reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikos, karolap witajcie:-)

Pustki tu dziś.

Nikos właśnie pamiętałam, że 'chciałaś' wracać do pracy- super, że jednak zostajesz z małą.

karolap gdyby Igor spał o tej porze to z pewnością do późnych godzin byłby aktywny:) Ostatnią drzemkę ma koło 16.
Mój maluch też dziś strasznie grzeczny- już śpi:-) No i dziś już troszkę dłużej poleżał na brzuszku na macie i nawet rączkami sięgał po zabawki leżące niedaleko i przyciągał je. 2 obroty na plecki zaliczone i nogi coraz bliżej rączek- przy przewijaniu nawet je złapał. No i ciągle gada, a i znów powrócił do puszczania baniek i opluwa sobie całą twarz, ale jest prze kochany!

My dziś pierwszy raz zupkę jedliśmy+ gluten. Gotowałam sama i zjadł całą porcję- wyszedł jakoś mały słoiczek. Nawet jabłuszka tyle nie je:-) strasznie się cieszę, że mu smakowała. Jutro ugotuję na 2 dni.

reklama
heloo dziewuszki;-)
Ja ide na wychowawczy, ale ogolnie chce robic kurs make-up < wizazu> i w tym sie kierowac po wychowawczym poki mlody nie pojdzie do przedszkola...
osttaio rzadko zagladam wiem ale nie umiem ogarnac wsyztskiego do tego przed okresem jestem i mega nerwy mam ....ale coz takie zycie ..
zycze Wam milego wieczoru;-)

hejka
padam na pysk i jestem meega zla na mojego K. jesteśmy dzis u moich rodzicow i ja od 9 pakowanie malej, jej toaletka, sniadanko dla nas itd - on tylko siebie spakowal i na mnie psioczyl ze on jest juz gotowy. Moja mam ma zlamana reke wiec jak pzryjechalismy to obiad szybko zrobic musialam, kolo malej, walka z butelka wiec lakator w ruchu, rozbieralam choinke, odkurzalam (on poszedl na drzemke razem z mala) kolacja dla wszytskich, zmywanie, toaletka i usypianie malej (on gra na komputerze) teraz pol kuchni wypucowalam lacznie z kafelkami na scianach a on siedzial pzred tv - grrrrrrrrrrrrr i jeszcze oburzony ze ja focha mam na niego bo przeciez gdybym powiedziala to by cos zrobil a ja ledwo co mialam chwilke zeby kolacje w biegu zjesc. przyszlam pomarudzic ot co :-(

O rany jaka jestem nie wyspana:no::-(
flower, faceci już tacy są, że jak im palcem nie pokażesz, czy jak nie poprosisz o coś to nic robić nie będą.
Mój może oglądać sport godzinami, podczas kiedy w zlewie milion brudnych naczyń.

karola, super, że Igorek obraca się na plecki:tak:
Ja również uwielbiam patrzeć jak moja bańki buźką puszcza mówiąc buuu

saga,
​fajny taki kurs. Na pewno się przyda.

A my dziś spaliśmy do 10. Mały obudził się o 8.30 i sam obrócił się na boczek i zasnął na 1,5h:-)

Te forum chyba padnie:dry: szkoda, bo lubię czytać co tam u Was.

Jakoś mam dużo energii i sprzątanie mi nie straszne:-D zabieram się za nie.

flower facetom trzeba kawę na ławę. U mnie to działa najlepiej. Choć nie powiem, bo zdarza mu się domyśleć, ale tylko zdarza:-D Do kiedy u mamy jesteś? I jak postępy z butelką?

Nikos noc z pobudkami?

Jakoś mam dużo energii i sprzątanie mi nie straszne:-D zabieram się za nie.

Nikos noc z pobudkami?

Jakbym tyle spała to też miałabym masę energii;-):-D
U nas noc zawsze jest z minimum dwoma pobudkami. Takie spanie to jakby nie spanie.
No ale pocieszam się, że to nie będzie trwać wiecznie! Synek przespał całą noc w wieku 9 miesięcy, no ale karmiłam wtedy butlą tylko. I zagęszczałam mleko kleikiem ryżowym.

Szkoda, że forum pada:no:

Nikos :-D u nas też 2 pobudki ostatnio w nocy. Ale fakt, że rano pospaliśmy sprawia, że noc zaliczam do udanych.

Kleik zagęszcza mleko? Jeszcze w kleikach i kaszkach zielona jestem:eek:

Mały ma drugą 30min drzemkę- ciekawe czy kiedyś pośpi dłużej:dry: zupkę mu zrobiłam na 2 dni i wracam do sprzątania.

Do mleka dodawałam kleiku ryżowego, wtedy mleko jest bardziej gęste, treściwsze. Dłużej dziecko pośpi.
Tylko wtedy już nie karmiłam piersią i smoczek Kuba miał taki z Nuk'a z dużą dziurką (nawet to chyba był taki krzyżyk + tzn właśnie do picia gęstych płynów). Inaczej nic by przez te małe dziureczki w naszych TT, Aventach nie przeleciało.

Moja już ma unormowany dzień. Przed południem śpi raz. Po południu 2 razy.
Lubię taką rutynę, zresztą dzieci też tego potrzebują.

hej,

jestem. My wczoraj cały dzień w gościach więc czasu brak. Dziś ogarniamy chatę więc też leci czas. W tygodniu to jeszcze ale jak mam całą rodzinę (czytaj M i Franka) w domu cały dzień to normalnie czasu brak jakbym 3 dzieci miała :/

Ja na noc teraz do butli dodaję 1 miarkę manny wieloowocowej i śpi ciągiem 5-5,5 h po czym cycek i następny już w granicach 7 rano :-) A ostatnio wczoraj i dziś spaliśmy do 9 :szok:, bo Radek spał to i ja korzystałam....aż mnie gnaty od leżenia bolały.
Jemy już zupki i deserki nawet po całym słoiku. W przyszłym tygodniu zaczynam przygodę kulinarną z papkami hehehe....zobaczymy czy mamusine będzie równie smakowało :-p

reklama
U nas też już stały rytm dnia- 3 drzemki, czasem nieznacznie przesuwają się, ale dłużej niż 30min nie pośpi. Oj i ja też bardzo lubię jak mam tak poukładany dzień i wiem kiedy co i jak:-)

Nad zagęszczanie mleka pomyślę jak wrócę do pracy, w sumie już widzę, że mu w nocy dużo jedzenia nie potrzeba- bardzo krótko pije i 'tylko' 2 pobudki, a zdarza się 1. Zresztą on i w dzień mało mleka mi wypija. Ale lekarka mówi, że dobrze przybiera to się nie martwić. Dziś podałam zamiast cyca butlę to wypił 60ml:szok: po 2h zjadł obiadek ok 80ml i 1,5h wytrzymał.

JJ dobrze słyszeć, że nie budzicie się co 2h już.;-)

A u nas dalej kupka zbita- przepajam, daję jabłko już nawet tarte, a nie ze słoika, bo słyszałam, że lepsze i nic.

Do góry