reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam poświatecznie :happy2:

Chorowitkom dużo zdrówka życzę!!

Oj cos mi sie popsuło. A więc, mój mały skończył 23 tydzień i jest w 24. Ostatnio mamy ogromne problemy z zasypianiem. Zawsze sam zasypiał sam w łózeczku a nagle zaczął marudzić i usypianie zajmuje nam ok 2 godzin. Musze go usypiac w bujaku. Czy wy tez macie taki problem, może to być skok? Niby jesteśmy w fazie skoku. Krzyczy przez sen, płacze. Dzisiaj główką w szczyt łóżeczka uderzył. sZOk

Moja mała ma obecnie 17 tygodni i jesteśmy w samym środku skoku rozwojowego,tzn zwalam na niego bo jest ostatnio też rozdrażniona,z nockami nie ma problemu ale w dzień potrafi nagle,bez przyczyny mocno się rozpłakać,nie zajmie się sama dłużej i są takie momenty że nie wiem czego chce,niby głodna ale cyca nie,spać też nie,na rękach źle,w leżaczku jeszcze gorzej :no: mam nadzieję że to minie...

A z nowin to dziś 'powitaliśmy' Radka lewą dolną jedyneczkę :tak:........

Gratki!! :-)

Mam nadzieję,ze nie pogniewacie się za to wtrącenie.

Witaj :-) ja tam sie nie gniewam-przeciwnie,im nas wiecej tym lepiej :tak:

Dziewczyny,a jak prezenty świąteczne? Które bardziej a które mniej trafione?
U nas największą sympatią cieszy się zdecydowanie Pan Metka i Sophie ;-)

reklama
Witamy i my:-)

Ja dołączam do świątecznych chorowitków. W piątek wieczorem zaczęło boleć mnie gardło i trzyma do dziś i doszedł straszny katar, ale mały na szczęście zdrowy.

JJ
gratulujemy zębolka. MY też powoli wypatrujemy...
Tonya Igor pogodził się z cycem, ale w nich już nie ma tyle ile powinno. Dostaje 1, 2 butle na dzień.

A jak piszecie ile Wasze maluchy wypiły w ml to już po dosypaniu mleka czy czystej wody?

U nas w głównej mierze prezenty kopertowe. Mały dostał oprócz tego szczeniaczka uczniaczka z FP i akcesoria do rozszerzania menu:). Teraz zamawiam mu krzesełko do karmienia, a na razie różnego rodzaju zabawkom mówimy nie, bo jest ich za dużo.

Dziś byliśmy w galerii na małych zakupach ciuchowych i Igor spisał się na medal. Ale ja całkowicie zapomniałam, że to wyprzedaży dzień pierwszy i przeżyłam:szok:

A jak piszecie ile Wasze maluchy wypiły w ml to już po dosypaniu mleka czy czystej wody?

U nas w głównej mierze prezenty kopertowe. Mały dostał oprócz tego szczeniaczka uczniaczka z FP i akcesoria do rozszerzania menu:). Teraz zamawiam mu krzesełko do karmienia, a na razie różnego rodzaju zabawkom mówimy nie, bo jest ich za dużo.

Dziś byliśmy w galerii na małych zakupach ciuchowych i Igor spisał się na medal. Ale ja całkowicie zapomniałam, że to wyprzedaży dzień pierwszy i przeżyłam:szok:

Kiedy mówię, że mała wypiła 90ml to chodzi mi o ilość wody. Tak zawsze się mierzy, nie po dodaniu wody.

Jak już będziesz coś miała na oku to daj znać - krzesełko do karmienia.

Co do prezentów to u nas królowały ciuszki dla malutkiej. Przydadzą się.
JJ gratuluję ząbka, szybki Twój mały:tak:;-)
Dora, jak tylko masz ochotę to pisz u nas. Kilka dziewczyn rozszerzyło już dietę u swoich dzieciaków, to na pewno się coś dowiesz.

Jeśli chodzi, o Bebilon Pepti, to dziś pytałam naszą lekarkę, czy będę musiała po recepty jeździć do specjalisty. Powiedziała, że nie, bo donosiliśmy jej zaświadczenie od dermatologa o AZS. Także dalej będziemy mogli brać recepty u pediatry.
Pytałam też o rozszerzanie diety o gluten, powiedziała, że jak karmię piersią, to powinno się go podać między 6 a 8 miesiącem.

Ostatnia edycja:
No ja też podaję ml samej wody, ale z ciekawości pytam, bo jak dam 120 i dosypię mleka to ponad 150 wychodzi i mnie to zastanowiło.

No a mi kazała już wprowadzać mąkę- rozumiem gluten. I sama nie wiem, ale u nas jest butla w jadłospisie to może dlatego?:confused:

Krzesełko Avangarde Super Krzesełka Ruchomy podnóżek (1998359481) - Aukcje internetowe Allegro chyba takie zamówimy- podróbka chicco, które chciałam, ale cena prawie o połowę tańsza.

Karola zdrówka życzę! Fajne to krzesełko.
Mój mały wciąż chrypi...mam nadzieję, że w końcu mu przejdzie i wyjdę z nim na spacer, bo już sama w domu wariuję.

Dora witamy!

A co do prezentów, to u nas nigdy za bogato nie jest w Święta, bo za dużo ludzi do obdarowania. Mały dostał kilka ciuszków, raczej drobnych zabawek i kaskę. Sama mu teraz coś dokupię, ale raczej już na 6m+, no i w kolejce do kupienia jest też krzesełko, ale chyba jeszcze poczekam z zakupem, bo do siadania mu daleko.

Jutro też chcę do galerii skoczyć, ale bardziej z ochoty niż potrzeby :-)

Wydaje mi się, że to wszystko to indywidualna sprawa (rozszerzanie diety).
No albo "widzi mi się lekarza". Tak jak z tym podwójnym pieluchowaniem:eek::dry:

Zastanawiam się, czy nie przegrzewam swojego dzieciaka, a mianowicie czy nie za grubo jej ubieram.
Możecie mi napisać, czy jesteście zwolennikami cieplejszego ubierania w domu, a niższej temperatury (20 stopni). Czy lżejsze ubieranie, a cieplej w domku (21 stopni).

Moja mała znowu trochę chora, zastanawiam się czy nie popełniam gdzieś błędu.

Moja mama ciągle mi mówi, że mała ma zimne rączki, żeby skarpety ubrać, takie tam......wrrrrr...:wściekła/y:
Natomiast mój mówi, że mamy za ciepło w domu (mieszkaniu). Dlatego już sama nie wiem kto ma w tym wszystkim rację.

karola, świetny fotelik:tak:

Tonya to krzesełko o tyle fajne, że jest opcja dla naszych maluchów, które jeszcze siedzieć nie powinny. Ale racja, że nie jest to wydatek niecierpiący zwłoki i można się wstrzymać.
Mój mały strasznie się rwie do siadania i śmiesznie to wygląda jak go na rękach nosimy przodem do świata, a on nogi do góry i plecki do przodu i już 'siedzi':-D
Zdrówka dla Arturka!!
Nikos
ja wybieram opcję nr 1;-) czyli chłodniej w domu i dłuższy rękaw. W domu mamy ok 20, 21stopni i ubieram małemu body na dł. rękaw i bluzkę, bądź cieńszy sweterek. Sama też mam zawsze jakąś 'narzutkę'. Ostatnio zresztą mały udowodnił nam, że woli chłodniejsze powietrze- byliśmy u mojej siostry, która miała dobre 25 stopni. Tam się nie dało wytrzymać. Mały stał się taki marudny, płaczliwy, rozdrażniony. Wody wypił 150ml w 2h. Fakt mogliśmy paradować w krótkim rękawku, ale tego się wytrzymać nie dało.:no: W drodze powrotnej tak się rozwrzeszczał w aucie, że musieliśmy stanąć i go uspokoić. Jak wróciliśmy do domu- dziecko aniołek- rozgadany, roześmiany. Nie wiem jak oni tam funkcjonują.

Dodam, że w sypialni mamy ok 18, a czasem i 15 stopni. I odkąd nawilżenie wzrosło mały jest bez kataru.

I my często przed kąpielą ok 20-30min. paradujemy bez skarpetek. Nóżki są zimniejsze, ale mały to uwielbia.

hej,

Siorka i dzieciaki już ok. Kurują się, bo sylwester też ma być u nich :cool2:

Zdrówka dla chorowitków małych i dużych.

Nikos ja też opcja nr 1 - w domu 21 stopni a R. ma body z krótkim i bluzeczkę z długim taka cienka + rajstopy. Nogi też 'chłodzimy' przed kąpaniem....tak mi kiedyś przy starszym doradziła laryngolog, że powinno się dziecku stopy hartować, bo ma to coś wspólnego z naczyniami krwionośnymi w nosie i z katarem :eek:.
W sypialni też mam 18-19 stopni.
Co do glutenu to co lekarz to opinia....mnie kazała do końca cycania go wprowadzić a mam zamiar do końca stycznia....także już jemy marchew+ziemniak. Zaraz dojdzie dynia i potem już podam mannę do zupki. Niby cycanie chroni przed chorobą trzewną jak się podczas karmienia wprowadzi gluten......

reklama
Karola,krzesełko super :tak: ja też miałam na oku Chicco ale przed zakupem skutecznie powstrzymała mnie cena,chyba skusze się na to :-)

Nikos,ja mam w ciągu dnia w domku max 20st a w nocy 18-19 czyli podobnie jak JJ i Laura podobnie jak Arturek Tonyi źle sie czuje jak jest wyższa,nie przejmuj sie,ja ciągle słysze,tyle że od teściowej że mała ma zimne rączki,mało tego,ostatnio wymyśliła że wpędzę ją w zapalenie płuc od kładzenia na podłodze,na macie :szok:

Zastanawiam się nad zakupem tego nawilżacza...

Do góry