reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Co do maty/podłogi/puzli ja też kładę obowiązkowo. Blok poranny jak się kąpię ewentualnie jem/ zaszykowuje obiad jest w leżaczku. Potem drzemka i już tylko figle na 'parterze'. Twarda, duża, płaska powierzchnia jest maluchom niezbędna do ich rozwoju psychomotorycznego.
Jak w Święta się po Gościach rozjechaliśmy to po noszeniach babć/cioć i siedzenia na kolankach aż sam był znudzony. Ja wówczas bez skrupułów hop kocyk na podłogę, Radko na brzuch i zadowolony.....:)

reklama
Ja mate kladalam na lozko. nie pomyslam o piance. Musze kupic i wyprobowac WAsz sposob. Igorek na brzuszku nie lubi lezec polezy troche i robi bunt ale lezac na placach umie sam sie zajac. U mnie napewno tez nie obedzie sie bez komentarzy odnosnie podlogi.
Karolaola zle link mi sie wkleil btaowa ma Niania Elektroniczna PHILIPS AVENT SCD 470 tanio!! (2020422442) - Aukcje internetowe Allegro. Karuzele kupialam bo jak bylam u kolezanki to miala z tony rozowa i maly gadal do niej raczki wyciagal i zamowilam prezz pomylke z FP zasugerowalam sie zielonym kolorem i kliknelam jak przyszla paczka to bylo male zdziwko.

Jagienka, chyba masz z teściową na pieńku:-D:szok::sorry2:

No..nie kochamy się ;-):-D chociaż ona twierdzi że ja dla niej jak córka :shocked2: raczej tolerujemy się nawzajem,z nią inaczej po prostu nie można,przecież wie wszystko najlepiej,nie toczę wojny bo i po co,nie ma sensu :confused: nic na tym nie zyskam a mojemu K może być przykro...w końcu to jego matka.

Temat teściowych to jak zwykle temat rzeka...;-) Ja na moją nie narzekam póki co, pewnie dlatego, że mieszka 80km ode mnie :-D

Aanka puzzle pod matą są dobre, bo po pierwsze izolują trochę od chłodu podłogi (u mnie od ciepła podłogi ;-)) i dzieciom cieplej, a po drugie jak mój synek z impetem uderza piętami o podłogę to trochę amortyzują uderzenie. Nie wiem czy by nie buczał jakbym ich nie miała :tak: A łóżko podłogi nie zastąpi, bo twardość podłoża jest inna. Poza tym na podłodze dziecko widzi przestrzeń, którą może zdobyć i która go zachęca do podejmowania prób.

Ale wam poszło z tymi ząbkami, od razu dwa!!! :)

JJ u mnie tak samo, poza blokiem porannym - Arturek siedzi rano w foteliku, a nie w łóżeczku :-D

Poszalałam dziś w tym centrum handlowym, ale jak mi to dobrze zrobiło :-D:-D:-D

ja mam puzzle o na to mata :-)
kupiłam dzisiaj butelkę dr brown to mój najlepszy zakup :tak: mała od razu wiedziała jak pić i nie było problemu , bo kurde trochę mnie to denerwowało że nie potrafi pić z tt :sorry: ale mam nadzieje że teraz będzie już ok
dzisiaj pierwszy raz wypiła 60ml herbatki w minute no może dwie :-) a tak to 10 było cudem :dry: jestem mega zadowolona:-):-):-):-)

Toyna maly chyba chcial kielbaski sprobowac w Swieta i dlatego zaczal tak szybko zabkowac. chcialam zrobic fotke na pamiatke ale narazie nie udaje mi sie.
Przekonalyscie mnie do puzli i dzisiaj kupie.
Beti Igorek na samym poczatku tez nie umial pic z butelek TT a teraz sie przyzwyczail ze z inna nie mam po co podchodzic,Dzisiaj malutki dostanie ziemniaczka z marchewka :)) mamy maly prpblem z piciem mleka nie wypije wiecej jak 120mlw dzien a w nocy 180, kaszki mleczno-ryzowej tez nie chce pic.
Pobiore dzis mocz do badania moze mamy zakazenie :(

My też mamy puzzle pod matą:-).

Aankaa mój więcej nie zjada- z butli to 120 max, a z piersi z pewnością więcej nie wyciągnie- za krótko ssie. Dzisiaj zaczynamy kosztować warzywka.
Na początek ziemniak.
I tu pytanie czy dodać trochę oliwy czy takiego soute?

reklama
Witam się z Wami dzisiaj.
Już jest po świętach teraz tylko Sylwester, ale mam nadzieję że już spokojniej więc będę już częściej zaglądać :tak:kurcze cały czas coś, nawet nie dam rady Was nadrobić... :no:
No nic My wczoraj byliśmy u lekarza i na szczęście Moje przeczucia sie nie sprawdziły :tak:i Wojtuś nie ma zapalenia oskrzeli i antybiotyku nie dostaliśmy :no::-)
To przeziębienie dostaliśmy 3 syropy i hasco sept do psikania na gardełko a Jaś tylko wit. C ma dostawać aby się nie zaraził od Wojtka :tak:mam nadzieję, że po tych syropach przejdzie :tak:

Przepraszam, że Wam nie odp ale Jaś jakaś maruda dzisiaj i nie dam rady nadrobić ale będę na bieżąco śledzić i odpisywać :tak: obiecuję poprawę ;-):-):tak:

Do góry