reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

nom o tym tez wlasnie wiem 3 mam kciki nie boj sie teraz bedzie co ma byc;-)
Z tego z czytałam to jest wielka niewiadoma - czop może odejść kilka godzin, dni lub tygodni (!) przed porodem. Mojej koleżance wypadł 2 tyg przed urodzeniem córki. Mnie pobolewa jeszcze brzuch- szyjka się pewnie rozwiera i dlatego czop wypadł. Poczekam na rozwój sytuacji i zobaczymy. Chyba zaczynam się bać...

reklama
Hej!

Ale Wy narzekacie, ło matko, w ciąży jesteście czy co?:-D

Devi, moje dziecię też mało się rusza, ciągle mi coś przezroczystego cieknie. Byłam we wtorek na USG i wszystko jest w porządku. Dzieci w ostatnich tygodniach ciązy mniej się ruszają i wydzielina jest bardzo intensywana. Jak wody odchodzą, to wkładka nie wystarczy. Myślę,że wsio jest ok, ale jak masz się denerwować to dzwoń do lekarza.

Saaga, próbowałaś pić olej rycynowy na przyspieszenie akcji??

Dominic, maluch zdrowo przybiera na wadze i nim się obejrzysz, będziecie Wszyscy w domu.

Mucha, obserwuj Małą, ale ja myślę, że wszystko jest ok. Na dziecko może też działać pogoda - a ostatnio ciągle leje, niskie ciśnienie. Jak tempa nie spada, to podawaj na zmianę lek z paracetamolem i ibuprofenem. Powinno pomóc. No i oczywiście wmuszać picie. Będzie ok.

Szuszu, Malgoo jak wasze brzuchy. MOże to skurcze jelit?

A mi czop nie odchodzi. MOże też się przeterminuję, hehehe...

Idę dziś do fryzjera na strzyżenie i malowanie, bo zarosłam jak buszmen.

Devi, ja bym zadzwoniła, ale mało wód to Ty chyba masz od początku..jak podciekają to wyglądają jak zwykły śluz, woda..Może czop Ci zaczął odchodzić. Co do ruchów to nie wiem czy to nie kwestia pogody, bon wczoraj mój ruszał się tyle co nic..Ale Devi jak masz się stresować to zadzwoń do położnej;-)
Mnie brzuch dalej pobolewa, mniej niż wczoraj, ale jednak..

Ja też patrzę do kibleka:-D

Asiaciur nie probowalam odradzali mi nie wiem czemu...??? hmm mowisz ze to sprawdzone????milego strzyzenia;D
Szuszu mam nadzieje ze szybko Ci minie.....

Saaga, nie wiem czy sprawdzone, ale ponoć działa. Olej rycynowy działa oczyszczająco na jelita. Ponoć przeczyszcza porządnie i dzieciak ma więcej miejsca i schodzi bardziej w dół i może ( nie musi) się coś zacząć dziać. Także jak jesteś już chętna na rodzenie i zdesperowana to próbuj. Gwarancji niestety nie ma.

Sagaa, też mam taką nadzieję, bo już mi ciężko..
Asiacur, na 99% jestem pewna że to nie skurcze jelit, ból jest ciągły, tak że nie mogę się wyprostować, ale przy tym żadnych rewolucji żołądkowych. Dzisiaj jest lepiej niż wczoraj, mam nadzieję że jak pochodzę to się nie pogorszy;-)

I od jutra urlop, nic już nie robię, zarobiłam przez ostatnie 1,5 tygodnia pełno kasy i należy mi się wolne w końcu:-D

Ja po drzemce... Oczywiście obudził mnie powrót bólu :wściekła/y:. Eh szkoda słów !!!

Akutan - biedaczysko, widze że nie jestem sama...

dominic - no na nude to ty nie masz czasu. Chyba bym oszalała :szok: Zycze Ci dużo siły na to wszystko !!!! Uściski dla Twojego maleństwa !!!!!

Devi - jak masz się stresować to dzwoń - zawsze bedziesz spokojniejsza !!!

Co do kibelka ... też tam zaglądam, nawet na papier zerkam:zawstydzona/y: - kontrola musi być :tak:

jestem z siebie dumna bo chyba odpisałam wszytskim z dzisiaj (ale robiłam notatki podczas czytania ;P)

karolaola - toś się nacharowała :p ja też rozkładam takie prace bo chyba bym sie zasapała robiac to na raz tak jak ty - szacun!
mucha - współczuje stresu z Li, przy cukrze to się właśnie dużo pije (mój ojciec ma cukrzycę) więc moze to nie to ale tzreba sprawdzic. dobzrez że Twoj sie tak przejal i pomaga
JJ - u Igasi chyba chodziło o wczesną faze porodu tak myślę ale fakt dziwne ze ją odeslali
devi - jeżeli podejrzewasz sączenie wód i sie niepokoisz to dzwoń! ale od 37 tc dzieciaczki wogóle mniej się ruszają podobno bo i miejsca mają malutko już. moja też teraz rzadziej się rusza tzn ma większe przerwy ale np wieczorem kiedy była zawsze najbardziej aktywna to dalej daje czadu (dziś o 4 w nocy jej się zachciało harców)
onaion - życzę żeby się rozkręciło!heheheh ja zawsze w nocy chodzilam po ciemku zeby sie nie rozbudzac (problemy z zasypianiem) a teraz światło zapalam i patzre do kibelka tez :D
nadzieja!, akutan, - współczuję złego samopoczucia a ty nadziejka odsypiaj póki nie boli!
blackberry - może ty jedz lepiej do gina?
dominic - no sie zdziwiłam jak pzreczytałam poczatek posta ze malo pzrybiera - przeciez on ma jeszcze malusi zoladeczek i nie moze pzrybrac 500g tygodniowo!
anulek - wspolczucia stresu - glupia pinda ta lekarka!
dobzrez szuszu ze troche pzreszło ale może dzisiaj troszke wrzuc na luz z praca?
a jak u ciebie malgoo?
no wlasnie mlodam sie nie odzywa jakos...
asiacur - zazdroszczę wizyty u frzyzjera! ja nie byłam od połowy maja a włosy obciełam wtedy na króciutko więc możecie sie domyślać jaki teraz mam fryz - w sobotę pójdę jak nie wyląduję do tego czasu na IP, chociaż teraz to mam wrazenie ze jakos pzreznosze z tego wszytskiego :p
a saga jak zwykle pomyśli o każdym i każdemu odpisze mimo ze sama ma swoje "żale" - buziak dla dobrej duszyczki :* z tym olejem rycynowym to tzreba uwazac bo mozna sobie zaszkodzic ale mysle ze zalezy od dawki

Szuszu, pogratulować dobrych obrotów w firmie, no i życzę, aby szybko przeszedł ból brzucha. Jak mnie tak właśnie brzuch bolał, to se zapodałam apap i przeszło. Może spróbuj, co, po co się masz męczyć jak to nie skurcze.

A ja mam inną przypadłość. Drętwieją mi palce u rąk. Chyba mi młoda uciska na jakiś nerw bo mam non stop mrówki w palcach u lewej ręki, albo w ogóle czucie ograniczone.

Nadzieja już drzemka??

Flower, posta walnęłaś, że ho ho.
Co do oleju to działa przeczyszczająco właśnie i jedyne co uruchomi to perystaltykę jelit a przy okazji skurcze macicy. Więc szkodliwość taka, że można właśnie urodzić, hehehe...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry