reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

witam ciężaróweczki :-)
ja też mam problem ze zwierzakiem, mam kundelka 9 lat jest bardzo szczekający każdego gościa jak i domownika wita szczekaniem a koleżanki które przychodzą z małymi dzieciaczkami traktuje jak suczkę do sexsu i trzeba go ciągle przeganiać a on aż się trzęsie żeby tylko wskoczyć na dziecko. Chyba będe musiała się wybrać z nim na tresurę wiosną.
Wizytę mam na 14.01 czuję się dobrze tylko ze spaniem mam problem, wytrzymuję max. do 21.00 a o 4.00 jestem już na nogach.
Ja wybieram się na badania prenatarne ponieważ mam 36 lat wczoraj rozmawiałam z panią z laboratorium i mówiła mi że badanie HCG wolnej podjednostki Beta jest 100% na wykrycie wady. W sumie muszę jeszcze sporo poczytać na ten temat bo jestem zielona.

reklama
Juz 3? Wiedzialam, ze tu wszystko do d... ale zeby az tak? Chyba pozostanie mi tylko chodzenie prywatnie. A jesli chodzi o samo usg to jest to standardowa kontrola, czy kazde ma jakies inny cel (np. ZD, wady geneyczne itd?), bo tu kazde ma inny cel.
pierwsze miałam żeby potwierdzić ciąże, drugie żeby sprawdzić czy serduszko bije, 3 bo spanikowałam na wizycie, że nie mam objawów i tylko zerknął czy człowieczkowi serducho bije, a 4 w 12-13 tyg przezierność karku będzie sprawdzał i to jest takie standardowe USG

Witam;) i jak tam się czujecie dziewczyny?? bo mnie dziś od rana troszkę podbrzusze pobolewa..ale da się wytrzymać;) u mnie od rana słonko świeci;)aż przyjemnie;) buziaki kochane miłego dnia;)

Witam z samego rana!
mama2011 - ja mam to samo! moj maz sie smieje,ze jestem nadpobudliwa,a mi sie po prostu nie chce spac!!!!! oczywiscie pozniej spie na polsiedzaco,ale dzisiaj kicia obudzila mnie o 5.30,a do pracy na 7.30 i tyle sobie pospalam :(
Monila - ja czuje sie dobrze.. nie mam zadnych mdlosci ani ochotek (chociaz wczoraj jadlam paluszki z miskami :p). Kochane, czy wy moze macie zwiekszona ilosc sluzu? wiem,ze takie niekomfortowe pytanie,ale kurka ja ma go bardzo duzo i zastanawiam sie czy wszystko ok...
Pozdrawiam :)

Witam dziewczyny a w szczególności nowe ciężarówki:)
mama2011 mamy ten sam wiek ciąży:) na kiedy masz wyznaczony termin przez lekarza?
Mnie na szczęście te okropne wymioty i nudności minęły, i oczywiście jak to ja zaczynam się martwić ,że coś jest nie tak. Baby to sobie zawsze szukają problemów:) Natomiast pojawiły mi się straszne zaparcia i czuję się ciężka jak słoń:(
Poza tym poczytałam dzisiaj za dużo i niepotrzebnie o toxoplazmozie i mam lekkiego schiza bo mój wynik IGM jest wątpliwy:( We wtorek idę do lekarza więc mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Trzymajcie kciuki:)
Mam nadzieje,że u Was też tak pięknie słonko świeci dzisiaj:)

Uff to dobrze... bo juz martwilam sie,ze cos nie tak :)
U mnie bez slonka dzisiaj, nawet dosyc mrozno...
A o toxo maggie78 nie martw sie.. na pewno wszystko jest ok.. my kobitki zawsze sobie cos lubimy wkrecac... :) taka nasza natura!

Cześć :)

2 dni tu nie zaglądałam, a tyle się zmieniło :)))
JJ witaj w klubie, to też moja 2 ciąża i zupełnie inna niż poprzednia :) i też mam pięciolatka :)
twój już wie o rodzeństwie ??

maggie78https://www.babyboom.pl/forum/members/maggie78-85871.html ja mam dokładnie tak samo, przemijają początkowe objawy i zamiast się cieszyć to się martwię... heheheh... a widzę, że wiek malucha bardzo podobny... no i inne problemy takie samiutkie :))) może to tak ma być i tyle ?

niezmiennie chce mi się tylko spać, mogłabym 24 h na dobę,
i oczywiście w pracy śpię zamaist co innego :eek:

reklama
Witajcie!
tosia Ty mnie nie strasz z tymi mentosami :-D-póki co zjadłam tylko 1 sztukę,bo nie ma mi kto kupić
Witajcie Nowe Mamusie!
Ja od wczoraj kicham-oj katar mi się przyplątał,do tego Córcia też przeziębiona :-(
Dziewczyny a wiecie,ze ja 4.01 dostałabym @ i kompletnie zapomniałam...jakże ja sie cieszę,że przez ok rok nie dostanę miesiączki-troszkę sobie odpocznę :-D
Pozdrawiam!

Do góry