reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
rozpisujceie sie z predkoscia swiarla <szok>
Gratuluje nowm mamom i zycze powodzonka;-)
ja juz po wizycie ide opisc co i ja na watek do teo przeznaczony...
3 mam kciukasy za reszte.
Dzis dowiedzialam sie ze moj gin nie ma kontraktu i zalapie sie tylko na jeszcze jedna wizyte z nfz i pozniej prv chyba zbankrutuje;/

witam dziewczyny ale sie rozpisalyscie, w swieta byl taki spokuj a teraz :) dobrze dobrze :)
ja pilnie wszystko nadrobilam tak jak mowilam i teraz juz bede bez zaleglosci aprzynajmniej sie postaram....

saga - gratulacje dla meza :)

devi- gratulacje dla kolezanki troche ci zazdrosze tego spokoju- tez bym tak chciala ja to kazdego dnia mysle czy wszystko bezie ok, czy tym razem sie uda itp...

mal-gosia- ja mam mdlosci ale nocne... to nic nie znaczy ze nie masz kazda kobieta i kazda ciaza jest inna nie martw sie na zapas

lenka- witaj, zycze spokojnych 8 miesiecy :)

misbean- witam i grztuluje podwujnego szczescia :)

monila- ja mam podobnie w jednej chwili jestem wsciekla a za chwile nie moge przestac sie smiac- hormony szaleja :)

sorki jesli kogos pominelam ale piszecie jak szalone trudno wszystko spamietac....

tak piszeie o tych badaniach ja poza wymuszonym usg nie mialam nic............. zaczynam sie martwic :crazy:

mi już troszkę lepiej, ale obawiam się, że rano znowu będzie mi niedobrze i będę wymiotować :((a muszę iśc do pracy i trzymać się tam dzielnie do 16!

ja miałam pobraną krew, moja gin zlecila mi wykonanie: morfologii, toxo igg i igm, cukrier, i jeszcze jakies jedno badanie,
wszystkie wyniki mam dobre i bardzo się cieszę :)
jeszcze muszę zrobić badanie moczu bo zapomniałam :p

29 mam usg i badanie prenatalne, ale musi byc wszystko dobrze!!!:))
poradzcie mi cos jeszcze na te mdlosci i wymioty, bo jutro znowu będę miała ciężki poranek!!!

na mdlosci to ja polecam zwolnienie:) W poprzedniej ciazy tak fatalnie sie czulam, ze poszlam na zwolnienie ok 8 tygodnia

teraz az sie zastanawiam, czy ciaza sie dobrze rozwija, bo czuje sie swietnie. ale tez nie mam czasu myslec o ciazy, bo daje mi w kosc zajmowanie sie chora corcia

marta ja zrobiłam dziś panikę u lekarza, bo poprzednią ciąże koszmarnie źle znosiłam, wymioty 24 na dobę,a teraz czuję się super :) i ciąża się rozwija ekstra
Może teraz ty będziesz miała chłopaka a ja dziewczynkę :-)

reklama
Szuszu pewnie możesz, bo za te badania liczą oddzielnie...
A85 na mdłości to chyba dobrze jest zjeść suchara zanim się wstanie z łóżka, pić wodę, ale wiesz, nie na wszystkie to działa.
Oli.B ja też myślę podobnie. Skoro tamtą ciążę przechodziłam bezboleśnie - był chłopak, teraz mnie dżużdży na wszystkie strony to może będzie dziewczynka:tak:;-)
Kamilaedi ja prócz usg też jeszcze nic nie miałam. Kart ciąży też nie mam jeszcze założonej. Wszystko przed nami:tak:Więc nie martw się, nie jesteś sama.
Sagaa, a nie możesz iść do innego lekarza na NFZ chociaż żeby badania mieć zrefundowane, a wizyty priv swoją drogą. Ja tak muszę wykombinować. W pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie i nie powiem, dość drogi ten gips łącznie z wszystkimi badaniami. Usg tylko prywatnie chcę robić, a to też niemało.

Ja już się żegnam w dniu dzisiejszym. Dobrej nocki!

Do góry