reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Aanka czekam na foto tego uzębienia :-D

Karola też chcę dziś zacząć obiadki dawać, zaczynam od marchewki ze słoiczka. Już miał dostać, ale zasnął mi przy herbatce i słoiczek czeka...

Beti fajnie, że zakup udany. Ja dziś zamówiłam śpiącą żyrafkę, ciekawe czy pomoże małemu w zasypianiu, oby, bo tania to ona nie jest.

Mycha zdrówka dla chłopaków i dobrze, że nie ma antybiotyku. U nas chrypy ciąg dalszy i wciąż na spacery nie chodzę, może jutro będzie poprawa...

reklama
Witajcie sierpniowe mamusie :-)
Strasznie dawno nie zaglądałam-to troszeczkę przez brak czasu...
Postanowiłam zrehabilitować się po świętach i zaglądam,a tu już prawie 2000 stron-rany :szok:
Wiecie-miło zajrzeć w to miejsce-wszak razem oczekiwałyśmy na Szkraby-pędzę obejrzeć Wasze Maluszki.
Antolkowi niedługo wyjdą ząbki,ale nie będzie pierwszy z tego co czytam.Teraz smacznie śpi...a;e jak długo to nie wiem :-DPozdrawiam wszystkich i postaram odzywać się częściej :zawstydzona/y:

Co do jedzonka to Jasiek dostał w Wigilię pierwsze swoje jabłuszko ale ze słoiczka :tak: dałam mu może ze 2 takie małe łyżeczki, na drugi dzień przerwa i znowu dałam w 2 dzień świąt. . . Zajadał się bardzo :-) jutro chyba zapodam mu zupkę jarzynową ze słoiczka, jak już będzie miał ze 4,5 miesiąca to wtedy sama jakieś zupki mu zacznę gotować czasami będę mieszać z tymi ze słoiczków :tak: :-)
A jak Jasiek się zkupalił po tym jabłuszku szok normalnie i w końcu bo ciężko u Niego z wypróżnianiem się a jak powiedziałam o tym lekarzowi a raczej lekarce to wcale nie pomogła.... :no::wściekła/y:

My dzisiaj po ziemniaczku. Suche to takie było, że dodałam trochę oliwy, mały mlaskał i dziobek otwierał:-).
Jutro jeszcze sam ziemniaczek, a pojutrze z dynią bądź marchewką. Ja konsekwentnie będę wprowadzać po jednym warzywku/owocku żeby mieć kontrolę nad reakcją małego.
Z owoców to na razie zna jabłko- pochłania już niemal cały słoiczek. Gruszkę kosztował i banana. Dziś zakupiłam jabłka z jagodami i ziemniaczki ze szpinakiem. Bazujemy na owocach ze słoiczków, bo w sklepie ładne znaleźć to cud, a obiadki najpierw ze słoiczka, a jak już będą takie urozmaicone to z mrożonek.

Tonya
też myślałam o tej żyrafce. Zdaj relacje jak małemu się 'podoba' i pomaga zasnąć.

A my po testowaniu niani- super sprawa i rewelacyjnie trafiliśmy z modelem. Taki czysty przesył, że mega zadowoleni jesteśmy:-)

edyta
witaj ponownie i zaglądaj do nas!!

mycha nam lekarka mówiła, że jak 3 dni kupy nie ma to czopka dać, bo to malucha też boli jak musi taką mega kupę po tylu dniach robić. U nas i 7 dni kupy nie było.

A my sylwester spędzimy w trójeczkę. Ja tam się cieszę!:-)

Toyna i karolaola o jakiej zyrafce "mowicie"??
Jak zrobie fotke zabkow to napewno sie pochwale.
Kupilam puzzle i juz czekaja z mata na zabwe ale malutki spi zasnal w drodze do domku od babci zaraz delikatnie chyba obudze bo nie zasnie mi do 24
Ja jak daje sloiczek to sam bez dolewek. My dzisiaj jedlismy ziemniaka z marchewka. a mamy za soba jaluszko, jabluszko z marchewka. Jutro tez ziemniak z marchewka. a po jutrze z dynia. Moj maly jak je to tez otwiera buzke ale i jezyczkiem tak pomaga ze troche gubi. A za tydziien znowu proba wprowaDZEnia kaszki.
Moczu nie pobralam bo nie udalo mi sie.

O jakiej żyrafce myślicie?? Bo przecież Sofie już prawie każda z nas ma:-D

U nas prawie kończy się przeziębienie. Mała bierze mucosolvan i po nim ładnie odkaszluje.
Sylwester u nas bez mojego (służba znowu). Pewnie prześpię fajerwerki, jak rok temu.:sorry2:

Aankaa tylko ja dziś dawałam samego ziemniaka- gotowanego na parze w domu. I on był 'suchy', dlatego ta oliwa. Marchewki jeszcze nie jedliśmy.
A kupujecie różne firmy słoiczków? Bo my owoce z gerbera, ale ziemniaki z dynią już z hippa, bo ciężko dostać dynię w słoiku, a już nie mówię świeżą, a chciałam kupić i porobić kremów małemu.

A właśnie jakie kaszki dajecie maluchom i kiedy? Na noc?
Nikos no tak Sophie już podbiła nasze kieszenie:-D
Ja myślę o tej: CLOUD B MASKOTKA ŚPIĄCA ŻYRAFA Z DŹWIĘKAMI NOWOŚĆ (1982665734) - Aukcje internetowe Allegro
Dobrze, że mała zdrowieje!

Owoce mamy glownie z gerbera ale warzywka z hippa.
Ja kaszke probowalam dawac w dzien jak juz pisalam z marnym skutkiem Fajna jest ta zyrafka, Maly ma konika morskiego z fp w szpitalu spawdzil sie w 100% uspokajał sie przy nim.

tak pisałyście o wizytach u fryzjera że ja tez się skusiłam tuż dzień przed Wigilią - mój K wrócił szybciej z pracy więc zostawiłam mu Karolę a sama pojechałam.
U nas dalej walka z butelką straszna - próbowałam też w nocy podawać na śpiocha ale od razu meeega awantura jest, dlatego postanowiłam wprowadzić jakieś jedzonko i tak mała w pierwszy dzień świąt spróbowała po raz pierwszy kaszki od starszego o miesiąc kuzyna (Sinlac Nestle) a następnego dnia marcheweczki słoiczkowej. Kaszka suuper smakuje(daję wieczorem jakieś 30 min przed cycem), marchewka też ale jak ugotowałam jej sama to dzisiaj mi nie chciała zjeść.
Karolinka już po 1 dawce bezpłatnej szczepionki na pneumokoki i ostatniej na rota - miesiąc spokoju mamy.

jutro chyba będziemy walczyć i "łapać" siuśki - heheh anka a u chłopców to chyba i tak trochę łatwiej;-)

piszecie o matach puzzlowych ja koniecznie chciałam małej kupić i zamówić małej przez internet a tu podkleiło mi się w googlu o ich rakotwórczości - trochę o tym poczytałam i pasuję. Nie chcę broń boże siać paniki ale zachęcam Was do poczytania o tym bo w kilku krajach UE już wycofali je ze sprzedaży a w PL nie ma takich regulacji mimo że są szkodliwe...

Gratki zębów dla Waszych bąbelków!!

reklama
Witam się i ja. Ja nie mam puzli.Na podłodze mam dywanik, na niego kładę koc i ewentualnie matę w zalezności jak sie bawimy. Widzę, że temat obiadkowy panuje. Mój juz zjada duże słoiczki bo te małe mu nie wystarczają. Jemy z różnych firm ale najczęściej Hipp i gerber, kaszka z bobovity( z sokiem malinowym i bananową). Kaszke podaję do południa.
Męczący dzień, ide spać. Dabranoc

Do góry