reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Naja, skoro pobrał ci krew to może zrobi badania nie tylko w kierunku toxo? Nic ci nie powiedział? a w którym tyg u niego byłaś?

Bylam u niego dokladnie 2 tyg. temu i powiedzial mi tylko zebym dzwonila na poczatku stycznia to byc moze bedzie juz wiedzial jak to u mnie z toxo. o reszcie nic nie mowil, ale moze faktycznie zrobi przy okazji inne badania... juz sama nie wiem.

I wedlug tego co mowil lekarz to teraz jestes juz w 9tyg. a moj suwaczek uparcie wskazuje 8-my tydz. czasem sama sie w tym wszystkim gubie :-p

Ostatnia edycja:
ja byłam pod koniec 5, to zobaczył tylko na usg czy wszystko ok i tez nie dał mi skierowania. Dopiero jak byłam w 7tyg to zlecił całą serię. Ty widzę byłaś na pocz. 6 tyg, więc pewnie też stwierdził,że nie ma się co spieszyć. Będzie ok:) a tą toxo sprawdź bo to ważne:)

wiem wiem - na tej toxo. zalezy mi najbardziej, tym bardziej ze mam doczynienia z kotami... no coz,pozostalo mi czekac. jutro bede dzwonic do gina. bo dzis juz nie odbiera...

Witam nowe koleżanki:-)
Gratuluję bliźniąt, moja ciocia urodziła bliźniaki i na początku było ciężko ale teraz dzieciaki mają 5 lat, bawią się ze sobą itd, jakby dzieci nie było. Więc ma to swoje zalety;-)
Przepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna, ale tak się rozpisałyście, że z czytaniem nie nadążam:-)
Ja nad badaniami prenatalnymi zastanawiam się dalej i nie wiem czy nie zrobię. Ktoś wie może ile kosztuje test PAPPA (samo badanie, bez usg) w Warszawie?
A co do badań krwi, to miałam robione na toxo, cytomegalię, hbv(?), ale bez morfologii. Wszystkie na nfz, mama pracuje w szpitalu, więc sama przyjeżdża do mnie i pobiera mi krew:tak:

reklama
Witam karolap5:-)
Musia05, gdzie jesteś;-)? Chciałabym dołączyć do zamkniętej grupy Sierpniówek i nie wiem jakie warunki trzeba spełnić;-)

Do góry