reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Szuszu, kurde, to nie wiem. Może podwójną dawkę i leżenie?

A ja mam za to ból jelit. Nażarłam się wczoraj owoców i popiłam mlekiem, hehehehe...

reklama
a mi się odwidziało i nie chcę rodzić :-D Pomijam że źle czuję się w swojej skórze, ale przeraża mnie Kongo, które z dniem porodu będę miała w chacie. Dzisiaj jak wstawałam do Li co chwilę, to sobie uświadomiłam, że niedługo to będzie codzienność i jeszcze karmienie nocne. Olabogaaa. Mam takiego lenia w dupie, że nie mogę normalnie :-D

flower, przejął się ale jak usnął to zapomniał - musiałam się nią sama zajmować w nocy :-D
sagaa, jak nie masz za daleko to zapraszam :-D
asiacur, też sobie mówiłam że pogoda, ale nie jestem do tego przekonana..

Eeeeeeeee, Mucha, nakręcasz się. Dobrze będzie. Może Li ma gorszy okres. Przyobserwuj.
Mój Filip miał zupełnie odwrotnie. Mógł nie sapać całymi dniami i nocami. I niestety tak mu zostało. A jest zdrowy jak rydz i energiczny na dodatek.

Witam, kurcze ale mi na wolnym czas leci, juz czwartek! :szok:

Igasia,
jakie to typowe dla UK! W Polsce w zyciu by Cie nie wypuscili, a tu wio do domu i zadzwon jak skurcze bede, co 3 min. A najlepsze jest jak mowia, ze przyjdz dopiero jak masz min. 4cm rozwarcia. I co mam sobie linijka sama mierzyc???
Jak sie dzisiaj czujesz? Jest jakis postep?

Nadzieja!, no nie dziwie Ci sie, ze sie tak czujesz, to juz prawie 40ty tydzien. Ale lada chwila sie zacznie, wiecznie ta ciaza trwac nie moze :-)

Akutan, sciskam, Tak mi Ciebie szkoda z tymi mdlosciami i kiepskim samopoczuciem. Mam nadzieje, ze sloneczko poprawi Ci humor!

Sagaa, a ty sie dalej kulasz? :-D;-):-D

Blackberry, brzmi jakby to czop. Ale spoko, konczysz 37 tydzien wiec jest OK, ja Ci moge tylko pozazdroscic.

Flower, u mnie bole przeszly w nocy ale wczoraj w panice mi M. paznokcie u nog obcinal, bo juz myslalam, ze pojedziemy do szpitala a srednio sie prezentowalam. :-) Teraz jest lepiej, wiec to byl falszywy alarm ale boli troche dalej i podobnie, jak u szuszu nie chce przejsc do konca.
A co u Ciebie dzisiaj, bo wszystkim odpisalas a o sobie nic nie napisalas?

Ja dzisiaj wieczorem lece na usg, w koncu sie dowiem ile moj mlody wazy i jak mu tam jest w srodku? Czy na usg lekarz moze powiedziec cos na temat rozwarcia szyjki? Tutaj nie badaja "dowcipnie".

Dzwoniłam do gina powiedział to co już wiemy - wygląda na czop:confused: I mogę przyjechać do szpitala to mnie położy, albo czekam w domu tylko mam intensywnie pilnować ruchów. Wiadomo co wybrałam prawda?:-D Pójdę na małe zakupy spożywcze póki chodzę bo zaczyna mnie znowu ciągnąc w lewym boku. Powiem Ci szuszu to u Ciebie naprawdę wygląda jak u mnie tydzień temu, przeszło mi, a teraz wielki come back tym razem z czopem. Devi - a test na wody?

Czytałam o koktajlu położnych z olejem rycynowym. Są nawet przepisy z migdałami i bananami. Ponoć działa tylko wtedy jeśli wszystko jest gotowe na poród , a jeśli nie to zakończy się solidną sraczką:rofl:

Malgoo jak zrobi ci usg przezpochwowe to powie coś na temat szyjki. Inaczej nie. Przynajmniej u mnie, jak chciałam wiedzieć jak kondycja szyjki, to usg transvaginalne było.

reklama
Do góry