reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej Dziewczyny :)
Sierpnióweczki wszystkie takie szczęśliwe, że tak dużo piszą, że nie nadążam :)))tak trzymać!
mi dzisiaj jest znowu niedobrze :((( staram się coś zjeść na śniadanie, jedyną rzeczą na jaką mam ochotę to zupe pomidorowa, więc zaraz ją zjem, a później pewnie odwiedze moje ulubione miejsce :((
buuu
ja mam ogolnie problem z jedzeniem :( nie jadłabym nic, na sam zapach jest mi niedobrze :( mam nadzieje, ze mi to przejdzie!!!i tylko bekam... przerabane :p
ja mam śmieszną jamniczkę 8 miesięczną i nie mam pojęcia jak zareaguje na maleństwo, ale będzie dobrze napewno :)
pozdrawiam :):):):**

reklama
witam nowe sierpniówczeni i zycze spokojnych misiecy wyczekiwania;-)
Jesli chodzi moniek o usg ja miałam tak jak Oli 1 zeby potwoerdzic ciaze i wykluczyc pozamaciczna 2 zeby zobaczyc serduszko, teraz nie mialam i 24 stycznia mam tzw genetyczne czyli to o czym Oli pisala wykrywa ryzyko badz nie chorób malenstwa....u nas sporo koszyuje ale wole byc spokojna choc i tak wiem ze dzidzia bedzie zdrowa wierze w to z calego serduszka;-)

Właśnie się produkowałam nad postem,a tu cyk komputer mi się wyłączył:wściekła/y:
Ja mam mdłości, ale jeszcze nie wymiotowałam. Najgorzej jest wieczorem..
Mój gin robi mi częściej usg, bo jestem po poronieniu i woli dmuchać na zimne, po 12 tyg. rzadziej będziemy się spotykali;-)
Mam pytanko do Was, moja psiapsióła stara się o 3 dzieciaczka, jest już po 3 poronieniach, przedwczesnych skurczach itd. No i w ciążę nie może zajść już 8 miesięcy, wczoraj robiła test i po 30min. zaczęła jej się wybarwiać kreseczka druga i była dość intensywna, a potem zaczęła blednąć i już same nie wiemy czy tym razem się udało czy nie. To było 4dni przed @, więc dość wcześnie. Co myślicie?

szuszu888 ja mysle ze moze poczekac do dnia @ i wtedy zrobic kolejny test;) bo czasami testy robione przed @ wariuja..;)

ja myślę, że jak się pojawiła to się udało! może jakis taki test był,
niech powtórzy test za kilka dni, albo teraz :) i będzie wszystko wiadomo!
ja ide 29 na badanie prenatalne, sagaa31 skąd jesteś?:) gdzie jestes umowiona na to badanie? ile kosztuje jeżeli mogę wiedzieć?
ja jestem umowiona na 29 i powiedzieli, ze 250zł...

Szuszu - ja slyszalam,ze po 30 min test moze dac falszywy wynik.... wiec lepiej niech kolezanka sie nie nastawia...i niech powtorzy test za kilka dni...swoja droga - biedna dziewczyna :(

szusz888, wynik należy odczytać z tego co pamiętam do 5 minut. Później lepiej go wyrzucić i nie doszukiwać się 2 kreseczki. Szkoda podsycać nadzieję i później się rozczarować. Ale i tak trzymam kciuki za psiapsiółę i niech zrobi test w dniu spodziewanej miesiączki.

Hej!

Malgo000 u nas też jest podobnie jak w UK. Jeśli chodzi się na państwowo do lekarza to robią 3 usg przez całą ciążę jak się nic nie dzieje oczywiście problemowego. A jak chodzisz prywatnie to na każdej wizycie:tak:
Szuszu tak jak dziewczyny radzą, niech koleżanka powtórzy test w dniu spodziewanej miesiączki. :tak:

Dziś na szczęście wolny dzień, ale jutro znów do pracy. Mdłości mnie wykończą.

Ten test akurat można odczytać do 30min więc chyba jeszcze nie fałszował, zwłaszcza że dzień wcześniej inny test też pokazał taki cień nie kreskę. Wiecie my to w gorącej wodzie kąpane, wiem że dzisiaj wieczorem będzie robiła jeszcze raz. Poznałyśmy się w szpitalu na patologii ciąży, nasze dzieci to rówieśnicy itd Chciałybyśmy we dwie chodzić w ciąży:-)

reklama
Do góry