reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
maggie, nie wątpię.

A co do pokazywania i uczenia nazw... to pół biedy, mój do dzisiaj ma problem, ale to jest nic! Kiedyś się pokłóciliśmy i miał ambicje sam ją wykąpać i ubrać(zawsze ja szykuję ciuchy). To uwierz mi, że jak stworzył zestaw(w sumie 3 bo widział moje zdziwienie za każdym razem), to uznałam że boga nie ma:-D :-D
I do dzisiaj kompletnie nie wie jak ją odpowiednio ubrać. Cały czas się śmieje(a mnie to stresuje), że jak wyląduję na porodówce, to Li będzie najmodniej ubranym dzieckiem, że takiego stylu to nikt nie ma:|:|:|

I jeszcze mi się przypomniało, jak teściowa kupiła jakiś dresik dla Li (jak to teściowa -gust średni), a Tomek chciał być dla niej miły i mówi 'ooo ale fajną pidżamkę dostałaś Lilka'. Mina teściowej - bezcenna :-D :-D.

CZEŚĆ LASECZKI !!!!!
ja dziś tak późno bo nie miałam czasu aby poklikać od rana robiłam się na bóstwo bo w środę do szpitala :-)
farbnełam włoski wyprostowałam ,zrobiłam henne na brewkach,zostały mi tylko jeszcze pazurki u rąk i nóżek a no i jakąś maseczkę trzeba będzie położyć na ryjka, więc można powiedzieć ,że jestem już prawie gotowa na spotkanie z moim synkiem :tak::-D.Wczoraj broszkę ogoliłam już na zero :-D
Nie zdążyłam nawet Was podczytać co dziś tam naskrobałyście chyba żadna nie urodziła?????
spróbuję później nadrobić zaległości w czytaniu dzisiejszych postów.
Buziaki bo kończe gotować obiad :-)

rybka każdy ma inną praktykę, co nie znaczy złą. Moja niunia 2 tygodnie temu ważyła 3700 tak z usg wychodziło... aż się cykam co to dziś wyjdzie :-p
zgadza się :-) te pomiary to takie plus/minus ;-) moja córka miała mieć 4 kg a miała 3,4 :-) także co ma być to będzie ;-)

rybkaaa a jakie imię wybraliście dla córci?
LANA mówisz, że warto wyglądać przy pierwszym spotkaniu z maluchami:-D Ja już teraz co parę dni dbam o ogoloną pipkę, pomalowane paznokcie itd, bo to nie wiadomo kiedy człowieka złapie.
mucha a jak Twoje samopoczucie? Oznaki porodu chyba na razie przystopowały?;-)

mucha dobre z tą "piżamką" :-D

Po cc to chyba można normalne galoty zakładać. Ja siatkowe mam takie jednorazowe ale to tylko na oddział, bo tam każą z gołym tyłkiem chadzać a podkład zaciskać udami :-D.....to sobie tajniacko takie galoty zarzucamy i tylko się na obchód ściąga.....Potem w chacie to już gaciochy zwykłe ubiorę.

Co do wagi to jest różnie....usg potrafi się mylić. Zależy jak lekarz złapie dany wymiar. Mam tylko nadzieję, że mój się okaże faktycznie podobny do F. czyli w granicach 3100-3300.....

Ja pazurki mam dopiero w sobotę - ciekawe czy dotrwam.....a golenia na "zero" nie lubię, bo mnie zawsze kują odrosty i mam podrażnienia......Dostałam od M. golarkę z trymerem i śmigam sobie nim.....zostawia chyba 0,2mm....niby nic nie czuć , żadnych włosków a jednak to nie całkiem "zero". Własnie muszę sobie dziś kupić bateryjkę, bo jutro mam KTG i badanko więc trza się ogarnąć....

Ostatnia edycja:
W temacie golenia to ja dzisiaj mam dosyc :-( Jak wy tak dajecie rade o TO codziennie dbac? Mi dzisiaj godzine zajelo doprowadzenie sie do porzadku, lacznie z nogami, a co sie przy tym namachalam! Brzuch juz nisko i na lusterko ciezko szlo strasznie :baffled:
JJ, dobry pomysl z ta maszynka, musze sie w taka zaopatrzyc, bo tez nie znosze tego klucia. To znaczy przed ciaza zawsze golilam na gladko ale teraz dostaje strasznych podraznien wiec nie ma mowy.

reklama
Z tym goleniem u mnie to jakiś DRAMAT!!! Nie potrafię tego zrobić i tyle. Nigdy się nie goliłam maszynką bo mam po niej krosty i podrażnienia jak jasna cholera, zawsze używałam kremu i zostawiałam pasek. Przed chwilą próbowałam się ogolić maszynką do włosów mojego męża...też do dupy i już zaczyna mnie coś kłuć, a na dodatek nawet z lusterkiem tak jak Ty Małgo000 nie bardzo daję radę, bo brzuch strasznie nisko i duży, a nie chcę tego zostawiać do szpitala bo tam mnie opitolą maszynką i dopiero będzie!RATUNKU!!!

Do góry