reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie!

aga_irlandia
jak ja bym chciala umiec zrobic takie cudo!! piekny ten tort!

moniek o tej ksiazeczce ktorej piszesz, to chodzi o ta zabawe gdzie kladzie sie kilka przedmiotow i co dziecko wybierze to z tym bedzie miec stycznosc w przyszlosci? dobrze rozumiem? my tez planujemy ta zabawe :-p

Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji dla zafasolkowanych mamusi :)

mama 80 My rowniez przeszlismy 3-dniowa goraczke :/ a dzis do kompletu doszla wysypka i w sumie nawet nie wiadomo, czy to zwykla trzydniowka czy tak szybka reakcja po szczepionce...

My rowniez organizujemy Kubusiowi urodzinki, z tym ze nam naprawde wiele osob odmowilo bo to czas urlopow i kazyd pojechal do Polski :sorry2: no ale mowi sie trudno, nie przekladam urodzinek, chocbysmy mieli byc tylko we trojke :p Prezent tez juz czeka w szafie na mlodego. Moze nie jest najpraktyczniejszy, ale ze Kubus uwielbia przytulac sie do misia i dawac mu buziaki, dlatego kupilismy mu teraz takiego duzego, metrowego (teraz to pewnie dopiero beda przytulasy, hihi)

reklama
Naila ale Kubuś ma jeszcze gorączkę? A jak wysoka była? Bo u mnie to takie nie wiadomo co! Masz rację nie przekładaj urodzin. Zawsze się ktoś znajdzie komu nie będzie pasować. A prezent super:tak:To co że nie praktyczny, aby młody był zadowolony.
Widzę że obie mamy Jakubów!

Dziewczynki,na początku będzie Wam ciężko ale potem,z biegiem czasu będziecie dostrzegac coraz więcej zalet wynikających z małej różnicy wieku między dzieciaczkami :tak:
Troszkę Wam zazdroszczę tych brzuszków,chociaż ja już swój "limit" wyczerpałam :-D obawiam się że nie podołałabym ani fizycznie ani psychicznie czwartej ciąży :sorry:
Zatem chociaż pogłaskac brzusie proszę! ;-)
uważam ze trojeczka to wystarczająco :tak:gdybym ja zaczela kilka lat wczesniej tez mi sie zawsze marzyła trojeczka, dwoch chlopców i dziewuszka :-D

To widzę, że Kasia nnie jest jedyna z Goyte :-)

Marzenixx, ja Cię pamiętam. Gratuluje drugiej Dzidzi. Sporo Sierpniówek postarało się o rodzeństwo…
dzięki;-) ciekawe czy tez bedzie przewaga chłopców jak wtedy, teraz na styczniówkach jak siedze to narazie poki co chyba jedna dziewuszka jest a juz kilka potwierdzonych chlopaków :tak:

Juz niedlugo nasze dzieci beda mialy roczek...planujecie jakies imprezy? my w koncu zostajemy w IE,bo Maz za malo urlopu ma i nie starczylo by mu jak sie urodzi Mikus,wiec spedzimy urodzinki w trojeczke. Zamowilam torcika, kupie jakiegos fajnego duzego balona, czapeczke , plastikowe talerzyki i jakos kameralnie sobie spedzimy ROCZEK...a jak u Was?
ja zakupiłam sobie zestaw na roczke na allegro, wiec bedzie wielki napis, baloniki, serpentynki i takie tam, torcik zamowie i tyle, duzo osob ni bedzie bo tylko tescie i siostra z rodzinką, ale akurat :tak:

u nas 3 nowe zeby w ciagu 2 dni i kolejny idzie:)
a wiecie ze u nas dopiero dwa ząbki są??? gdzie reszta sie podziewa to nie wiem :confused: a torcik cudny!

Marzenix serdeczne gratulacje! Spokojnych 9 mies! Jak się czujesz?
dzieki ;-) czuje sie bardzo dobrze odkąd w 2 trymestr weszłam, gdyby nie to ze jestem czasami zmeczona i senna a to za sprawą moje synusia to pewnie bylabym wulkanem energii hahah:-D chociaz w upaly to masakra, leze i kwicze... jak sie ciesze ze teraz bede w zime rodzic to nie macie pojecia :-)

Wczoraj na usg potwierdziło się że będzie drugi synuś , strasznie sie cieszę bo tak chciałam i zawsze marzyła mi sie dwójeczka chłopców:-)

Pozdrawiam dziewczyny;-)

mama80 przez 3 dni utrzymywala mu sie goraczka w granicach 37,5 - 39,0 stopni :sorry2: ale na szeczesie juz minelo tzn goraczka minela a przyplatala sie wysypka. Ogolnie Kubus przez ostatnie dni jest mega marudny w ciagu dnia i przy usypianiu strasznie placze, mimo ze zawsze ladnie zasypia. Dzis nawet zaaplikowalam mu czopek bo tak plakal - zdaje mi sie ze dziasla go bola i pojda nowe zeby...
Prezent mam nadzieje, ze Kubulkowi mojemu sie spodoba :-p:-p
Tak bo Kubusie to fajne chlopaki i nie wiem jak u ciebie, ale chyba tez rozrabiaki :-D

Marzenixx gratuluje Ci drugiego synka!!

Hejka!

Marzenixx - no to tak jak u mnie :-D GRATKI!!!

Aga - zazdroszcze talentu. Tort wyglada pieknie!!!!

Moniek - ciekawe co Szymcio wybierze. Ja wybralam chyba tez ksiazke, moj Maz pieniazek,a moj brat wlozyl pieniazek do kieliszka :-D:-D

Naila - moj Synek podobno tez sie tuli do maskotek,ale u Niani. W domu jakos nie widze..moze teskni bidulek. My malemu kupimy rowerek :tak: oo cos takiego :
Buy Little Tikes Boy's 3-in-1 Trike. at Argos.ie- Your Online Shop for .

U mnie na listopadowkach na razie remis ,ale pewnie znowu bedzie przewaga facecikow :-D

My mamy 6 zebolkow,ale Szymon mnie tak gryzie i tak go swedza dziasla,ze az mnie boli na sama mysl. Biedaczek moj :-( juz ladnie przesypial nocki w swoim lozeczku,a teraz 3 ostatnie noce tak sie wiercil i budzil co chwilke,ze musialam go wziac do siebie :baffled:

Marzenix,ja też jestem zdania że trójeczka wystarczy ;-)
Wiecie że ja "od zawsze" mówiłam że będę miała troje dzieci-dwóch synków i córeczkę? Może i Wam (mam na myśli Ciebie i Taycie) kiedyś najdzie ochota na trzecie bobo i też będzie to dziewczynka? :tak:;-)
Chociaz trzech chłopców też fajnie ;) chłopcy są świetni,dziś widzę ile radości mają oboje z racji że mają siebie,kłócą się też-a jakże! Ale wiem że jakby przyszło co do czego-skoczyliby za sobą w ogień!

U nas będzie podobnie jak u Agi-roczek łączony ;) Dawidek 13 sierpnia kończy 10 latek i wyprawimy im razem,bardzo się na ten fakt cieszy i nawet namalował dla Laury transparent po norwesku ;)
Będą niestety tylko nasi norwescy znajomi,bez rodziny.
Aga,torcik pierwsza klasa! Bazowałaś na biszkopcie? Też będe musiała upiec ale nie mam pomysłu,myślę nad czymś uniwersalnym coby sie w dwa nie bawic ale nic mi do głowy nie przychodzi...macie może jakieś pomysły?

Marzenix,ja też jestem zdania że trójeczka wystarczy ;-)
Wiecie że ja "od zawsze" mówiłam że będę miała troje dzieci-dwóch synków i córeczkę? Może i Wam (mam na myśli Ciebie i Taycie) kiedyś najdzie ochota na trzecie bobo i też będzie to dziewczynka? :tak:;-)

Haha... Maz chcialby trojke. Ja juz raczej nie. Pani ze szpitala,ktora robila mi USG powiedziala,ze za 2 lata mam przyjsc i wtedy miejmy nadzieje,ze bedzie dziewczynka. Ja sama mam siostre i brata, Maz ma 3 siostry (mialby 4,ale jedna zmarla jak miala miesiac :-(),wiec pochodzimy z wiekszych rodzin,ale ja sie smieje,ze dom ma mi najpierw wybudowac,a potem pomyslimy! :-D

Taycia, rozumiem ;-) I nas będzie sama najbliższa rodzina. Wszystko już kupiłam. Jeszcze zostanie zrobić coś do jedzenia. Roczek Kasia ma3go, a wyprawiamy Jej 10-go.
Aga, gratuluje kolejnych ząbków. A tort przepiękny :-) I sto lat dla Mai.
Mama, zdróweczka dla Hani.
Moniek, ja też ostatnio mam „dołka…” Będzie lepiej musi być;-)
Naila, to będzie miał super prezent jak taki z Niego przytulasek:-) My też planujemy zabawę z książeczką itp. Ciekawa jestem co wybierze. Od nas Kasia ma dwa prezenty.
Marzenixx, no to rzeczywiście jak na razie przewaga chłopców. Gratuluję drugiego Synka ;-)
Jagieńka, ja też zawsze chciałam mieć trójkę. Może dlatego,że nas była 3. Dwie dziewczynki i chłopca. Będę zadowolona jak uda się z jeszcze jednym i na tym koniec. Wtedy obojętne co by było aby zdrowe. W sumie to mam już dwie ciążę za sobą, jedna stracona, druga z happy endem.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie sierpnióweczki!!!
Dawno mnie tu nie było:szok: (może ktoś mnie jeszcze pamięta), może pare miesięcy ale niestety nie ma czasu.
U nas roczek to już był prawie miesiąc temu, urodzinki były odprawione razem z siostrzyczką (w tym samym dniu mają urodziny).
Gratuluję sierpnióweczkom które spodziewają się następnego potomstwa:-).

W drugiej połowie lipca byliśmy nad morzem, Igorek tak jak jego siostra wody się nie boi i mógłby tam siedzieć cały dzień, nadal bierze wszystko do buzi i teraz jest chory ma wirusa bostońskiego. Miał wysoką gorączke przez trzy dni i zawalone gardło, do teraz nic prawie nie je, przez pierwsze dwa dni prawie nic nie pił bałam się, że się odwodni. Teraz czekamy czy wyjdzie wysypka na dłoniach i stopach (oby nie).

Pozdrawiam

reklama
Do góry