flower188
Fanka BB :)
dziewczyny może któraś z Was mi pomoże:chcę wrócić do pracy na 7/8 etatu żeby uniknąc zwolnienia (podobno kilka osób ostatnio zwolnili i dalej ograniczają koszty). jestem wtedy chroniona przez 12 miesięcy. wniosek powinnam złożyć na 14 dni przed powrotem do pracy ale jak to się ma do wykorzystania urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po macierzyńskim? czy muszę złożyć na 2 tyg przed urlopem i urlop bedzie mi udzielony w wymiarze juz 7/8 (ale przeciez to jest zalegly kiedy pracowałam na pelny etat) czy w trakcie wypoczynkowego ale na 2 tyg przed jego koncem czyli faktycznym powrotem do pracy? Jeszcze jedna srawa obniżenie wymiaru etatu dokonuję jakoby zamiast pójscia na wychowawczy wg ustawodawcy czy zatem nie bede moga pozniej podjac decyzji jednak o skorzystaniu z wychowawczego?np po roku?
Jak to jest z przerwą na karmienie? czy można z niej korzystać do ukończenia przez dziecko roku czy do momentu kiedy faktycznie karmię piersią w przypadku jeżeli karmię dłużej? bo spotkałam się z różnymi zdaniami...
Jak to jest z przerwą na karmienie? czy można z niej korzystać do ukończenia przez dziecko roku czy do momentu kiedy faktycznie karmię piersią w przypadku jeżeli karmię dłużej? bo spotkałam się z różnymi zdaniami...