reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

My na 2 malenstwo sie zdecydujemy jak wyjdziemy na wieksza prosta z Igorkiem tak ok za 2 lata chyba ze bedzie niespodzianka :) zawsze chcielismy miec 3 dzieci. Nie mowie ze nie bedzie 3 wiem napewno ze przy 2,3 ciazy napewno bedziemy sie bac czy wszystko jest oki. W sumie do 30tc bylo w jak najlepszym porzadku.
Co do fotelika to nie pomoge bo sama 1 kupilam badziew i na 2 juz nie szkodowalam kasy i kupilam maxi cosi z ktorego jestem zadowolona, jak bedziemy kupowac jak Igorek podrosnie to tez z sprawdzonej firmy.
Dziewczyny gdzie jestescie?? Wszystkie na FB? nie umiem po nim "chodzic" anulek, dominic, szuszu, mucha, karolinkaz, oliB i inne mamy maluszki az tak daja w kkosc ze na bb nie macie czasu

reklama
Karolaola no wiesz, niby nie było opcji na ... dzidzie, ale dziwiło mnie , że tak nie ma, choć w porę przypomniałam sobie, że silny antybiotyk brałam.
anka ja młodej dałam 1 słoiczek tuż przed skońćzeniem 4 miesięcy.

Laski nie dobijajcie tymi spadającymi kilogramami!!! swoją drogą, ciekawa jestem jak będą się kg miały jak przestaniecie karmić.
mi to niestety poszło na + :wściekła/y::-(

co do fotelika mam nadzieję, ze moja zdoła w nim pojeździć do tych 13 kg i że będzie siedzieć jak kolejny kupimy.

Ostatnia edycja:
Jagienka chylę czoła, z trójką to by mi tak wesoło nie było...zupełnie zrozumiałe są te słabsze momenty bo i obowiązków trzy razy tyle

Moniek w sumie powinny dzieciaczki jeździć w kołysce tak długo jak nie będą same siedzieć...ale na FB dziś jedna dziewczyna pusciła linka do fotelika 0-18 właśnie i to chyba byłoby dobre rozwiązanie.

Aanka one wszystkie na FB...to dlatego tak tu cicho, a nie tak, jak u lipcówek...

Mlodam jak przestanę karmić to na bank przytyję bo mam rozepchany żołądek i uzależniłam się od słodyczy :baffled:

Jagienka ja też podziwiam....szacun....3 bąbli i ty sama tu z nimi.....jesteś Wielka.

My jak już pisałam na FB warsztat zamykamy.......miała być dwójka i jest dwójka. Koniec kropka :-)

Co do fotelików to nie wyrasta się z niego na szerokość a na długość. Dopóki głowa nie wystaje jest ok. i powinno dziecko w nim podróżować. Ja do następnego przesadzę R. gdzieś w marcu. Tak zrobiłam z F. jak miał 7 miesięcy. Nie miał 9 kg i sam też dobrze nie siedział ale fotelik miał opcję półleżąca.

miriam.....a na to leczenie po konsultacji musisz iść z dnia na dzień ?? Bo jeśli nie to tak co 2-3 dni wprowadzaj po 1 karmieniu butlą. Nasze maluchy wg danych producentów mleka powinny zjadać chyba 6 posiłków po 180 ml......
A kończenie z cycaniem jest trudniejsze dla matki niż dla dziecka......pamiętam jak F. pił już tylko w nocy i nagle sam się odstawił odmawiając piersi i woląc wodę.....strasznie tęskniłam za cycyanie jeszcze chyba z 2 miechy :tak:
I ja bym najpierw wprowadziła MM i obserwowała jak małe flaczki i brzuszek zareagują....dopiero po czasie ok. 3 tygodni bym się pokusiła o marchewkę.....nie tak wszystko na hura :baffled: a potem reszta....

Dobry dzien :)
Od 5 dzisiaj nie spimy nie liczac karmien w nocy, maly w koncu sie umeczyl i zasnal wczoraj pochwalilam to dzisiaj mam.
Moj nie zjada jeszcze na raz 180 czasami 150 nie da rady. Wyslalam kiedys do dziewczyn na FB prosbe o przyjecie cos takiego to nie zaakceptowaly.
Ide i ja sie poloze udanego dzionka zyczer

Dziewczyny,nie przesadzajcie,nie robię nic wielkiego ;-) każda z Was gdyby była na moim miejscu robiłaby to samo,my-kobiety już tak skonstruowane jesteśmy że dostosowujemy się do każdej sytuacji :tak: zresztą są tu dziewczyny które sobie wiele lepiej radzą ode mnie np.Natt,ona ma dwójeczkę niemowlaczków a jaka zorganizowana!! Nie mniej jednak moja próżność została połechtana :-p miłe to :-)

Miriam,ja niestety nie poradzę a'propos karmienia MM
Monia,moja małą jeszcze spory zapas ma w Maxi Cosi Cabrio,mam nadzieję,podobnie jak Młodam że następny fotelik kupię jej jak będzie już siedzieć :tak:

JJ,Twój Radzio wygląda na wiele starszego na fotkach w galerii i nie powiedziałabym że waży ponad 7 kg,moja kluska waży 6,300 i wałek na wałku a poliki jak chomik :-D

Ja też nie umiem się poruszać po FB :sorry2:

Moje dziecko dzisiaj obudziło się przed 4.00,zaczęło gugać,wcinać kołderkę i ani w myśl było jej spać :szok: na szczęście "pogadała" tak ze 20 minut po czym skusiła się na cycka i zasnęła,spała do 6.30 :confused:
Teraz chwilka spokoju,pierwsza jej drzemka,Dawidek czyta w pokoju lekturę a Oliś układa puzzle,właśnie skończyłam przygotowywać obiadek,mała wstanie to wybierzemy się na spacerek :tak:

Miłej soboty!

Ostatnia edycja:
reklama
A ja nawet nie zamierzam prosić o przyjęcia na FB. Tutaj mi dobrze:-). Jakbyscie miały linka do jakiegos fajnego fotelika to poproszę. Mój mały ma już 9kg i na prawdę ledwo sie mieści w foteliku. Po prostu zły fotelik kupiłam. Następnym razem będe mądrzejsza.

Do góry