reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Co do maty/podłogi/puzli ja też kładę obowiązkowo. Blok poranny jak się kąpię ewentualnie jem/ zaszykowuje obiad jest w leżaczku. Potem drzemka i już tylko figle na 'parterze'. Twarda, duża, płaska powierzchnia jest maluchom niezbędna do ich rozwoju psychomotorycznego.
Jak w Święta się po Gościach rozjechaliśmy to po noszeniach babć/cioć i siedzenia na kolankach aż sam był znudzony. Ja wówczas bez skrupułów hop kocyk na podłogę, Radko na brzuch i zadowolony.....:)

reklama
Ja mate kladalam na lozko. nie pomyslam o piance. Musze kupic i wyprobowac WAsz sposob. Igorek na brzuszku nie lubi lezec polezy troche i robi bunt ale lezac na placach umie sam sie zajac. U mnie napewno tez nie obedzie sie bez komentarzy odnosnie podlogi.
Karolaola zle link mi sie wkleil btaowa ma Niania Elektroniczna PHILIPS AVENT SCD 470 tanio!! (2020422442) - Aukcje internetowe Allegro. Karuzele kupialam bo jak bylam u kolezanki to miala z tony rozowa i maly gadal do niej raczki wyciagal i zamowilam prezz pomylke z FP zasugerowalam sie zielonym kolorem i kliknelam jak przyszla paczka to bylo male zdziwko.

Jagienka, chyba masz z teściową na pieńku:-D:szok::sorry2:

No..nie kochamy się ;-):-D chociaż ona twierdzi że ja dla niej jak córka :shocked2: raczej tolerujemy się nawzajem,z nią inaczej po prostu nie można,przecież wie wszystko najlepiej,nie toczę wojny bo i po co,nie ma sensu :confused: nic na tym nie zyskam a mojemu K może być przykro...w końcu to jego matka.

Temat teściowych to jak zwykle temat rzeka...;-) Ja na moją nie narzekam póki co, pewnie dlatego, że mieszka 80km ode mnie :-D

Aanka puzzle pod matą są dobre, bo po pierwsze izolują trochę od chłodu podłogi (u mnie od ciepła podłogi ;-)) i dzieciom cieplej, a po drugie jak mój synek z impetem uderza piętami o podłogę to trochę amortyzują uderzenie. Nie wiem czy by nie buczał jakbym ich nie miała :tak: A łóżko podłogi nie zastąpi, bo twardość podłoża jest inna. Poza tym na podłodze dziecko widzi przestrzeń, którą może zdobyć i która go zachęca do podejmowania prób.

Ale wam poszło z tymi ząbkami, od razu dwa!!! :)

JJ u mnie tak samo, poza blokiem porannym - Arturek siedzi rano w foteliku, a nie w łóżeczku :-D

Poszalałam dziś w tym centrum handlowym, ale jak mi to dobrze zrobiło :-D:-D:-D

ja mam puzzle o na to mata :-)
kupiłam dzisiaj butelkę dr brown to mój najlepszy zakup :tak: mała od razu wiedziała jak pić i nie było problemu , bo kurde trochę mnie to denerwowało że nie potrafi pić z tt :sorry: ale mam nadzieje że teraz będzie już ok
dzisiaj pierwszy raz wypiła 60ml herbatki w minute no może dwie :-) a tak to 10 było cudem :dry: jestem mega zadowolona:-):-):-):-)

Toyna maly chyba chcial kielbaski sprobowac w Swieta i dlatego zaczal tak szybko zabkowac. chcialam zrobic fotke na pamiatke ale narazie nie udaje mi sie.
Przekonalyscie mnie do puzli i dzisiaj kupie.
Beti Igorek na samym poczatku tez nie umial pic z butelek TT a teraz sie przyzwyczail ze z inna nie mam po co podchodzic,Dzisiaj malutki dostanie ziemniaczka z marchewka :)) mamy maly prpblem z piciem mleka nie wypije wiecej jak 120mlw dzien a w nocy 180, kaszki mleczno-ryzowej tez nie chce pic.
Pobiore dzis mocz do badania moze mamy zakazenie :(

My też mamy puzzle pod matą:-).

Aankaa mój więcej nie zjada- z butli to 120 max, a z piersi z pewnością więcej nie wyciągnie- za krótko ssie. Dzisiaj zaczynamy kosztować warzywka.
Na początek ziemniak.
I tu pytanie czy dodać trochę oliwy czy takiego soute?

reklama
Witam się z Wami dzisiaj.
Już jest po świętach teraz tylko Sylwester, ale mam nadzieję że już spokojniej więc będę już częściej zaglądać :tak:kurcze cały czas coś, nawet nie dam rady Was nadrobić... :no:
No nic My wczoraj byliśmy u lekarza i na szczęście Moje przeczucia sie nie sprawdziły :tak:i Wojtuś nie ma zapalenia oskrzeli i antybiotyku nie dostaliśmy :no::-)
To przeziębienie dostaliśmy 3 syropy i hasco sept do psikania na gardełko a Jaś tylko wit. C ma dostawać aby się nie zaraził od Wojtka :tak:mam nadzieję, że po tych syropach przejdzie :tak:

Przepraszam, że Wam nie odp ale Jaś jakaś maruda dzisiaj i nie dam rady nadrobić ale będę na bieżąco śledzić i odpisywać :tak: obiecuję poprawę ;-):-):tak:

Do góry