reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nat gratki dla bliźniaków i dla Ciebie !

Agu_la dla małego też gratki. I super, że wszystko w porządku....

Flower ja ze starszym chodziłam na basen od 4 miesiąca....to był luty i mały nie chorował. Teraz z Radkiem też się wybieram w grudniu czyli jak będzie w tym samym wieku co Franek:tak:

Susumali witaj w klubie ;-) Pobudki co 2h to moja specjalność :-D Już mi się przewijać nie chce w nocy a za chwilę zapomnę jak się nazywam heheheh

mlodam ja odkąd mały miał krostki smaruję rano i wieczór emolium. Zimą trzeba czymś tłustym....jeszcze nie wiem czym.....

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedz :-)

jj rozumiem, ze emolium pomogło i zniknęły?

jak się już na coś zdecydujecie do smarowania buzki to dajcie znać :-)
Lemoniada taką zwykłą maść z wit a?

1_342445bb4f24.jpg

JJ no jedziemy na jednym wozku z tymi pobudkami co 2 godziny
no ja na rzesach chodzilam na poczatku,jak Salus raczyl w lozeczku swoim spac, a teraz jak w moim spi to jakos to lepiej znosze he he, choc ostatniej nocy obudzil sie o 2.30 i do 4.30 oczy jak 5 zloty i bawic sie chcial:eek::eek:

i zwykle tak nad ranem jakis taki niespokojny zawsze a ja go probuje do 7 w lozku przetrzymac bo jednak troche snu nam sie nalezy, prawda?

mlodam tak zniknęły....znaczy kaszka zniknęła ale dziś zauważyłam, ze mały ma straszną skorupę na główce:no: on ma dużo włosków i nie widziałam do tej pory. Oliwkowanie i wyczesywanie nic nie dało....mam wrażenie, że tylko to "przyklepałam" tym natłuszczeniem. W przyszłym tygodniu podejdę do dermatologa chyba.

Susumali ja staram się odkładać małego. Łóżeczko mam niemal przy naszym łożu.....a biorę go do naszego łózka nad ranem, bo inaczej się nie wysypiam - tak na boczku to ja nie umiem.... muszę się rozwalić po swojemu :-)

mlodam Mikolaj mial strasznie zaogniony trądzik niemowlecy (czerwone krosty na calej twarzy i glowie a do tego taka chropowata sucha skora) zaczelam smarowac kremem dla niemowlat Oilatum Soft Krem do twarzy dla dzieci 75ml OKAZJA (1871903402) - Aukcje internetowe Allegro i zeszlo wszystko za 2 dni!!! Bylam w szoku. Wystarczy na dlugo i nie zostawia tlustej warstwy tylko nawilzona buzke. Po 2 tyg dalam sobie spokoj bo mial piekna buzke i wyszlo kilka pojedynczych krostek...... Ale kontynuuje smarowanko po kapieli i jest super! Naprawde polecam!

Co do tej skorupy we wloskach to pozbylismy sie jej tak: przed kapiela smarowalam calą glowe M. oliwka Nivea rozgrzaną w rękach, następnie zmywalam ja w kąpieli wodą z oilatum lub szamponem dla niemowlat i czesalam cala glowke szczoteczka "pod włos". Samo natluszczanie nic nie da, trzeba zczesywac! Pieknie wszystko zeszlo:tak:

Niestety nadal Miko ma problem z plątającymi się włoskami... Boshe juz ma takie wyciete kolko na glowce bo non stop co 2 dni obcinam polcentymetrowe koltuniki:-( nic nie pomaga i nadal po nocy sa 2-3 bo Miko potrafi trzec glowa o poduszke przez 10min jak sie uklada do spania..... Wyglada coajmniej smiesznie, z przodu juz takie dlugie wloski a z tylu obciete calkowicie...

myszka to emolium, którym smaruję buźkę to coś podobnego do kremu oilatum :tak: A co do włosków to oczywiście wyczesywałam po kąpieli ale mi się nic nie wyczesuje :no: najlepiej by schodziło jakbym paznokciem zdrapywała.....

Radek też tak kilkadziesiąt razy przekręca główkę w prawo w lewo i tak w kółko jak zasypia. Starszy też tak robił.....maluchy się chyba same kołyszą do snu :happy2:

dziewczyny witajcie!

JJ dobre dobre z tym kołysaniem samemu do snu, moja robi podobnie ;-)

od 9:00 młoda sobie drzemie, ja zjadłam śniadanko, nastawiłam jedno pranie. Wykorzystam czas jak zdążę i powieszę inną firankę w dużym pokojku.
A dzisiaj to znów miałam niespodzianke... Ola obudziła mi się o 3 no i płakusiac zaczynała, więc leciałam robić mleko;-) zjadła, w trakcie zasnęła, odbiła później i spała do 7 :-)

hej
witam sie z wami srednio wyspana
dzis na 12.30 ide na spotkanie - porade z logopeda wczoraj zadzwonili do mnie z przychodni i zapytali czy chce wziac udziala w takim bezplatnym spotkaniu wiec sie zgodzilam...

tonya dzieki za info w sprawie mleczka
flower mam taka foczke rozowa :-) i wlasnie dzieki niej nie boje sie sama kapac, Mai zeszly juz krostki dwa razy posmarowalam mascia czy 3 max, ale za to ciemieniuszkae ma dosc mocna, juz od 10.10 probuje ja wytepic i nic, lekarz kazal smarowac oliwka i wyczesywac wiec tak robilam ale mam wrazenie ze ona nie znika tylko jest coraz mocniejsza lub caly czas w takim samym staduim..,
tak Maja czasami trze buzia przy odbijaniu..
natt ty chyba karmisz butla ze ci tak maluchy dluugo spia, co?
mlodam maz ma w umowie zjazdowke co 2gi weekend, ale teraz w zwiazku z tym ze za tydz beda wszystkich swietych to zjedzie na 3ci weekend :-(
do buzki uzywam kremu babydream z rossmanaochronny przed wiatrem zimnem, jest tlusty (​JJ)

reklama
Czesc wszystkim :-)

Mlodam wczoraj maly odsypial caly dzien, ale dzis znowu cos mu jest bo nie chcial jesc tylko sie przytulac, wlasnie mi zasnal na ramieniu...eh ten brzuszek, wciaz ma jakies problemy :-( Ale jak sie tak dzieciatko wtuli w ramie to przyjemne bardzo jest...

Ja na razie kremu do twarzy nie stosuje, kupie cos jak mrozy przyjda.

Do góry