reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

kahaka to faktycznie nie najlepiej. ale u mnie jak pamiętasz tez nie zaciekawie, mam może troche lepsza sytuacje bo ja moge pracowac dopóki sie bede dobrze czuła wiec wsumie na scisłośc to moge do samego końca pracowac. U mnie znowu ten minus ze po pierwsze pracuje po dwanasie godz a podrugie nie mam gwarantowanej liczby godzin w misiącu. Moge miec 50 a moge 200.
przekichane z tą praca.
ale dzis chyba wszystkie mamy wolne wiec odpoczywajcie i cieszcie sie niedziela, ja chyba wyciagne mojego na spacer:-D

reklama
witam niedzielnie :) ja na chwilke tylko zyczyc milego dnia :) ja wczoraj caly dzien w lozku wiec dzis musze isc sprzatac prac gotowa itp ogolnie dzien gospodarczy :)

taycia- trzymam kciuki za wizyte :)

kasica pewenie ze mozesz z nami zostac wrecz powinnas :) bedziesz naszym przewodnikiem :)

pozdrawiam

czesc dziewczyny :)

Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja jestem co godzine głodna! Moje dziecie wyjada ze mnie wszystko co zjem ! I to taka głodna że az mnie ssie.... w takim tempie to ja na koniec ciazy słonicą zostane heheh :))

mam do was pytanko:
Jak byłam na usg gdzie widziałam śliczne sreduszko to zapytałam gina czemu nic nie słychać , a on na to że na poczatku lepiej nie włączać głosu o to może byc szkodliwe dla maluszka, lepiej go nie denerwowac , tym bardziej że u mnie trzeba dmuchac i chuchać po poronieniu.
czy słyszalyscie o takiej sytuacji? bo powiem ze chyba pierwszy raz sie spotkalam z czyms takim...

Z jedzeniem mam podobnie. Non stop mnie ssie ale mam ochote na same swinstwa! Albo chinskie na wynos albo Mc Donald's (bez buleczki!). Czuje, ze te 2kg to juz dawno odrobilam.

Co do dzwieku, to mnie zastanowilas. Ja slyszalam bicie serduszka ale doslownie przez 3 sekundy i gin wylaczyla. Bylam w takim szoku, ze nie zapytalam, czemu tak krotko ale jak z M wyszlismy z gabinetu jedyne o czym mowilismy to to bicie serduszka i ze chcielibysmy dluzej posluchac. Byc moze, jest wiec cos w tym, co mowisz. Zapytam z ciekawosci przy najblizszej wizycie.

Witajcie dziewczynki ;-)
Ja dzis z małżem poleniuchowałam w łóżku chyba za wszystkie czasy :-D

Laski, jakis czas temu miałam delikatne plamienie, ginka nic niepokojacego nie widziala ale dala na wszelki wypadek duphastn- 1 tabletka dziennie...biorac go nadal wczoraj kulo mnie podbrzusze dzis juz boli (ale nie tak jak na @ jakos inaczej) i sluz kawa z mlekiem....co robić?? zwiekszyc dawke dupka do 2 tabletek na dzien i zobaczyc jak sie sprawa rozwienie czy jechac do szpitala (choc obawiam sie ze mnie wysmieja ze panikuje bo to przeciez zadne krawawienie)
Kochana z bólami brzucha i plamieniami nie ma żartó, ja na twoim miejscu pojechałabym do szpitala, napewno nie bedą sie krzywo patrzec wkońcu jesteś w ciąży,zbadaja cię i uspokoją ze wzystko jets ok, czasami w ten sposób mozna uratować nadchodzące poronienie, dlatego tepiej tego nie bagatelizuj....:sorry:

Kupiłam sobie dzisiaj książkę, polecaną już na forum przez jakąś Dziewczynę :)
Annette Nolden Ciąża tydzień po tygodniu, też polecam :)
naprawdę fajna książeczka, wiele ciekawych porad! :)

Ja mam książke " Ciężarówką przez 9 miesiecy" , tez polecam bo z fajnym humorem napisane...:tak:

ja mam na 12lipca, ale z poczatku według swoich obliczeń wyszedł mi sierpień. ale lekrzarz mnie sprostował że maleństwo jet juz duzo starsze. tak mi sie spodobało w sierpnióweczkach ze u was zostane. Myśle że sie nie pogniewacie.
no ja tak wlasnie liczylam wczesniej ze mi sie cos tutaj nie zgadza, ale mowie nie odzywam sie bo jeszcze cos palne heheh:-D super ze zostajesz u nas :tak:

Myszka ja tak samo po ostatnich kilku postach zaczynam łapać schizę ;/ W poniedziałek mam wizytę u gin i mam nadzieję, że jednak będzie ok i rozwieje moje zmartwienia. Faktycznie chyba najbardziej się męczę tym zamartwianiem się. Byle do poniedziałku. Wizytę mam rano i czekam na dobre wieści.
nie martw sie kochana wszytsko bezie dobrze, ja mam co chwile schizy, jak mnie cos boli to ma schize ze cos sie zlego dzieje, a jak nic nie boli to mam schize ze cos jest nie tak skoro juz nic nie boli, takze mysle ze tak zostanie mi juz do konca heheh:-D

Hej!
Wiem wlasnie, ze umowę muszą mi przedłużyć do dnia porodu, ale nie chciałabym, żeby to było dlatego, że muszą i tylko do dnia porodu. Dostałam wymarzoną pracę i mam nadzieję, że uda mi się zostać i pracować dokąd będę się dobrze czuła i wrócić jak będę mogła.
kurcze ja tez mam wkoncu wymarzona prace i to tak swietna ze chcialabym wrocic do niej , tylko mam niestety wielka niewiadoma, bo umowa konczy mi sie na koniec grudnia a macierzynski jakos do stycznia bede miala i teraz kwestia czy mi przedluza umowe i bede mogla wrocic czy po macierzynskim zostane bez pracy....:-(

i tez nie mialabym problemu z zostawieniem maluszka komus pod opieke , babcia chetnie sie zaopiekuje :-)

Dzien Dobry !
Czy ktos juz jest na nogach jak ja? :-)
Dzisiaj jest niedziela :-D;-D co oznacza moja wizyte... jeszcze tylko 9 h :-),ktore pewnie bedzie sie wloklo,ale to juz dzisiaj :-) dam Wam znac jak tylko wroce od gino :-) jak wasze samopoczucie? mnie znowu zaczely meczyc mdlosci... wypilam teraz slodki pomaranczowy sok.. moze to cos pomoze?
Milej,spokojnej niedzieli Wam zycze ...

no to trzymam kciuki za wizyte !:tak:

Co do dzwieku, to mnie zastanowilas. Ja slyszalam bicie serduszka ale doslownie przez 3 sekundy i gin wylaczyla. Bylam w takim szoku, ze nie zapytalam, czemu tak krotko ale jak z M wyszlismy z gabinetu jedyne o czym mowilismy to to bicie serduszka i ze chcielibysmy dluzej posluchac. Byc moze, jest wiec cos w tym, co mowisz. Zapytam z ciekawosci przy najblizszej wizycie.

no ja dalej popytalam i rzeczywiscie jest sporo dziewczyn które rowniez nie mialy włączonego dzwieku , takze jestem spokojniejsza :tak::-)

buziaki kochane, miłej niedzieli ;-)

OK, udalo mi sie nadrobic :).

Duzo tematow sie przeplata i super, wszystko ciekawe. Ja sie lenie jeszcze troche ale potem M wraca z pracy i obiecalam, ze sie zwloke na spacer z psiakiem. A wymowki nie mam, bo slonko pieknie swieci.

Co do staran o dzidzie, to u nas byly 2 cykle od odstawienia antykoncepcji. Ale jak to ja, wszystko z kalendarzem i olowkiem w reku :-D. Jednak staralam sie, zeby romantycznie tez bylo.

Zycze wszystkim udanej niedzieli!

Marzenixx nieszkodzi bo ja to taka zabłakana owieczka jestem, i nie wiem gdzie sie podziac ale najlepiej jest mi u was:-D

a ogolnie to naprawde nie wiem w którym ja to tygodniu jestem, lekarz muwi ze 13 a wegług tego co czytam na necie , jak powinna byc wielkośc fasolki to wygłada ze 15tydz.
Jakaś makabra:-D

Ostatnia edycja:
Kasica a ty nie wiesz kiedy mialas ostatni okres? :)

umnie to jest bardziej skomplikowana sprawa, bo ja miała bardzo nie regularne @, i leczyłam sie na PCO(zespół policystycznych jajników)
Ogólnie miałam marne szanse na zajście, ale dzieki lekom sie udało, tylko na ostatnią @ jak poszłam do lekarza to był za duży odstep. Fasolka była za mała jak na ostania@
Wiec chyba poprostu nie miałam @ a jajeczkowania i owszem no i sie udało:-D

umnie to jest bardziej skomplikowana sprawa, bo ja miała bardzo nie regularne @, i leczyłam sie na PCO(zespół policystycznych jajników)
Ogólnie miałam marne szanse na zajście, ale dzieki lekom sie udało, tylko na ostatnią @ jak poszłam do lekarza to był za duży odstep. Fasolka była za mała jak na ostania@
Wiec chyba poprostu nie miałam @ a jajeczkowania i owszem no i sie udało:-D

kurcze to rzeczywiscie ciekawie hehe a w ktorym tygodniu sie dowiedzialas ze jestes w ciazy?

reklama
Do góry