reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Juz 3? Wiedzialam, ze tu wszystko do d... ale zeby az tak? Chyba pozostanie mi tylko chodzenie prywatnie. A jesli chodzi o samo usg to jest to standardowa kontrola, czy kazde ma jakies inny cel (np. ZD, wady geneyczne itd?), bo tu kazde ma inny cel.

reklama
Dziewczynki kochane, znowu rozpisałyście się jak szalone;-)
Witam nowe mamusie:-)
Ja do tej pory miałam też już 3 usg, 20.01 kolejne.
A no i najważniejsze, jestem po wizycie i wszystko jest super:-)
Więcej na odpowiednim wątku:-)

Juz 3? Wiedzialam, ze tu wszystko do d... ale zeby az tak? Chyba pozostanie mi tylko chodzenie prywatnie. A jesli chodzi o samo usg to jest to standardowa kontrola, czy kazde ma jakies inny cel (np. ZD, wady geneyczne itd?), bo tu kazde ma inny cel.

Hejka! ja mieszkam w Irlandii i mam ten sam problem. U nas pierwsze USG ( w szpitalu ) jest dopiero w 3 miesiącu ciąży,więc ja na pewno będę chodziła prywatnie . Pewnie macie jakiś polskich lekarzy... między innymi dlatego ja zrobiłam testy i czekam już 2 tygodnie,by zobaczyć na żywo moją fasolkę, bo szpital przyjmuje późno,a panie ginekolog mamy dwie,które zrobiły sobie dłuuugą przerwę świąteczno-noworoczną i żeby się dostać trzeba czekać nawet tydzień lub dwa... :/

Hej,

chciałbym się przywitać i przedstawić. Mam na imię Asia - też mam zamiar być sierpniową mamą - terim mam na 03-08-2011. To będzie moje drugie bobo. Jak widać poniżej pierwsze już spore i się nie może doczekać :-D.

Na razie jest ok i pracuję. Mam nadzieję, że tak jak ostatnio będę pracować do 8 miesiąca.
druga ciąża jest dla mnie "łaskawsza" - do tej pory nie hafciłam. A w poprzedniej to się działo nawet do 20 tygodnia :baffled:. Teraz miałam tylko okropne poranne mdłości, które już słabną......co z drugiej strony mnie martwi, że może coś nie tak ale gin się tylko śmieje, bo przeciez każda ciąża inna :sorry2:.

to tyle tytułem wstępu.
Pozdrawiam

Dziękuję za przywitanie:-). Faktycznie ciężko za Wami nadążyć...
Witaj JJ! i wszystkie nowe Sierpniówki.

Ja też ledwo zipię, tak mi niedobrze. od piątku idę do pracy (po urlopie i zwolnieniu) i nie wiem jeszcze jak ja to wytrzymam.

U mnie z badaniami też jest słabo, bo mój super lekarz, który prowadził moją 1 ciążę, też nie mam kontraktu - akurat na ciężarne. Prawdopodobnie szczypią się na badania, bo on ich daje dużo. i teraz muszę też kombinować.

jeśli chodzi o usg, to chyba każda robi tyle, na ile ma potrzebę. ze wskazań lekarzy to powinno się wykonać 3 usg - ok. 12 tyg., 20 i w 32 tyg., jeśli dobrze pamiętam. reszta jest ponad normę i zapewne zależy też od lekarza. wiem, że za dużo usg nie jest wskazane dla dziecka, tak twierdzi moja znajoma, która jest lekarką.

Oli.B uśmiałam się z tą kanapą i piętrzącym syfem, bo u mnie jest podobnie. nawet mi się palcem nie chce kiwnąć, bo mnie ciągle mdli. a niech się piętrzy!

reklama
Dzięki za miłe przyjęcie :tak:

Na mnie tez już pora......ale sobie dzisiaj dałam.......23:33 :szok:.....normalnie to już od 1,5 h śpię.....ale co tam 4 dni wolnego to sobie poszalałm dziś heheeh.

Dobranoc.

Do góry