reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
A właśnie , czy mamy które maja doświadczenie mogą powiedzieć jakie witaminy( marka ) są dobre w ciąży ?
Na początku brałam prenetal uno później wróciłam do pregna z pierwszej ciąży bo lepiej się czuję tyle że muszę dokupić chyba pregna dha bo niby w zaleceniach jest troszkę większa dawka . A czy te suplementy pomagają ciężko powiedzieć . Dodatkowo witamina d 3 4000 jako lek ibuvit

Na początku brałam prenetal uno później wróciłam do pregna z pierwszej ciąży bo lepiej się czuję tyle że muszę dokupić chyba pregna dha bo niby w zaleceniach jest troszkę większa dawka . A czy te suplementy pomagają ciężko powiedzieć . Dodatkowo witamina d 3 4000 jako lek ibuvit
pregna dha nie jest od 2 trymestru?

A właśnie , czy mamy które maja doświadczenie mogą powiedzieć jakie witaminy( marka ) są dobre w ciąży ?
moja ginekolog mówiła, że obojętne raczej. Ja biorę z aliness.
A odpowiadając na pytanie co suplementowac to na pewno foliany(kwas foliowy metylowany), DHA, Wit d3, i jeżeli nie masz problemów endokrynologicznych to jod (najlepiej lek jodid na receptę), jeżeli masz problemy to trzeba to skonsultować z lekarzem.
W 2 trymestrze podobno często spada hemoglobina, więc zalecają żelazo - ale to dopiero później.
Ja takie zalecenia dostałam od ginekologa, ale wiadomo warto suplementowac witaminy zgodnie z niedoborami.

moja ginekolog mówiła, że obojętne raczej. Ja biorę z aliness.
A odpowiadając na pytanie co suplementowac to na pewno foliany(kwas foliowy metylowany), DHA, Wit d3, i jeżeli nie masz problemów endokrynologicznych to jod (najlepiej lek jodid na receptę), jeżeli masz problemy to trzeba to skonsultować z lekarzem.
W 2 trymestrze podobno często spada hemoglobina, więc zalecają żelazo - ale to dopiero później.
Ja takie zalecenia dostałam od ginekologa, ale wiadomo warto suplementowac witaminy zgodnie z niedoborami.
Dobry lekarz, mój podał mi tylko prenatl.
Ja bym dodała do do Twojej listy Jeszce omega 3, cynk, selen, probiotyk, adek, b complex, wit c

reklama
Do góry