reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Wtedy jest expresowa przebierka, bo taki zasikany papmpek tego gratisu już może nie udźwignąć hehehe.

U nas dziś ten gratis pleckami wypłynął:-D
My od niedawna 3 zakładamy.
Dziewczyny jak namierzycie gdzieś pampersy na promocji to piszcie, bo w Carrefour 3-65zł, a 4-74zł:szok::no:

Ostatnia edycja:
reklama
moniek ja właśnie kilka dni temu zmieniłam Krystiano fotelik bo mieliśmy taki bebe confort 0-13 i masakra wyglądał w nim jak sierota on klocek prawie 9 kg. i 70 cm .wzrostu podobnie jak Twój w kombinezoniku się już nie mieścił w samym sweterku to jeszcze jak cię mogę ale w zimowym opakowanku katastrofa .co do jedzonka to mój na cycu ale czasami na noc dam mu 1 flaszkę modyfikowanego nana i wciaga tyle samo co Twój czyli 180ml. wody i 6 miarek -ale mamy klocuszki :-D
Kupiliśmy fotelik od 0-25kg. Espiro Optima teraz siedzi w nim jak lord:-D pierwsza wyprawa już na święta do teściów w tym foteliku
:tak:.
gosiek -ja też jak na noc zakładałam hagisa to przeciekał i jadę na sprawdzonych Dadach.
Jagienka-fajne te prezenciki na gwiazdkę mój młody ma taką podobną zabaweczkę wklejam fotkę i ciągle się nią bawi szeleści ,grzechocze,pełno odstających kolorowych szmatek i jeszcze na dodatek są gryzaki naprawdę fajna zabawka:tak:
DSC01345.jpg

Ostatnia edycja:
ja w nocy raz przewijam. my juz od dawna na 4 - kupujemy w rossmanie/lidlu/biedronce i nie narzekam na te tansze pieluchy a w dzien, to tetre, chyba, ze gdzies wychodzimy. dzis zmierzylam ignacego - 66cm a wazy juz pewnie k. 8kg. zmienily nam sie pory zasypiania z ok. 19 na ok 20 ale za to spi dluzej (7-8 rano). od kiedy jestem na diecie bezbisalkowej i bezglutenowej - kolek brak!!! dzis zaczne wprowadzac inne produkty - zaczne od chleba. milego dnia! u nas slonce, wiec jak maly sie obudzi to na 30min spacer - katar ma wiec nie chce na dluzej.

miriam -zazdroszczę takiego długiego snu Ignasia:tak: gratuluję pozbycia się kolek :-)
My czekamy na listonosza i też śmigamy na spacerek chociaż słonka u nas zero:-(ale dobrze ,że nie pada:tak:

Nikos, film byl extra. Śmiałam się i płakałam aż facet obok na mnie dziwnie patrzył he he. Polecam innym mamuśkom:-).
Lana, ale klocki z tych naszych synków. Wszyscy się dziwią, że mój tyle waży. No co ja poradzę. Rośnie i dobrze niech rośnie. Szybko sie robi głodny ale i tak daje mu 4razy butle i raz obiadek, po którym jest głodny. Wczoraj kupiłam większych słoików żeby bardziej się najadł. Juz sama nie wiem ile razy powinnam dawac butle 4 czy 5. Fotelik zamówiłam na allegro ale nie wiem czy facet nas nie oszukał bo juz tydzień czekam i nic. Miały być 2 dni robocze. Nie wiem co z tym zrobimy.
Jak tak patrze na mojego synka to już nie moge sie doczekac kiedy będę miała drugie dziecko. Kurde chyba mam MEGA instynkt macierzyński. Niestety bedziemy musieli z drugim troszke poczekac ze względu na pracę. 3ba popracować też, zeby jakos tą rodzinkę utrzymać. Teraz chcemy kupic samochód i wymienić okna w domu. Jakiś kredyt 3ba wziąc. Ach te czasy nie sa łatwe. Do pracy wracam 30 stycznia. ble i nie moge już przedłużać i tak kombinuję za bardzo. Tydzień sobie chce przedłużyć zwolnieniem chorobowym.
Miłego dzionka Kochane:-). Oby dzieciaczki były grzeczne.

hej :-) ale nie mam weny pisać ani tu ani na fb :confused2: ah jeszcze tylko 5 dni i mała ma 4 miechy :szok: jak ten czas leci szybciutko. my dalej karmimy cycem i jakoś idzie , nie ukrywam że już chciałabym karmić butlą :eek: ale cóż obawiam się że mm dostanie tak samo jak marchewkę czy coś innego po 6 m-c :confused: wczoraj była u mikołaja u taty w pracy i było super , w ogóle nie płakała na kolanach u mikołaja :laugh2: jutro mamy szczepienie i mam nadzieje że będzie ok :eek:

Moniek - twój 180ml je, a mój 210 ml 5xdziennie,a jest młodszy o miesiąc od twojego,
:-D Kuleczka z niego jest...ciekawa jestem ile waży :-D My na Pampkach 4 jesteśmy od kilku dni

Beti - powodzenia na szczepieniu!Agatka -bądź dzielna!
Miriam - super,że kolek brak!

Mój Maluszek nadal męczy się z tym katarem,ale już jest lepiej tzn. ma go mniej ...

hej dziewczyny
ja zawsze przebieram Maje w nocy- zawsze idzie kupa ( no moze 2 razy sie zdarzylo ze nie bylo), pytanko do mam karmiacych cycem- ile czasu w nocy zajmuje wam karmienie, przewijanie?
Maja tez zaczepia tate w nocy, chce pogadac hihi
co do dlugosci snu- ostatnio krocej spi- jak zasnie ok 21 to tak 2-2.30 sie budzi...

hej dziewczyny.
Taycia i moniek wasze maluchy fajnie jedza moj maly cos robi bunt na butle i zjada 120 z tym ze coo 3h. a Wasze maluszki co ile jedza??
Moniek bylam dzis u pediatry zapyac sie o te szczepienie i nie moge zaszczepic bo maly jest oslabiony i jak skonczymy brac zelazo tj za 3tyg to mam zrobic morf i wtedy jak bedzie oki szczepienie a jak nie to dalej zelazo.
Moj maluszek nie przesypia calej nocki jeszcze. Od 2 dni sie buntuje i nie chce zasypiac w lozeczku a w wozku i godziny tez przestawil z 20 na 22

reklama
moniek ja wczoraj zagadywałam D. o kolejnego malucha, ale to tak w żartach, bo oboje chcemy kolejne za ok 3 lata, a jak wyjdzie to się okaże. Ale im Igor starszy tym ja z coraz większą tęsknotą wspominam nasze początki razem, nawet poród wspominam jak coś cudownego i koniecznie chcę go przeżyć jeszcze raz. Szkoda, że to wszystko tak ucieka.
beti a czemu chcesz już na butlę przejść? Dla mnie to byłoby wygodne tylko ze względu na dłuższe przerwy w karmieniu, ale walczę dalej i pory karmień dla mnie są cuuudne- uwielbiam;-)
karolap u nas do 20 min mały je, ale ostatnio coraz krócej. I widzę, że niektóre pobudki nie wynikają z głodu, bo parę razy pociągnie i koniec. A od paru dni zauważyłam, że jak się wierci to pomaga ułożenie na boczek- on sam nie zasypia na boku, a po takim przełożeniu zasypia w mig:tak: Ja małego już długi czas nie przebieram w nocy.

Tata pojechał na pocztę odebrać żyrafkę:-)

Do góry