reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

cóż 10 lat nie miałam z nią kontaktu więc trudno się dogadać.

a co do dokuczania M to nie dokucza mi typu że jestem duża czy że ważymy tyle samo. po prostu czasami powie coś co sprawia że wyje , są sprawy między nami które są dla mnie bardzo bolesne i Agatka jest dla mnie spełnieniem marzeń i jest tak wyczekiwana że na samą myśl zbierają mi się łzy w oczach.

doskonale zdaje sobie sprawę że to hormony we mnie szaleją.
dzięki za słowa otuchy. i fakt drugie 9 miesięcy z brzuchem chodzić nie będę ;-)

Lada dzień Agatka będzie z Wami:-)

reklama
Beti siostrą sie nie przejmuj, niektórzy nie potrafia trzymać języka za zębami i walą czasami slowami takimi że ręce opadają. Niedługo maleństwo będzie, a ona pewnie Ci zazdrości i dlatego tak mowi

Anulek ja nie wiem moze mam jakis inny bo u mnie napisane ze od urodzenia mozna zawiera 40mg simeticone na 1 ml zawiesiny tak wiec nie wiem czy masz to samo. Nie wiem czy to mozliwe by w Polsce byl zalecany od miesiaca a w Anglii od urodzenia ale kto wie.

Anulek, myślę że spokojnie możesz podać, w końcu mały ma już 3 tygodnie.
Spróbuj jeszcze czopki Viburcol (na receptę są).
Mam nadzieję, że Borysek poczuje się lepiej..

Ja vibrucol bez recepty kupowalam, a sab simplex i wczesniej bobotic od 1 tygodnia podawalam za zgoda poloznej i pediatry bo mala miala straszne kolki - bardzo plakala. Pedioatra mi polecala jeszcze delicol.

anulek82, możesz spróbować polskich specyfików, a nuż zadziałają. I zaczęłam podawać jak były kolki, pediatra nie widział nic złego w tym.
Co do sab simplex, podaje się 15kropel do każdego karmienia. Najpierw możesz spróbować 10. Po 3-4 dniach widać efekt tak naprawdę( i to każdego leku na kolkę). Dlatego trzeba być systematycznym, a nie po jednym, dwóch podaniach się poddawać.
Ja tak zrobiłam, że podawałam mniejszą ilość sab simplex na początku, ale u nas 'to nie było to'. Potem zaczęłam stosować po 15 i już rewelka. Z czasem zmniejszałam dawki i obserwowałam, ale to dopiero po 1,5 miesiąca gdzieś.
A możesz sobie jeszcze pomóc (zanim coś z apteki zacznie działać) np. suszarką. Ja Lilce ogrzewałam brzuszek (przez ubranko oczywiście:-D). Efekt może nie był trwały i piorunujący, ale podczas ogrzewania była cisza i bardzo często zwyczajnie usypiała przy tym i spała po wyłączeniu suszarki.
Zresztą suszarka długo była hitem - tak ją uczyliśmy samodzielnego usypiania w łóżeczku bez noszenia :-D. Przyszedł dzień, że suszarka zaczęła jej przeszkadzać przy usypianiu ;-)

Ja vibrucol bez recepty kupowalam, a sab simplex i wczesniej bobotic od 1 tygodnia podawalam za zgoda poloznej i pediatry bo mala miala straszne kolki - bardzo plakala. Pedioatra mi polecala jeszcze delicol.

A dawno kupowałaś? Bo w necie też jest informacja, że na receptę, mój pediatra też tak twierdzi.

Kurcze mam dziś straszne skurcze, nawet po ciepłym prysznicu nadal są, poleże i zobaczę co dalej bo jak narazie to tak rożnie z czasem miedzy tymi skurczami, bo raz sa co 8 min, ale np za chwile cisza i co 15, a potem znów co 8, glupieje dziś. No i chyba czop zacząl wychodzić. No ale to akurat o niczym nie swiadczy. Kurcze jak tak dalej pojdzie z tymi skurczami to do rana nie wytrzymam:szok:

reklama
Kurcze mam dziś straszne skurcze, nawet po ciepłym prysznicu nadal są, poleże i zobaczę co dalej bo jak narazie to tak rożnie z czasem miedzy tymi skurczami, bo raz sa co 8 min, ale np za chwile cisza i co 15, a potem znów co 8, glupieje dziś. No i chyba czop zacząl wychodzić. No ale to akurat o niczym nie swiadczy. Kurcze jak tak dalej pojdzie z tymi skurczami to do rana nie wytrzymam:szok:

Uważaj Biedroneczka, żeby mała do kanału nie zaczęła schodzić..ja chyba na IP by pojechała na Twoim miejscu..

Do góry