reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Sylvi Witaj serdecznie ! mocniutko trzymam kcuki by tym razem było ok ! - bo napewo tak bedzie!!!

romena bardzo mi przykro :(... Wiem co czujesz - przechodziłam przez ten cały horror w szpitalu ! Trzymaj się ciepło sie nie poddawaj !!! Trzymam mocno kciuki za kolejne starania !!!!! Wszystko się ułoży kochana :*

Pisałyscie o witaminych i kwasie. Ja kawas biore od końca pażdziernika (lekarz zalecił by brać nawet w czasie staraniń a nawet wczesniej! ) i witamini tez jem Falvit... Nie możecie sie doczekać pierwszego USG - pociesze was ja bede miałam je dopiero po 16stycznia ...

Pozdrawiam !!!!!

reklama
Ramena, bardzo mi przykro..Trzymaj się ciepło i nie rozmyślaj już o tym co się stało. Ja też trzymam kciuki za Twoje następne starania.

Ramena bardzo mi przykro. Doskonale wiem co czujesz:( Trzymaj się kochana!
Ja mam wizytę we wtorek i już nie mogę się doczekać:) Usg też na pewno będę miała bo mój gin robi go na każdej wizycie ( czy byłam w ciąży czy nie).

Ramena - bardzo mi przykro :-(
nadzieja! - ja tu się denerwuję,że usg jeszcze nie miałam,a Ty ponad 10 tydzień i wizyta dopiero za 9 dni!!ach...!:baffled: wow.. ja już wychodzę z siebie,ale co tam :-D niecierpliwa jestem koszmarnie....
No to same wizyty USG się nam zaczynają :-):-)

Ramena - wiem co czujesz 3maj się dzielnie i nie trać nadziei :)

taycia - ale fajnie jeszcze tylko sobota i już będzie Twoja upragniona niedziela :) a ja jutro jadę zrobić te swoje wszystkie badania :)
Jeśli chodzi o kw. foliowy to z tego co wiem lepiej go brać ja brałam już jakieś 6 m-cy przed ciążą.

Ramena - wiem co czujesz 3maj się dzielnie i nie trać nadziei :)

taycia - ale fajnie jeszcze tylko sobota i już będzie Twoja upragniona niedziela :) a ja jutro jadę zrobić te swoje wszystkie badania :)
Jeśli chodzi o kw. foliowy to z tego co wiem lepiej go brać ja brałam już jakieś 6 m-cy przed ciążą.

Tak, tak... już niedlugo.. nawet Mąż zdecydował się pojechać ze mną,by było mi raźniej. Też się troszkę martwi czy wszystko jest w porządku :-( no,ale dlaczego nie miało by być? A Ty bidulko ojć... troszkę krwi stracisz,ale co tam.. :-) dla dzidzi wszystko :-)

Nie wiem ,czy już pisałyście na ten temat,ale czy czułyście,że zaszłyście w ciążę, czy było to dla Was zaskoczeniem?
My staraliśmy się w sumie pół roku... każego miesiąca to samo,czyli @... w ruch szły kalendarzyki,ale nie ustawianki :-D w końcu zadecydowałam,że widocznie Nam nie idzie i nie ma sensu się starać i buum... w drugie Święto pojawiła się druga blada kreseczka, powtórzony test po 3 dniach (clearblue z dokładnym określeniem wieku płodu) wskazywał 2-3 tygodnie :-) A jak było u Was??????

u mnie to był 3 cykl z clo ale akurat taki bez kontroli lekarza bo miałam bardzo dużo delegacji poszłam do lekarza tylko sprawdzić czy wszystko w porządku i czy dalej mam brać clo czy nie oczywiście trochę na mnie nakrzyczał że nie byłam na monitoringu ale ponieważ to bardzo wesoły facet szybko mu przeszło :-)

A sprawdzałaś czy masz tylko jednego bąbelka? bo słyszałam,że po clo jest duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej...
Swoją drogą nie obraziłabym się,gdybym miała bliźniaki :-) ;-)

reklama
u nas było spore zaskoczenie, bo to drugi cykl po narodzinach naszej córeczki. z wrazenia az 2 testy zrobilismy i szybko tez pognalam do gin na usg, zeby sprawdzic, czy pecherzyk jest.
jak jeszcze bedzie widac bijace serce, powiemy o tym rodzicom, bo na razie nic nie mowililsmy. trochę się obawiam ich reakcji (taka mala roznica miedzy dziecmi- jeden rok) i komentarzy w stylu "jak sobie dacie rade":cool:

Do góry