reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

ja mam na 12lipca, ale z poczatku według swoich obliczeń wyszedł mi sierpień. ale lekrzarz mnie sprostował że maleństwo jet juz duzo starsze. tak mi sie spodobało w sierpnióweczkach ze u was zostane. Myśle że sie nie pogniewacie.
Ja to ogolnie by sie wcale nie zdziwiła jak bym w czerwcu urodzila pod koniec oczywisie.
ale to sie wszystko wyjasni w opowiednim czasie:-D

reklama
Ja ostatnio czytałam,ze będąc na umowie na czas okreslony( czasem tak sa napisane umowy na okres próbny-trzeba sie wczytać) to przysługuje normalnie kasa tyle ,ze tylko do rozwiazania ciaży,za macierzyński juz nie.

A jak masz inaczej napisaną umowę to siedź cichutko,maskuj brzuszek i czekaj jak ci normalna umowę dadzą,a wtedy buuum L4 i już:)!

Myszka ja tak samo po ostatnich kilku postach zaczynam łapać schizę ;/ W poniedziałek mam wizytę u gin i mam nadzieję, że jednak będzie ok i rozwieje moje zmartwienia. Faktycznie chyba najbardziej się męczę tym zamartwianiem się. Byle do poniedziałku. Wizytę mam rano i czekam na dobre wieści.

Bazuka moj gin sie wkurza jak czytam cos w necie szczegolnie na forum;-) bo mowi ze kazdy przypadek jest indywidualny i nie u kazdego ten sam objaw znaczy to samo. Musze lezec i ograniczac chodzenie wiec mam poprostu za duzo czasu wolnego i mysle, mysle, mysle...:-( Normalne ze sie boje bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Ja mam wizyte dopiero 24go bo w 11tyg mam zrobic jakies badanie na usg mierzenie odcinka szyjnego czy cos takiego. Staram sie myslec pozytywnie chociaz wolalabym miec szybciej ta wizyte bo nie moge sie juz doczekac konca 3m-ca;-)

Witajcie kochane.
Ja prawie cały dzien przespałam. W sumie bez wiekszych problemów... jedynie co to nudnosci mnie meczą.Zaraz znowu sie klade bo ledwo żyje....
I chyba troche zgłodniałam wiec przed spaniem musze potruptać do kuchni :) hehe
A wam jak dzień minął?? Wszystko w porządku??

Hej!
Wiem wlasnie, ze umowę muszą mi przedłużyć do dnia porodu, ale nie chciałabym, żeby to było dlatego, że muszą i tylko do dnia porodu. Dostałam wymarzoną pracę i mam nadzieję, że uda mi się zostać i pracować dokąd będę się dobrze czuła i wrócić jak będę mogła. Mam duże wsparcie. Mama chętnie mi pomoże, a mój narzeczony pracuje 2 tyg na 2 tyg. Także wspólnymi siłami napewno się uda :)
Słodkich snów :))) moja pora więc się zbieram do łóżeczka :)))

"Art. 177.​
§ 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a
tak
że w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające
rozwi
ązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja
zwi
ązkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.
§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje si
ę do pracownicy w okresie próbnym nie przekraczającym jednego
miesi
ąca.
§ 3. Umowa o prac
ę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na
okres próbny przekraczaj
ący jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca
ci
ąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 3
1. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa
pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecno
ści w pracy."

A85 jeśli chodzi macierzyński......to wydaje mi się, że jesli urodzisz w okresie ubezpieczenia (30 dni karecji po ustaniu zatrudnienia) to przysługuje ci macierzyński płatny przez ZUS. Spróbój zadzwonić do ZUSU i się wypytaj....ale raczej tak jest.

Kurcze ale wy pędzicie. Teraz mam długi łikend to nadążam ale od poniedziałku to będzie krucho....

Fajnie Was poczytać ale już nie wiem co u kogo :baffled: późna pora....

Dobranoc

Dzien Dobry !
Czy ktos juz jest na nogach jak ja? :-)
Dzisiaj jest niedziela :-D;-D co oznacza moja wizyte... jeszcze tylko 9 h :-),ktore pewnie bedzie sie wloklo,ale to juz dzisiaj :-) dam Wam znac jak tylko wroce od gino :-) jak wasze samopoczucie? mnie znowu zaczely meczyc mdlosci... wypilam teraz slodki pomaranczowy sok.. moze to cos pomoze?
Milej,spokojnej niedzieli Wam zycze ...

Witam;) ale mam dzis sliczna niedziele slonko od rana pieknie siweci:):)
taycia no to trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze;0 i na relacje czemay:) milej niedizlei dziewczyny;)

reklama
Witajcie dziewczynki!
ostatnio mało piszę, ale czytam wszystko :tak: Nie nadążam za Wami!!!
taycia, kciuki za wizytę zaciśnięte.
a85 i tak jesteś w dobrej sytuacji, mnie się umowa kończy w środę 12.01 i nie będzie przedłużona, bo to zastępstwo, więc zostaję na lodzie :crazy:

Do góry