reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikos,nie ma za co ;-) myślę że będziesz zadowolona :tak:
A ten "wynalazek" wygląda tak:
Nuby Gryzak do podawania pokarmu 0%BPA (1981873413) - Aukcje internetowe Allegro

Laura już zaczyna przejawiać zainteresowanie innymi pokarmami,jak coś jemy to patrzy takim błagalnym wzrokiem i przełyka ślinę że mało w gardle nie stanie :-p ale poczekam jeszcze,parę tygodni w te czy wewte nie robi różnicy :-)

reklama
Ja dostałam taką siatkę do pokarmów od kolezanki jak Natka była malutka. Młoda w ogóle tego nie chciała żuć i w sumie się nie dziwię,bo ja tez bym nie chciała...Poza tym jest problem z utrzymaniem w czystosci tej siatki...Ale moze wszym dzieciaczkom przypadnie do gustu...trzeba próbować:).
Buźki:)

My znowu kupy nie mamy:confused2: a mały tak sobie marudzi pod nosem- leży i 'niby' płacze. Przy usypianiu podobnie. Nie jest to płacz, ale takie popłakiwanie. Podawanie jabłka i soku jabłkowego nie pomaga. Kasza jaglana podobno fajnie 'oczyszcza'- czekamy aż dojdzie paczka z nią, a tymczasem czopek w ruch pójdzie, bo pewnie kupka znów twardawa będzie.

Kupiłam dicoflor30 i zacznę podawać.

Te siateczki fajne mi się wydawały- fakt trudno utrzymać w czystości, ale jak mały będzie większy to chyba wypróbuję.;-)

Ile Wasze maluchy ważą?

Mój mały też pożera mi oczyma zawartość talerza :-D

Po jednym obrocie na razie więcej nie było...zobaczymy jak będzie mu dalej szło :) Ogólnie im więcej dzieci lubią leżeć na brzuchu tym szybciej postepuje ich rozwój ruchowy, więc warto popracować nad dzieckiem żeby dłużej wytrzymywało. Dla mojego 15 min. to max ale jak przy nim siedzę i zabawiam to już do 30 pociągnie :tak:

JJ dobrze, że odpisałaś Flower bo nas zaszczeliła tymi pytaniami trudnymi :-D

hej może i ja się przyłączę:) moja mała od jakiegoś czasu bardzo marudzi nie chce jesc zbyt wiele w ciagu dnia i gryzie wszystko i wszystkich kupiłąm jej masażer do dziąseł i troochę jej lżej najbardziej martwi mnie to leżenie na brzuchu chodzę z nią na rehabilitacje nie potrafi nadal trzymać się na rączkach na brzuszku jak ją kładę to się denerwuje i pada tak że rączki wyrzuca w boki.... nic jej nie interesuje tylko to żeby spowrotem ułożyć ją na plecki... no i odpycha się nóżkami na pleckach i przewraca na boki prawie na brzuch. Je już kaszki mleczno- ryżowe wcina całe butle :) a także jabłka, banany i marchewkę :) rewolucji w brzuszku nie mamy zbyt wielkich bo jak daję banana to wiem że muszę gdzieś np. w kaszce dać jabłko żeby znormalizować :) pozdrawiam w nowym roku wszytskie mamy :)

no wreszcie mam chwilkę :)
witaj maaga!!
tak sobie pomyślałam że będziesz wiedziała JJ:tak:dzięki wielkie za odpowiedz
mlodam - heheh dajesz mi nadzieję że moja Krolcia tez kiedyś sie przekona do obiadków gotowanych przez mamusię chociaż już któryś dzień buntuje się nawet na słoiczek (może bobovita jej nie smakuje)
co do wkladania stópek przez Olcię to nam pani dr powiedziała w poradni rehab że na tym etapie dziecko powinno łapać się za kolanka a na stópki ma czas w 6-7 mies. a probowalas malej pokazac stopke na przewijaku? bo ja tak malej pokazalam i od wtedy zaczela do buzi pakowac jak skonczyla rowno 4 mies ale wiem ze to bardzo szybko. w kazdym razie szykuj aparat bo nie znasz dnia ani godziny żeby zobaczyć takie cudne wygibasy:-) DSC02570.jpg(nie mogłam się powstrzymać ;P) Ogolnie teraz to nie tylko na raczki ale i nozki musze uwazac bo pcha tak gleboko ze ostatnio zwymiotowala wlasnie przez ta stopke

Karolinka ogólnie ruchowo jest bardzo sprawna z brzuszka na plecki przekręca się już od jakiegoś czasu coraz częściej ale i tak mam wrażenie że to takie "nieplanowane", jak ją zostawiam na chwilę to jak wracam często jest pzrekręcona o 180 stopni, dupke tak smiesznie do gory podnosi jak lezy na brzuszku a jak jej podeprzec czyms nozki to sie odpycha i "czolga" do przodu troszeczke, zdarzylo jej sie tez raz albo dwa ze jak lezala na plecakach pzrekrecila sie na boczek a pozniej dalej fik na brzuch.

Karolaola, karolap - a może spróbujcie ppolożyc przed dzieciaczkami butelke z woda. jak moja dorwie butle (taka 1,5l ktora ja pije) to moze tak lezec i sie nia bawic i 40 min na brzuszku bo fascynuje ja gra swiatla i ruch - polecam ta banalną zabawkę bardzo!!
Trochę zaczely jej rosnac w koncu wloski bo poki co to taki maly łysolek kochany:-)

Ostatnia edycja:
reklama
flower to Karolcia bardzo sprawna! Super. Ślicznota:tak:.
U nas mały na stopki patrzy, ale nie chwyta, za to kolanka bardzo:tak: No i dziś postanowiłam z nim pobyć na brzuszku i dość fajnie mu to wychodziło i 3 razy na plecki się obrócił.
Byliśmy na spacerku i teraz znów na macie fikamy.

maaga witaj! malutką pewnie dziąsła swędzą i bolą i stąd mniej je...

Do góry