reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola tak pracuje .. i w sumie gdyby nie praca to chyba bym oszalała ... dzis akurat mam dzien wolnego .. włąsnie skonczyłam sprzatnie i teraz znowu siedze i mysle ...:-( wiadomo bywaja dni lepsze i gorsze , choc ostatnio wiecej tych gorszych ... ale pomału do przodu trzeba isc ... choc mam wrazenie czasami ze stoje w miejscu ...

czasami sobie was podczytuje i zazdroszcze wam tych nieprzespanych nocy ... tych wszystkich cudownych chwil ktore spedzacie z waszymi maluszkami ;-) czytajac o tym co potrafia wasze pociechy wyobrazam sobie ze moj Karolek tez by to wszystko potrafił tez byłby taki duzy ...;-)

reklama
Hej.
Taycia-współczuje tej Waszej słuzby zdrowia. Miejmy tylko nadzieję że choroby będą Was omijać. Jakub na szczęście poszedł bez problemu do szkoły. Stęsknił się za dziećmi i chętnie został w szkole. Teraz mają namalować strażaków a on lubi malować więc zadowolony. Moja Hania też w ogóle nie interesuje się zabawkami. Jedynie lubi coś tam sobie mazać kredkami.;-)
Karolaola to teraz macie już fajnie! Moja sąsiadka miała takie klocki dla synka i jak chodziliśmy tam z Jakubem to dużo się nimi bawił, w ogóle Jakub lubi bawić się klockami.
Monila witaj! Pisz z nami przecież jesteś sierpniówką! Kochana dla Ciebie też w końcu zaświeci słońce! ITy będziesz tulić swoje maleństwo!

Czesc !

Monila - Zagladaj do Nas jak najczesciej,w koncu jestes jedna z Nas. Wierze,ze wszystko sie u Ciebie ulozy,a Karolek na pewno nad Toba czuwa tam z gory i martwi sie,ze jego Mama jest smutna.

A jak wygladac beda u Was swieta? kupujecie choinke? cos pichcicie? ja nie dosc,ze dwie lewe rece to z dwoma takimi brzdacami watpie,ze zdazymy sie ogarnac ( Maz pracuje do 23 grudnia). Choinke sztuczna mamy,ale juz widze Szymona sciagajacego bombki, bede sie bala,ze ja wywroci. Co myslicie? moze lepiej po prostu jakies swiatelka na oknach?u mnie sniegu nie ma,wiec sanek nie kupuje. Ten namiot z pileczkami super,ale juz mam wizje wyrzucanych pileczek poza namiot i ich sprzatanie :-D:-D:-D

Taycia wszędzie są gorsi i lepsi lekarze i nigdy nie wiadomo na kogo trafimy.

Monila,
zaglądaj do nas częściej i pisz. W końcu jesteśjedną z nas. Trzymaj się Kochana i dla Karolka
[*]

Co do świąt. My nie kupujemy choinki, mamy sztuczną. Spróbujemyz choinką i będziemy po prostu pilnować Kasię żeby jej nie wywróciła ;-)Potrawybędziemy robiły we 3 (siostra, mama i ja). Wigilie spędzimy w domu, a wpierwszy dzień świąt jedziemy do teściów.

Monila a nie myślicie o starankach? Jeżeli jestem wścibska to przepraszam nie taka moja intencja ...

taycia my choinkę ubieramy żywą i pokaźnych rozmiarów więc nie ma obaw, że Igor ją przewróci. Jedynie ściąganie bombek, ale bez choinki nie ma dla mnie świąt... Jedna Wigilia razem z teściami druga u moich rodziców. Mi pozostanie jedynie popiec ciasta i może pierogi zrobię. Pierwszy dzień Świąt u moich rodziców w drugi dziadki D. przychodzą do nas ...

Pflaume
mieszkacie z rodzicami?

Wzięłam się za porządki w Igorowym pokoju. Podczas remontu była tam 1/2 domu:szok: Zresztą on Igorkowy jest tylko z nazwy, bo ani tam nie śpi, ani się nie bawi, ani ten pokój - nie licząc zabawek - nie wygląda na dziecięcy:dry: i cholera mnie bierze jak tam wchodzę (panele na ścianach:szok:)- przytłaczające- jak można tak oszpecić pomieszczenie. No ale na najszybszy remont możemy sobie pozwolić za ok 1,5 roku, bo kuchnia pochłonęła masę kasy. Chciałabym, żeby mały miał taki swój bajkowy kącik no ale cóż:-( ...

Witajcie wieczornie!
Co do Świąt to my spędzamy wigilię z teściami. Ja jak co roku piekę ciasta a na wigilię pewnie przygotuję rybę i pierogi. Karolaola a może podpowiesz co pieczesz? Co do pokoju Igora to się nie przejmuj kiedyś sobie urządzisz. Jak urodzisz drugiego maluszka to wtedy pomyślisz. My też mamy pokój tylko dla Jakuba ale Hania i tak śpi z nami w sypialni. Ale Jakub ma naprawdę duży pokój więc kiedyś można coś tam pokombinować tylko kasy brak!;-)
Co do choinki to mamy sztuczną ale nie będę w tym roku ubierać bo moja Hania ją rozniesie. Zrobimy tylko jakieś stroiki i ubierzemy balkon. W tym roku będziemy mieć smutne Święta bo 1 listopada zmarła babcia mojego męża, mieszkała na dole z teściami i razem spedzaliśmy wigilię.
Taycia nie przejmuj się że nie naszykujesz na Świeta. Masz 2 małych dzieci. Ja zawsze powtarzam że jak dzieci urosną to będę mieć posprzątane, naszykowane a teraz to jak się uda.

mama80 u Was tak jak u nas teście na dole;-) Ja to bym chciała tak po swojemu, ale jeszcze został pokój Igorka i nasza sypialnia, żeby mieć tak jak chcę. W sumie to nie mogę narzekać, bo całą górę łącznie z oknami, drzwiami itd. robiliśmy/ robimy za swoje, a już większość za nami na szczęście.
Z ciast to u nas musi być sernik- z samego twarogu, bez żadnych biszkoptów i keks z pokaźną bakaliową wkładką, a do tego na co mamy ochotę ale to już ciasto typu snickers, bananowiec... A Ty co pieczesz? Może się skuszę :-)

dziewczyny dziekuje wam bardzo za wszystkie miłe słowa :* łezka w oku mi sie zakreciła jak czytam ze jestem jedna z was ...:* kochane jestescie :*

Karolaola hmm a wiec z tymi starankami to jest tak ze wstepnie ugadalismy sie z mezem na marzec ... ale im blizej marca tym wiekszy ogarnia mnie strach i chce przełozyc staranka , ostatnio mowiłam mezowi ze chciałabym je przesunac do sierpnia moze wrzesnia ... a on mi odpowiedział ze najdłuzej mozemy je przesunac tylko o miesiac czyli ostatecznie w kwietniu.... ehh no i jest problem :-( nie potrafimy sie teraz w tej kwesti dogadac... tak strasznie sie boje kolejnej ciazy ze odkładałabym to najlepiej w nieskonczonosc ...:-( ale wiem ze nie moge .... tak sobie mysle ze chciałabym zajsc w ciąże i na 9 miesięcy zasnąć tak zeby obudzic sie i miec maluszka juz ze soba .. ale niestety tak sie nie da... zobaczymy jak to bedzie ... jak narazie strach jest gora...

reklama
Monila - zadna z Nas ,ktora nie doswiadczyla straty dziecka nie do konca zrozumie twojego strachu,ale pomysl sobie,ze masz przy sobie kochajacego Meza,ktory jest z Toba w te lepsze i gorsze dni,ze jestesmy tu i My,ktore beda Ciebie z calego serca dopingowaly. Przeciez to nie twoja wina,ze Karolka nie ma,przeciez zrobilas co bylo w twojej mocy...nie obwiniaj sie za nic... Karolek na zawsze bedzie w twoim sercu i na pewno chcialby zebys doswiadczyla jeszcze macierzynstwa... bardzo mi przykro,ze tak bardzo dokuczyl Wam los...

Do góry