reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

dziewczyny, jak jestescie normalnie ubezpieczone to chodzcie na NFZ i neich wam zleca gin badania. po co za to wszystko placic. a prywatnie do jakiegos specjalisty osobno chodzic.

reklama
a nie będę się szarpać z tymi przychodniami na nfz, na samom myśl pojawienia się tam jest mi słabo. Przed ciążą robiłam badania na nfz zdrowia bo bardzo schudłam. punkt pobrań czynny do 9.00. o 8.45 już mi pielęgniary nie dały się w kolejce ustawić. a tu elegancko do 12.00 nikt mi łaski nie robi

Hej dziewczyny !!!!
Dziękuję za trzymanie kciuków,. Jestem już po wizycie sorki ale nie miałam chwili żeby wcześniej napisać. Jak na razie jest wszystko ok dzidzia rośnie ma już 2.75 cm a co najważniejsze serduszko biję. [pozdrawiam i idę spac bo padam

Jejku, ale sie dzialo tu od wczoraj. Ale udalo mi sie juz nadrobic ;)

Witam wszystkie nowe forumowiczki!

Jesli chodzi o mdlosci i wymioty to ja mialam straszne i doprowadzilam sie do odwodnienia. Po wizycie u lekarza dostalam tabletki powstrzymujace mdlosci i biore jedna na noc. Pozwala mi to przetrwac kolejny dzien i nie wymiotowac. Mdlosci mam nadal ale moge je kontrolowac. Tak jak pisalyscie, jesc czesto a malo. Mi pomagaja tez owocowe cukierki; jak mnie bierze na mdlosci biore jednego i miele go kilka minut. Moze tez byc guma owocowa albo tic tac. Udalo mi sie przetrwac dzisiaj pierwszy dzien w pracy po 2 tygodniach w lozku!

Co do badan, to nie miszkam w pl ale tutaj jest nie lepiej. Dzisiaj bylam na wizycie u poloznej i ta kobitka nic nie wiedziala. Na usg i badania ma czekac do 4 tygodni. I tak zostalo mi prywatne USG i przynajmniej uslyszalam bicie serducha!

witam z wieczorka ależ sie rozpisałyście przez te pare godzin:-)
no to szybka relacja po wizycie: maqleństwo ma 1,3cm wg usg to 7tydz i 4 dzień a termin 20.08.2011 i prawdopodobnie cesarka ze wzg na to ze była plastyka ;-)ale tego chyba chce!!!
cała lista rożnych wyników do zrobienia no i za miesiac usg genetyczne i propozyjca testu papa (u mnie koszt 250zł)

ja też bym chciala do zamknietej grupy:zawstydzona/y:!!
dobra spadam lulu bo zmecznona dzis jakoas jestem nasiedziałam sie u tego doktorka bo miał godz opożnienie;/
buziaki kolorowych snów mamuski

Można wykupić też abonament prywatnie (Allianz, Interpolska itd), płaci się ok 150-200 mies. ale wchodzi w to usg, badania, ogólnie wszystko.
Ja mam teraz takie bóle jak przed @ i martwię się bardzo...nie sądzę, żeby to było normalne..Jutro wizyta, mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej:-(

reklama
Do góry