reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
rozpisujceie sie z predkoscia swiarla <szok>
Gratuluje nowm mamom i zycze powodzonka;-)
ja juz po wizycie ide opisc co i ja na watek do teo przeznaczony...
3 mam kciukasy za reszte.
Dzis dowiedzialam sie ze moj gin nie ma kontraktu i zalapie sie tylko na jeszcze jedna wizyte z nfz i pozniej prv chyba zbankrutuje;/

witam dziewczyny ale sie rozpisalyscie, w swieta byl taki spokuj a teraz :) dobrze dobrze :)
ja pilnie wszystko nadrobilam tak jak mowilam i teraz juz bede bez zaleglosci aprzynajmniej sie postaram....

saga - gratulacje dla meza :)

devi- gratulacje dla kolezanki troche ci zazdrosze tego spokoju- tez bym tak chciala ja to kazdego dnia mysle czy wszystko bezie ok, czy tym razem sie uda itp...

mal-gosia- ja mam mdlosci ale nocne... to nic nie znaczy ze nie masz kazda kobieta i kazda ciaza jest inna nie martw sie na zapas

lenka- witaj, zycze spokojnych 8 miesiecy :)

misbean- witam i grztuluje podwujnego szczescia :)

monila- ja mam podobnie w jednej chwili jestem wsciekla a za chwile nie moge przestac sie smiac- hormony szaleja :)

sorki jesli kogos pominelam ale piszecie jak szalone trudno wszystko spamietac....

tak piszeie o tych badaniach ja poza wymuszonym usg nie mialam nic............. zaczynam sie martwic :crazy:

mi już troszkę lepiej, ale obawiam się, że rano znowu będzie mi niedobrze i będę wymiotować :((a muszę iśc do pracy i trzymać się tam dzielnie do 16!

ja miałam pobraną krew, moja gin zlecila mi wykonanie: morfologii, toxo igg i igm, cukrier, i jeszcze jakies jedno badanie,
wszystkie wyniki mam dobre i bardzo się cieszę :)
jeszcze muszę zrobić badanie moczu bo zapomniałam :p

29 mam usg i badanie prenatalne, ale musi byc wszystko dobrze!!!:))
poradzcie mi cos jeszcze na te mdlosci i wymioty, bo jutro znowu będę miała ciężki poranek!!!

na mdlosci to ja polecam zwolnienie:) W poprzedniej ciazy tak fatalnie sie czulam, ze poszlam na zwolnienie ok 8 tygodnia

teraz az sie zastanawiam, czy ciaza sie dobrze rozwija, bo czuje sie swietnie. ale tez nie mam czasu myslec o ciazy, bo daje mi w kosc zajmowanie sie chora corcia

marta ja zrobiłam dziś panikę u lekarza, bo poprzednią ciąże koszmarnie źle znosiłam, wymioty 24 na dobę,a teraz czuję się super :) i ciąża się rozwija ekstra
Może teraz ty będziesz miała chłopaka a ja dziewczynkę :-)

reklama
Szuszu pewnie możesz, bo za te badania liczą oddzielnie...
A85 na mdłości to chyba dobrze jest zjeść suchara zanim się wstanie z łóżka, pić wodę, ale wiesz, nie na wszystkie to działa.
Oli.B ja też myślę podobnie. Skoro tamtą ciążę przechodziłam bezboleśnie - był chłopak, teraz mnie dżużdży na wszystkie strony to może będzie dziewczynka:tak:;-)
Kamilaedi ja prócz usg też jeszcze nic nie miałam. Kart ciąży też nie mam jeszcze założonej. Wszystko przed nami:tak:Więc nie martw się, nie jesteś sama.
Sagaa, a nie możesz iść do innego lekarza na NFZ chociaż żeby badania mieć zrefundowane, a wizyty priv swoją drogą. Ja tak muszę wykombinować. W pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie i nie powiem, dość drogi ten gips łącznie z wszystkimi badaniami. Usg tylko prywatnie chcę robić, a to też niemało.

Ja już się żegnam w dniu dzisiejszym. Dobrej nocki!

Do góry