reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

to prawda, dorzucilam Mezowi do prezentu 😆
Ale oczywiscie mam stres bo miesiaczke powinnam dostac w zeszła srode, w sobote byl test jeszcze negatywny, i wczoraj zjadlam ciastko z kremem ze spirytusem… no i dzis przezywam czy nie zaszkodze tym…
Ja zawsze w przypadku takich wątpliwości czy nie zaszkodziłam.. przypominam sobie ile jest patologii, która pije całą ciążę, albo jara fajki czy co innego.. i rodzą dzieci - często zdrowe.
Jeden papieros albo jeden drink, bo jeszcze nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży, nic nie zmieni moim zdaniem.
Nie można się tak katować 🙌

reklama
U mnie dzisiaj 3 dzień xonvea i jest naprawdę dobrze , a było tragicznie . Pojadłam dzisiaj trochę , zaciągnęłam mojego Pawła na 22:00 na pasterkę i już odpoczywam :) Oby jeszcze ta xonvea podziałała te dwa dni potem już mogą wrócić bełciki 😅

Ale oczywiscie mam stres bo miesiaczke powinnam dostac w zeszła srode, w sobote byl test jeszcze negatywny, i wczoraj zjadlam ciastko z kremem ze spirytusem… no i dzis przezywam czy nie zaszkodze tym…
ja robiłam we wtorek zupę cebulową na winie i zrobiłam sobie łyka. Na drugi dzień beta 35 i też miałam wyrzuty. Spokojnie znam osobę co paliła całą ciążę ( 😡 ) i dziecko zdrowe. A ile osób pije i jeszcze nie wie

Byłam na sorze z mężem wczoraj. Nie mógł zbić gorączki a wręcz urosła do ponad 39… dostał antybiotyk i crp podniesione .. wyszło ostre zapalenie górnych dróg oddechowych… święta są a my nawet osobno śpimy 😢
Nadrobicie kochana. Jak szybko zadziała z antybiotykiem to zaraz go postawi na nogi :)

Ja w poprzedniej ciąży w 6 msc zjadłam ciasto na spirytusie produkcji mojej mamy. A w tej dzień przed pozytywna beta kawałek torta mojego męża z alkoholem. No nic nie poradzimy :) na tym etapie napewno nie zaszkodzi. Wiele kobiet jeszcze nie wie o ciazy na tym etapie i jeszcze pije. Więc trzymaj się :)

Ja się wczoraj i dziś całą noc namęczyłam. Zawsze w ciąży zamiast zatwardzenia mecze sie z biegunkami. I dziś w nocy to było jakieś opogeum. I do tego okropny ból brzucha :( oby już minęło bo inaczej się wykoncze

reklama
Nadrobicie kochana. Jak szybko zadziała z antybiotykiem to zaraz go postawi na nogi :)
tylko szkoda ze apteki dyżurów nie mają 😖
Ja się wczoraj i dziś całą noc namęczyłam. Zawsze w ciąży zamiast zatwardzenia mecze sie z biegunkami. I dziś w nocy to było jakieś opogeum. I do tego okropny ból brzucha :( oby już minęło bo inaczej się wykoncze
biedna obyś szybko doszła do siebie 🫶 spróbuj może węgiel zażyć podobno w ciąży można

Do góry