coz jak lezec to lezec... Jak Wam mija dzien??

Biedroneczka1980-miesiączkę miałam 29 pażdziernika 2010

No to medycznie jest to wiek ciaży 10 tyg i 5 dni. Wiem, że ciężko to zrozumieć, ale tu się może troche powymadrzam bo to moja dziedzina ;))
Subiektywnie ty mówisz że jest to 11 tydzień, bo rozpoczełaś go, natomiast z biologicznego i medycznego punkty liczy sie przebyte pełne tygodnie
ciaży i potem dni.

reklama
Hej dziewczyny :) czy mogę się do was dołączyć? termin mam na 9 sierpnia dokladnie w 3 urodziny mojego synka, może się uda :) Ta ciąże znosze znacznie gorzej niz poprzednią, od sylwestra leże bo krwawilam z powodu odklejajacej sie kosmowki.Dzis na dodatek zaczelam brac antybiotyk bo sie dorobilam zapalenia oskrzeli (lezac w domu co ciekawsze) Ale bedzie dobrze bo musi.
Pozatym to leze w domu, walcze z mdlosciami, dusznosciami i bardzo bolacymi cyckami. od lutego synek pojdzie do przedszkola to sie calkiem zanudze. Przyzwyczajona jestem do zycia w biegu (praca na zmiany i po godzinach, synek, zwiazek na odleglosc - na szczescie ten etap juz za nami). A teraz jedyna atrakcja to gotowanie obiadu :-D:-D pozdrawiam goraco i przyznaje sie bez bicia ze was podczytywalam juz dlugo :zawstydzona/y:

Do góry