reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

flower, kończysz karmić piersią?

Kurcze szkoda z tymi puzzlami, po tym jak tu przeczytałam, że takie macie, wygrzebałam stare Kuby. No i teraz chyba muszę je zwinąć...:no: Faktycznie dużo o nich pisze w necie:szok:

reklama
ani mi się myśli kończyć cycania :-) wiesz u mnie mała nie ma alergii ani problemów brzuszkowych wiec nie muszę się katować dietą jak np Ty a produkcja u mnie nie szwankuje, staram się też co nieco mrozić ale ostatnio z tym ciężko bo w nocy mała zbyt często je i jestem nieprzytomna żeby jeszcze odciągać no i boję się że jak mi się obudzi po 2h to nie będzie miała pokarmu. NIestety w połowie lutego muszę wrócić do pracy więc mała musi jeść wtedy już coś innego niż moje mleczko a póki co jeszcze długa droga przed nami zanim Karolcia uzna że te papki mają jej zastąpić cały posiłek cycusiowy to taka nauka jedzenia łyżeczką skoro butelka jest be;-). Od ponad miesiąca mała mi się "popsuła" ze spaniem i śpi w nocy max 4h a na ogół 2-3 więc może troszkę już jej to nie wystarcza? (kiedyś spała tak 9h)!! Poza tym to taka frajda patrzec jak wsuwa ładnie i babrze się niemiłosiernie jedzonkiem - ma teraz marchwiowe glutki w nosie :-D

z tymi puzzlami to tez się przeraziłam a pomyśleć że gdyby w Smyku były takie jak chciałam z cyferkami to bym kupiła i nawet o tym nie wiedziała...

flower zgodze sie u chlopcow jest latwiej ale nie u Igorka bo on nie ma siusiaka jak takiego jak chlopcy, obecnie siuku robi przez dziurke.
U nas dzien zaczal sie od 5 lobuzuje maly mam nadzieje ze szybko zasnie :))
Ja tez z pol blondyny zrobilam sie ruda M mowi ze widac juz po fryzurze ze jestem wredna :)

Hej, my tez mielismy pobudke o 5 jak ty aanka, ale mały był głodny bo zjadł tylko 70ml na kolacje i padł podczas jedzenia. Oj mało śpi ten mój maluszek w dzień. Wczoraj spał tylko 1,5 h przez cały dzień. Ale mam nadzieję, że ten skok nam sie skończył bo mały jest znowu wesoły i tak głośno sie śmieje i krzyczy z radości. Te okropne marudzenie trwało tydzień. Oby to był koniec. Pochwalcie się czego nowego nauczyły się wasze dzieciaczki? Czekam aż chwyci sie za stópki ale chyba to jeszcze potrwa bo jest pultaśny i mu cięzko. U nas dzisiaj snieg z deszczem(ble). Nie wiem czy wyjsc bo na sama mysl ciarki mnie przechodzą.
Ja wracam do pracy już w połowie stycznia. Koszmar jakiś bo od razu mam wyjazd na 6 dni i musze zostawic małego z babcią. Nie przeżyję:no:

Igorek wlasnie zasnal wiec mam chwile czasu dla siebie. My dalej mamy 1 karmienie w nocy o 24
Moj macierzysnki skonczyl sie 28 teraz jestem na urlopie a po nim ide na wychowawczy.
Dasz rade, moze juz teraz probuj wychodzic z domku na pare h.Moniek moj malutki tez nie lapie sie za nozki, ale za to podnosi je wysoko i wali o podloge, mate itp. Swietnie bawi sie smoczkiem przeklada z reki do reki, oglada z kazdej strony.

U nas pogoga tez do d*** pada deszcz

Ostatnia edycja:
Cześc Dziewczyny-idziecie jak burza z tymi deserkami i obiadkami...Cycoholik na razie tylko mleczko mamuni-myślałam,ze wprowadzę dopiero jak skończy 5 m-cy,a Wy już :zawstydzona/y:
Z Amką to jak tylko skończyła 4 m-ce to dostała(no ale była dokarmiana od początku mleczkiem modyfikowanym),a teraz mi się nie spieszy.
Opanował mnie leń :cool:,no ale ruszyć się trzeba-gary pomyte,uprzatnięte.Mam w planach posegregować ubranka Córy.No i wieczorkiem na zakupy-co by kupic coś przed podwyżką.M obiecał dzieciom,ale wczoraj zaczął sie coś migać"Po co im-jak tyle mają-gdzie to wynoszą":wściekła/y:Przecież można kupić większe .
Antoś śpi,a ja mam czas tu zajrzeć,za to Królowa robi syf w pokoju obok...
Kiedys tam pisałam,że mamy problemy z Amką-zrobiłą się strasznie nie usłuchana od czasu pojawienia się Brata-to zazdrosc,ale kiedy minie...To go pociągnie za rączkę,to uderzy.Chłopak jak urośnie to Jej odda.
Pomaga,ściska,ale ma momenty,że patrzy co tu mu zrobić.

Witajcie.

My dzisiaj po ziemniaczku. Suche to takie było, że dodałam trochę oliwy, mały mlaskał i dziobek otwierał:-).
Jutro jeszcze sam ziemniaczek, a pojutrze z dynią bądź marchewką. Ja konsekwentnie będę wprowadzać po jednym warzywku/owocku żeby mieć kontrolę nad reakcją małego.
Z owoców to na razie zna jabłko- pochłania już niemal cały słoiczek. Gruszkę kosztował i banana. Dziś zakupiłam jabłka z jagodami i ziemniaczki ze szpinakiem. Bazujemy na owocach ze słoiczków, bo w sklepie ładne znaleźć to cud, a obiadki najpierw ze słoiczka, a jak już będą takie urozmaicone to z mrożonek.

Tonya
też myślałam o tej żyrafce. Zdaj relacje jak małemu się 'podoba' i pomaga zasnąć.

A my po testowaniu niani- super sprawa i rewelacyjnie trafiliśmy z modelem. Taki czysty przesył, że mega zadowoleni jesteśmy:-)

edyta
witaj ponownie i zaglądaj do nas!!

mycha nam lekarka mówiła, że jak 3 dni kupy nie ma to czopka dać, bo to malucha też boli jak musi taką mega kupę po tylu dniach robić. U nas i 7 dni kupy nie było.

A my sylwester spędzimy w trójeczkę. Ja tam się cieszę!:-)

KAROLAOLA a widzisz, a jak Ja Mojej lekarce powiedziałam że Jaś po 3-4 dni kupy nie robi i że dopiero jak podam mu kropelki albo czopki to zrobi tę kupę to spojrzała nic za bardzo nie poradziła. Powiedziała Mi tylko to co w sumie sama wiedziałam, że jak zaczną się deserki i obiadki to to się poprawi i już powinien normalnie kupę robić no to Mi pomogła co nie...? :wściekła/y: ach Ci lekarze. . . :wściekła/y: :-(

No nic My dzisiaj zjemy sobie zupkę jarzynową ale to po drzemce bo właśnie Jasiek zasnął, a Wojtek aż nie dowierzam spał Mi dzisiaj do godz. 11 :szok:szok normalnie, nigdy tak długo Mi nie spał a kaszel nadal męczy i w dodatku suchy nie odrywa się nic póki co :no: najgorzej jak w nocy chwyci to męczy go z dobre pół godziny :-( :wściekła/y: :baffled:

My na Sylwestra mamy zaproszenie do rodziców bądź siostry bo oni chyba do Mojej siostry idą, ale raczej nie skorzystamy :no: :-( pewnie posiedzimy w domku z dziećmi :tak: :-)

Ok idę kawkę sobie zrobić. . . ;-)

flower, a to wszystko jasne z tym karmieniem. Tak właśnie myślałam, że kto jak kto, ale Ty nie zrezygnujesz z karmienia.
A jak będziesz radzić sobie z pokarmem w pracy?? Macie jakieś pomieszczenie, gdzie ściągniesz pokarm?

piszecie o matach puzzlowych ja koniecznie chciałam małej kupić i zamówić małej przez internet a tu podkleiło mi się w googlu o ich rakotwórczości - trochę o tym poczytałam i pasuję. Nie chcę broń boże siać paniki ale zachęcam Was do poczytania o tym bo w kilku krajach UE już wycofali je ze sprzedaży a w PL nie ma takich regulacji mimo że są szkodliwe...!!

O kurczaki...a ja przedwczoraj właśnie kupiłam :dry: szok :szok:
Zawsze myślałam że jak nie śmierdzą to są bezpieczne ale...
Eco Wawa - Życie ekologiczne w Warszawie - Uwaga na puzzle piankowe

Mało tego,nie zdajemy sobie sprawy ile tej chemii jest wokół nas i ile różnych dzieciaczkowych sprzętów (nie tylko zabawek) jest szkodliwych...wiem że nie należy popadać w paranoję ale ciężko jest pozstać biernym po przeczytaniu czegoś takiego:
PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - Test zabawek_Alarm w pokoju dziecięcym

reklama
czesc laseczki
kurcze brak czasu na pisanie z wami ... a tak by sie chcialo - pamietam jak to w ciazy kazdy dzien sie zaczynalo od forum hehe

u nas oki
chociaz Maja cos zaczyna kiepsko zasypiac i sypiac wczoraj zasnela o 21 i pobudka 23.30normalnie w szoku bylam wczesniej spala tak do 3-4 pozniej po 2 godz kolejna pobudka, pozniej po godz... masakra jakas dzisiejsza noc byla

Do góry