reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

My na 2 malenstwo sie zdecydujemy jak wyjdziemy na wieksza prosta z Igorkiem tak ok za 2 lata chyba ze bedzie niespodzianka :) zawsze chcielismy miec 3 dzieci. Nie mowie ze nie bedzie 3 wiem napewno ze przy 2,3 ciazy napewno bedziemy sie bac czy wszystko jest oki. W sumie do 30tc bylo w jak najlepszym porzadku.
Co do fotelika to nie pomoge bo sama 1 kupilam badziew i na 2 juz nie szkodowalam kasy i kupilam maxi cosi z ktorego jestem zadowolona, jak bedziemy kupowac jak Igorek podrosnie to tez z sprawdzonej firmy.
Dziewczyny gdzie jestescie?? Wszystkie na FB? nie umiem po nim "chodzic" anulek, dominic, szuszu, mucha, karolinkaz, oliB i inne mamy maluszki az tak daja w kkosc ze na bb nie macie czasu

reklama
Karolaola no wiesz, niby nie było opcji na ... dzidzie, ale dziwiło mnie , że tak nie ma, choć w porę przypomniałam sobie, że silny antybiotyk brałam.
anka ja młodej dałam 1 słoiczek tuż przed skońćzeniem 4 miesięcy.

Laski nie dobijajcie tymi spadającymi kilogramami!!! swoją drogą, ciekawa jestem jak będą się kg miały jak przestaniecie karmić.
mi to niestety poszło na + :wściekła/y::-(

co do fotelika mam nadzieję, ze moja zdoła w nim pojeździć do tych 13 kg i że będzie siedzieć jak kolejny kupimy.

Ostatnia edycja:
Jagienka chylę czoła, z trójką to by mi tak wesoło nie było...zupełnie zrozumiałe są te słabsze momenty bo i obowiązków trzy razy tyle

Moniek w sumie powinny dzieciaczki jeździć w kołysce tak długo jak nie będą same siedzieć...ale na FB dziś jedna dziewczyna pusciła linka do fotelika 0-18 właśnie i to chyba byłoby dobre rozwiązanie.

Aanka one wszystkie na FB...to dlatego tak tu cicho, a nie tak, jak u lipcówek...

Mlodam jak przestanę karmić to na bank przytyję bo mam rozepchany żołądek i uzależniłam się od słodyczy :baffled:

Jagienka ja też podziwiam....szacun....3 bąbli i ty sama tu z nimi.....jesteś Wielka.

My jak już pisałam na FB warsztat zamykamy.......miała być dwójka i jest dwójka. Koniec kropka :-)

Co do fotelików to nie wyrasta się z niego na szerokość a na długość. Dopóki głowa nie wystaje jest ok. i powinno dziecko w nim podróżować. Ja do następnego przesadzę R. gdzieś w marcu. Tak zrobiłam z F. jak miał 7 miesięcy. Nie miał 9 kg i sam też dobrze nie siedział ale fotelik miał opcję półleżąca.

miriam.....a na to leczenie po konsultacji musisz iść z dnia na dzień ?? Bo jeśli nie to tak co 2-3 dni wprowadzaj po 1 karmieniu butlą. Nasze maluchy wg danych producentów mleka powinny zjadać chyba 6 posiłków po 180 ml......
A kończenie z cycaniem jest trudniejsze dla matki niż dla dziecka......pamiętam jak F. pił już tylko w nocy i nagle sam się odstawił odmawiając piersi i woląc wodę.....strasznie tęskniłam za cycyanie jeszcze chyba z 2 miechy :tak:
I ja bym najpierw wprowadziła MM i obserwowała jak małe flaczki i brzuszek zareagują....dopiero po czasie ok. 3 tygodni bym się pokusiła o marchewkę.....nie tak wszystko na hura :baffled: a potem reszta....

Dobry dzien :)
Od 5 dzisiaj nie spimy nie liczac karmien w nocy, maly w koncu sie umeczyl i zasnal wczoraj pochwalilam to dzisiaj mam.
Moj nie zjada jeszcze na raz 180 czasami 150 nie da rady. Wyslalam kiedys do dziewczyn na FB prosbe o przyjecie cos takiego to nie zaakceptowaly.
Ide i ja sie poloze udanego dzionka zyczer

Dziewczyny,nie przesadzajcie,nie robię nic wielkiego ;-) każda z Was gdyby była na moim miejscu robiłaby to samo,my-kobiety już tak skonstruowane jesteśmy że dostosowujemy się do każdej sytuacji :tak: zresztą są tu dziewczyny które sobie wiele lepiej radzą ode mnie np.Natt,ona ma dwójeczkę niemowlaczków a jaka zorganizowana!! Nie mniej jednak moja próżność została połechtana :-p miłe to :-)

Miriam,ja niestety nie poradzę a'propos karmienia MM
Monia,moja małą jeszcze spory zapas ma w Maxi Cosi Cabrio,mam nadzieję,podobnie jak Młodam że następny fotelik kupię jej jak będzie już siedzieć :tak:

JJ,Twój Radzio wygląda na wiele starszego na fotkach w galerii i nie powiedziałabym że waży ponad 7 kg,moja kluska waży 6,300 i wałek na wałku a poliki jak chomik :-D

Ja też nie umiem się poruszać po FB :sorry2:

Moje dziecko dzisiaj obudziło się przed 4.00,zaczęło gugać,wcinać kołderkę i ani w myśl było jej spać :szok: na szczęście "pogadała" tak ze 20 minut po czym skusiła się na cycka i zasnęła,spała do 6.30 :confused:
Teraz chwilka spokoju,pierwsza jej drzemka,Dawidek czyta w pokoju lekturę a Oliś układa puzzle,właśnie skończyłam przygotowywać obiadek,mała wstanie to wybierzemy się na spacerek :tak:

Miłej soboty!

Ostatnia edycja:
reklama
A ja nawet nie zamierzam prosić o przyjęcia na FB. Tutaj mi dobrze:-). Jakbyscie miały linka do jakiegos fajnego fotelika to poproszę. Mój mały ma już 9kg i na prawdę ledwo sie mieści w foteliku. Po prostu zły fotelik kupiłam. Następnym razem będe mądrzejsza.

Do góry