reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dziękuję szuszu888 :) Drogie Kobietki, jesteście wyjątkowe :) Nie sadziłam, że kiedykolwiek będę logowała się na forum, żeby się wygadac i szukać wsparcia. Nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne. Jestem potworną gadułą i jak mam coś co determinuje moje myślenie to najchętniej nie przerywałabym rozmowy w tym temacie. Teraz jak szuszu888 napisała, że majac 21 lat musiała dorosnąć..To ja mając 27 lat wstydzę się za siebie. Sądzę, że nawet w połowie nie mam tak dojrzałego spojrzenia na życie jak Ty. Teoria opanowana, gorzej z praktyką.

reklama
Dojrzałe podejście przychodzi z czasem, u mnie po porodzie. Powiem więcej, jak urodziłam córcię pierwszy raz w życiu poczułam błogi spokój i spłenienie, do tej pory nic takiego nie czułam. Oczywiście nie zawsze jest różowo:-)
Moi rodzice bardzo dużo ode mnie wymagali i strasznie bałam się ich reakcji..

W którym tygodniu ciąży powinno się iść do lekarza? Słyszałam, że dopiero w 4 czy w 5? Nie wiem czy to prawda...

jola83 witam na forum:) mi lekarz napisał, że nie ma co szybciej isc niż 5-6 tydzień bo wcześniej i tak na usg nic nie zobaczy. My byliśmy w 5 t i 3 d ciąży i było widać fasolke na usg.

Przykro mi z tego powodu, że jeszcze nic nie powiedziałam Mamie. Zawsze miałam i mam nadal z nią kontakt rewelacyjny. Ale postanowiłam ze swoim mężczyzną, że dopiero powiemy mojej mamie i jego rodzicom, jak już będziemy mieli gotowe odpowiedzi na pytanie co dalej? co zamierzacie? jak wyobrażacie sobie przyszłość? co z finansami? itp itd Bo pytać będą. To nieuniknione. Oswajamy się póki co z myslą o rodzicielstwie. Dlaczego dosrastanie do odpowiedzialności trwa tak długo :( chciałabym już teraz, natychmiast być gotowa i w pełni odpowiedzialna za wszystko....Dziękuję raz jeszcze za Wasze słowa. Póki co muszę uciekać. Obowiązki domowe wzywają...Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim i duuuuużo zdrówka!!! :*

Jola83 nie słuchaj tych, którzy twierdzą, że dziecko to koniec świata... Dziecko to naprawdę początek czegoś dobrego. Wiadomo, że jest to nowość w życiu młodych rodziców ale zobaczysz, że ze wszystkim idzie sobie poradzić. Znam wiele małżeństw czy też par, które miały podobne obawy, ale po narodzinach ich skarba wiedzieli już, że dadzą radę. Dziecko daję ogromną siłę!! Także spokojnie.... :-) Będzie dobrze, głowa do góry. A wizytę u lekarza najlepiej zaplanować najwcześniej na 5 tydz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Trzymam Kciuki!! :-) Wszystko będzie dobrze!!

Ok, w takim razie, o ile dobrze liczę wszystko to mogę jeszcze pczekać z wizytą...
Ostatnią miesiączkę miałam 26 listopada. Trwała 6 dni (u mnie standard)
Potem około połowy grudnia byłam na badaniach krwi bo chciałam sprawdzić, czy wszystko ze mną ok. Taka kontrola zwykła. Co prawda nie mówiłam laborantowi o swoich podejrzeniach (bo jeszcze wtedy ich nie miałam - w końcu to było tydzień po tym, jak skończył mi się okres). Ale chyba wyszłoby na badaniach, że jestem w ciąży...
Ze swoim mężczyzną kochałam sie około 10 grudnia (tzn. oboje sądzimy, że to właśnie tego dnia się stało).
Więc chyba jeszcze za wczesnie na wizytę?

reklama
Joal83, myślę że do lekarza powinnaś iść w przyszłym tygodniu.A co do badań to zależy jakie były wykonywane, jeśi miałaś badane hcg lub beta hcg to może i coś by wyszło (chociaż to jeszcze wcześnie było)..a zwykła morfologia nie pokaże ciąży:-)

Do góry