reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nie wiem dlaczego-jak robie suwaczek z tyg.ciąży to za każdym razem skubaniec pokazuje mi ,że jestem tydzień krócej w ciąży niz w rzeczywistości -też tak macie???????:szok: Zostaniej miesiączki wychodzi mi,że jestem w 11tyg.i 4 dniu a na suwaczku ,że w 10 tyg.i 4 lub 5 dniu o co tu kaman????:-(

reklama
LANA z tym wiekiem ciąży to jest jakiś horror co innego suwaczek czo innego z ostatniej miesiączki a jeszcze inne rzeczy wychodzą na USG :szok: ale wydaje mi się że w tych pierwszych tygodniach wszystko może być trochę poprzesuwane :-)

Nie wiem dlaczego-jak robie suwaczek z tyg.ciąży to za każdym razem skubaniec pokazuje mi ,że jestem tydzień krócej w ciąży niz w rzeczywistości -też tak macie???????:szok: Zostaniej miesiączki wychodzi mi,że jestem w 11tyg.i 4 dniu a na suwaczku ,że w 10 tyg.i 4 lub 5 dniu o co tu kaman????:-(
Kochana suwaczki licza pelne przebyte tygodnie. A kiedy mialaś ostatnia @??

Czesc dziewczynki;-) Ja dzis leze caly dzien bo padam z sil... Musze wstac i w koncu cos konkretnego zjesc bo od sniadania (w poludnie) nic nie przekasilam a juz tyle godzin:eek: Wlasnie myslalam o tym ze od ponad 3 tyg wyszlam z domu 5 razy:no::szok: zaczynam swirowac w takim odosobnieniu;-) ale coz jak lezec to lezec... Jak Wam mija dzien??

Biedroneczka1980-miesiączkę miałam 29 pażdziernika 2010

No to medycznie jest to wiek ciaży 10 tyg i 5 dni. Wiem, że ciężko to zrozumieć, ale tu się może troche powymadrzam bo to moja dziedzina ;))
Subiektywnie ty mówisz że jest to 11 tydzień, bo rozpoczełaś go, natomiast z biologicznego i medycznego punkty liczy sie przebyte pełne tygodnie
ciaży i potem dni.

reklama
Hej dziewczyny :) czy mogę się do was dołączyć? termin mam na 9 sierpnia dokladnie w 3 urodziny mojego synka, może się uda :) Ta ciąże znosze znacznie gorzej niz poprzednią, od sylwestra leże bo krwawilam z powodu odklejajacej sie kosmowki.Dzis na dodatek zaczelam brac antybiotyk bo sie dorobilam zapalenia oskrzeli (lezac w domu co ciekawsze) Ale bedzie dobrze bo musi.
Pozatym to leze w domu, walcze z mdlosciami, dusznosciami i bardzo bolacymi cyckami. od lutego synek pojdzie do przedszkola to sie calkiem zanudze. Przyzwyczajona jestem do zycia w biegu (praca na zmiany i po godzinach, synek, zwiazek na odleglosc - na szczescie ten etap juz za nami). A teraz jedyna atrakcja to gotowanie obiadu :-D:-D pozdrawiam goraco i przyznaje sie bez bicia ze was podczytywalam juz dlugo :zawstydzona/y:

Do góry