reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Edytka - ja odpukać zdrowa na razie.. chyba będę odliczać... pozostało dni 3!!! :) a jutro już dwa :) nie znoszę kataru.. ja często mam chore zatoki .. ciekawe jak sobie poradzę bez ibuprom zatoki - to jedyne tabletki,które mi pomagają, a miewam silne bóle.... :/

reklama
Aaa zapomniałam się Was spytać. Kąpiecie się w gorącej wodzie w wannie? ja kocham wrzącą wodę... i dopiero wtedy,kiedy przeczytałam,że nie wolno kąpać się w gorącej wodzie przekraczającej 39 'C musiałam sobie odpuścić... pozostał tylko prysznic... a Wy słyszałyście o tym?

Malgo000 w uk masz 4 ? a skad dokladnie jestes bo ja tez na wyspach (szkocja) i tu sa 2, pierwsze w 12tyg i nastepne w 20 ? ja mam wiecej ale tyko dla tego ze poronilam...

szuszu trzymam kciuki za kolezanke :)

taycia goraca kapiel tez jest moim problemem- uwielbiam doslownie parzyc sobie tylek w wannie ... ale tez slyszalam ze nie wolno no i prysznic zostal... juz tez chodze i marudze ze goraca kapiel bym wziela.... moze ktosc cos wie co do temp ja slyszalam ze nie powinno sie uzywac plynow do kapieli i siedziec dluzej niz 15 min a z tem wody to nie wiem ....

Dziewczynki mam pytanie, czy Wy bierzecie jakieś witaminy? jeśli tak to jakie?
mi lekarz kazał brać, tylko ja mam pewne obawy, bo po witaminach duże dzieci się rodzą. W 1 ciąży brałam krótko, bo przez jakiś miesiąc w I trymestrze i ładowałam w siebie kilogramami płatki śniadaniowe i urodziłam 4,5 kg córcię. nie wiem, czy to mogło mieć z tym związek.

kamilaedi, jestem na polnocy angli. Weszlo opodobno statnio jakies dodatkowe usg, polaczone z badaniem krwi na ZB i choroby genetyczne. Moja polozna na wizycie nie miala o niczym pojecia, bo powiedziala, ze to wszystko nowe i ona nie wie i mam sie zapytac w szpitalu na badaniu :baffled:
Widze, ze w Szkocji nie lepiej...

Dzieki wszystkim za wypowiedzi. Zostaje mi wiec tylko chodzenie prywatnie.

Witam nowe sierpnioweczki!

szuszu, mnie te grozi druga cesarka, podobno kiedyś nie było innej opcji, jeśli pierwszy poród był przez CC, teraz jest to do decyzji lekarza. Co to są za wskaźniki, które podałaś???

lenka5
, nam lekarz powiedział, żeby nie brać witamin tylko kwas foliwy, po witaminach wzrasta apetyt, więcej się tyje i maluszek też się rodzi większy, tak wynika z badań; jeśli się dobrze odżywiasz nie powinno być problemu;

Szuszu888 chyba w twoim przypadku lepiej cesarką zakończyć ciążę.....myślę,że nie będzie tak źle. Moja koleżanka za 1-szym razem miała "nagłą" cesarkę a za drugim strefiła i sama się za kasę pod nóż podłożyła......

Co do kąpieli to na pewno nie wolno się wylegiwać w bardzo ciepłej wodzie, bo to rozszerza żyły i naczynia i może grozić nagłym np. krwotokiem.

lenka5 w tak wczesnej ciąży raczej witaminy nie są niezbędne, poza foliowym kwasem. Bobo jest takie maleńkie, że mu wystarcza to z pokarmu. Ja dostałam polecenie od gina brac po 20 tygodniu i teraz będzie pewnie tak samo. A i tak brałam tylko zwykły falvit bo po tych ogromnych ciążowych tabsach miałam bóle żołądka :baffled: Brałam co 2 dni, bo ile mozna się tym sztucznym świństwem faszerować. Przecież nie jemy samych "śmieci" więc i z pożywienia coś się przenosi na dziecko. Synek zdrowy, ja hemoglobinę miałam najlepszą na oddziale w dniu wypisu więc myślę, że jak ze wszystkim trzeba stosować z umiarem :tak:.

no właśnie, tak też myślałam...
dziękuję za odpowiedź cinamon i JJ.:-)
z moją dietą to co prawda średnio, bo w tej chwili to i tak niewiele mogę jeść a w pracy nie bardzo mam warunki, żeby coś sobie zrobić albo kupić zdrowego, ale chyba daruję sobie w takim razie te witaminy, jakoś takie nie najlepsze mam przeczucia.

Ostatnia edycja:
Cześc dziewczynki :)
Nie wiem czy mnie pamietacie, na początku tutaj sie przywitalam , ale w związku z tym ze rok temu poroniłam, to nie chciałam sie rozpisywac, ale wczoraj zobaczyłam piekne serduszko u mojej dzidzi i chyba moge zacząc sie cieszyć wkońcu tym szczęściem :))

termin mam na 25 sierpnia :)

Pozdrawiam was :)

reklama
Witamy marzenixx
Lenka, ja biorę pharmaton matruelle 1x dziennie i duphaston 2x dziennie ( dlatego ,że mam trochę za nisko łożysko)
Ja od 3 dni już nie mam mdłości i nie wymiotuję, hurrra! Za to mam teraz straszny apetyt... Mam nadzieję,że przy następnej wizycie okaże się,że z tym łożyskiem wszystko ok i będę mogła zapisać się na aerobik dla ciężarówek:) bo niedługo będę tak cięzka że nie wstanę z łóżka:(

Do góry