Słuchajcie jakie atrakcie zapewniacie swoim maluszkom. Mój juz mało spi w dzień a w łózeczku leżec nie chce. Juz sama nie wiem co mam wymyslac. Nosic go nie będe przeciez cały dzień. Leży troche pod matą, troche siedzi w bujaczku ale szybko sie nudzi. HELP!!!!
Moja też za wiele sama nie poleży,na leżaczku czy macie to max 20 minut jednorazowo wytrzyma ale jak tylko chłopcy są w zasięgu jej wzroku to leży jak zahipnotyzowana i zaciesza
Gdzieś czytałam, że najedzone dziecko poznamy po tym, że choć jedna drzemka w dzień trwa dłużej niż 2 godziny.
Laura chyba nigdy tyle nie spała,max to 1,5 godziny na jedną drzemkę a nie wygląda w międzyczasie na nienajedzoną ;-) a jest wyłącznie na cycu-podobnie jak Miriam-na żądanie,nie dokarmiam ani nie dopajam jej.
Chciałam zapytać czy wasze dzieciaczki 3mają już zabawki i czy podnosza sie do siadania jak je 3macie za rączki???
Jak ją chwycę za łapki to podnosi główkę,w zabawki na razie "uderza" w leżaczku,w rączce nie utrzyma,czasem udaje jej się złapać jakąś wiszącą,na leżaczku albo macie,robi wtedy takie miny że boki zrywać
szczerze zdziwiona jest mocno!! No i ma taką potrzebę "gniecenia",zwykle ma pieluszkę o ją ugniata namiętnie,jak jej nie ma to łapie swoje ubranie a jak ją karmię-mojego cycka :-):-) No i oczywiście wszystko co w rączce-natychmiast do buzi
hej dziewczęta
czytam was tak i czytam ;-) u nas mija choroba , tzn ja byłam chora i mała trochę też na szczęście większość tych zarazków zostało na mnie. mieliśmy mieć wizytę u położnej ale jakoś nie dzwoni i teraz nie wiem co i jak
nie mogę się doczekać lotu do Polski na chrzest i jak moja mama pozna Agatkę :-)
widzę że ruch się znowu zrobił więc chyba warto tutaj wrócić i pomału się udzielać bez zbędnych problemów;-)
na dniach powstanie sierpień 2012
czas leci aż nie wierze że to ja jeszcze tak nie dawno siedziałam i zastanawiałam się jak to będzie , ahhh będę je podczytywać :-) a tutaj chyba się jeszcze nie chwaliłam że mała ma ponad 6760 i mierzy 62 cm :-) teraz to juz 7 na pewno ma
Oj tak,brakuje tu Was dziewczyny,jak znajdziecie czas-piszcie znowu!! Agatka malutka kluseczka,moja teraz waży 5860,troszkę młodsza jest
My juz po chrzcinach
Zdrówka dla Was dziewczynki!
Nie chcem zapeszać ale dzisiaj nie "słyszałam" sapki,chyba wystraszyła sie odkurzacza haha i sobie poszła
gdybym wiedziałą-kupiłabym wcześniej :-)
Teraz ja mam pytanie,czy układacie jeszcze swoje dzieci do snu? Ja przekładałam Laurę na boczki ale teraz jak budzę sie w nocy,widzę że przekręca się na plecki, nie wiem czy jest sens ją męczyć czy dać jej już spać jak chce...nie chcem żeby miała spłaszczoną głowę ale ta kształtuje się chyba najbardziej do 3 m-ca? Chłopców po 3 m-cu nie przekładałam i mają ładne główki,Dawid miał spłaszczoną ale to od urodzenia przez krwiaka podkostnego ale dzieki odpowiedniemu układaniu pięknie się uwypukliła i teraz śladu po spłaszczeniu nie ma.