reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

co do witaminek to mi gin powiedziała, że w I trymestrze mam brac tylko kwas foliowy a później coś zadecydujemy jeśli będzie trzeba.
maggiemi też mdłości ustały, dziś tylko lekko niedobrze się zrobiło jak jechałam autem. a tak to już od poniedziałku cycki już nie bolą i nie mdli już tak często, bym się pewnie tym martwiła no ale we wtorek widziałam i słyszałam, że wszystko jest ok, więc pozostaje nam się cieszyć, że coraz bliżej nam tego podobno najfajniejszego II trymestru :-)

reklama
No coś Ty ! ale cuuudownie.. może i u mojej fasoleczki będzie coś słychać.. oby :) to wzorując się na twoim suwaczku , ja miałabym termin na samą końcowkę sierpnia :)
A dziewczyny macie jakieś zwierzaki? ja mam kocię,która zachowuje się jak dziecko ( jest młoda,dopiero rok),ale panicznie wystraszyła się kiedyś wózka i dziecka koleżanki.. martwię się,że kicia może nie zaakceptować dzieciaczka. Ma któraś z Was doświadczenia ala niemowlak - zwierzę? Mojej mamy kicia to samo- panicznie boi się dzieci... ;/

O matko dziewczyny nadrobić Was to dopiero wyzwanie.
W pierwszej kolejności witam nowe sierpnióweczki :) i życzę duuuużo zdrówka i bezproblemowego przebiegu okresu brzuszkowego. :)
U mnie plamienia nie ustały i bardzo mnie to martwi. Brzuch dalej bardzo boli ale tym się tak nie przejmuję bo to raczej normalne. Niestety do lekarza idę dopiero 10-ego - do tego czasu z nerwów obgryzę chyba wszystkie paznokcie :( A tego, kto nazwał ciążę błogim stanem, najpiękniejszym okresem w życiu kobiety nabiłabym na pal i powoli wyrywałabym wszystkie zęby i paznokcie a potem wyprułabym flaki. Takie oto myśli mi dziś towarzyszą haha
Taycia ja mam psa i 4 agamy brodate. Wszystkie zwierzaki pomimo, że były niesamowicie rozpieszczone przyjęły Anetkę bezproblemowo :) Ale tak jak pisze Oli.B - to inaczej niż z kotem. Xanti ma niesamowitą cierpliwość do Anety, która biegała za nią ostatnio z tekstem "chodź to cię skalecę to cię wylecę" oczywiście obyło się bez scen drastycznych. :)

Cześć :-)
jestem sierpniówką 2009 i będę sierpniówką 2011 :-)
mam na imię Ola jestem z Redy :-)
mam nadzieję że mnie przyjmiecie do siebie :-)

Czesc Ola :)
Ja bardzo chętnie :) Dziewczyny pewnie tez :p
Kurde napisalam posta i nie wiem gdzie ani nie pamietam czy to było dzisiaj czy wczoraj :)
Wiec pisze jeszcze raz....
Mnie nudnosci meczą juz od kulku dnie... niestety nie sa one poranne tylko całodniowe...
A Wy jak sie czujecie??

u mnie ciężko ciężko, mdli mnie strasznie, szczególnie wieczorem i do tego wściekły głód, a jak coś zjem, to masakra...

mam nadzieję, że u mnie też się to szybko skończy jak u maggie i agulaluli, szczęściary:),bo nie wyobrażam sobie jutrzejszego dnia w pracy, buuu...

Lena5 ja też łykam tylko kwas foliowy. Ginekolog stwierdziła, że na razie wystarczy.
Marzenixx gratulacje
Misia1111 mnie już tak trzyma około 2 tygodni. Jeden dzień było spoko, ale na drugi dzień powróciłoze zdwojoną siłą.

Marzenixx i Ola witam i życzę bezproblemowych ciąż:-)
Lenka5, ja czytałam że w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie na witaminy i minerały wzrasta o 175%:szok: Więc wcale nie jestem pewna czy kwas foliowy wystarczy.
Cinnamon_80, w ciąży mierzy się wymiary miednicy, określają dzięki temu czy możesz rodzić sn czy nie, u mnie chyba już nie da rady..
Misia, ja mam mdłości, ale jeszcze nie wymiotowałam. Zaczyna mnie mulić ok 16 i tak już aż zasnę.
Wiecie co, ja strasznie się rozleniwiłam i nic mi się nie chce, najchętniej cały czas leżałabym w łóżku...

Misia1111 - nasze fasolki mają po tyle samo dni :) jak miło widzieć kogoś z suwaczkiem niższym niż 7 tygodni,bo już naprawdę bałam się,że muszę się przenieść do wrześniówek :)
Reksio - witamy , witamy :)
Bazuka - ależ słodka ta twoja córeczka... ciekawa jestem jak będzie zachowywała się moja kicia.. na pewno będzie to dla niej duży szok,ale to samo było z rybkami.. nie dawała im żyć czytaj : obserwowała wkładając czasem łapkę do wody przez tydzień i teraz w ogóle nie zwraca na nie uwagi.. . muszę być dobrej myśli :)
A dziewczyny jak z wagą? ile przytyłyście lub schudłyście od zafasolkowania?
Ja zaczynałam od 55 kg.... teraz już 57.5... no cóż ... ma się apetyt ;-):-)

Aaa zapomniałam,a co do witaminek to moja Mamcia powiedziała,że wtedy dzieci większe rosną i dopóki dopóty nie ma braków to nie mam brać,ale ile w tym racji to nie wiem....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja juz 2kg w dol ale mam nadwage wiec sie nie martwie. Od 6 tygodnia non stop mdlosci i wymioty. Teraz jestem na tabletkach wiec wymiotow nie mam ale mdlosci mnie ciagle mecza :-(
Martwie sie o zeby bo caly czas podgryzam owoce albo cukierki inaczej bym tego nie powstrzymala...

Co do witamin, to mi gin doradzila tylko kwas foliowy a reszte podobno dzidzia pobierze z organizmu.

Do góry