reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Ewa -spokojnie my zdążyliśmy, dobrze że to była godzina wieczorna i ruch był mały więc mój mężuś zasuwał samochodem a ja krzyczałam żeby zwolnił bo z każdym zakrętem, hamowaniem to czułam jak mała się zsuwa wręcz,fakt w ostatniej chwili zrobili cesarke bo lekarz nie chciał się podjąć porodu pośladkowego, a jeszcze pielegniarka nie chciała uwierzyć że rodze i sobie robiła pomiary brzucha i miednicy:szok: dopiero jak kazała się rozebrać i na fotel usiąść to nim usiadłam ujrzała nóżki między moimi nogami:no: i wtedy z panikowała, tel do dr i krzyczy "dr szybko pośladki szybko!!!!!" i od razu 20 osób się znalazło wokół mnie, wszystko się działo tak szybko, podali nartkoze i od razu zaczeli ciąć, po kilku minutach mała była na świecie (musieli ją wciągnąć do brzucha z powrotem i dopiero na zewnątrz) oj do tej pory emocje trzymają jak tylko sobie przypomne, a i wiecie że moja Julka nadal z tymi nogami dryga? w nocy jak do nas przychodzi spać to nie miłosiernie rozpycha swoimi stopami, dość bolesne to jest, chodzi na balet i akrobatykę powietrzną, mimo że jest malutka i chudziutka to w nogach ma takiego powera ze szok.

ja jestem tym przypadkiem jedna na tysiąc (może) więc nie panikujcie i wierze że każda z was będzie miała dobre zakończenie, też na to liczę przy tym porodzie:errr:

a ja właśnie zadzwonilam na porodówkę w której chcę rodzić żeby się dowiedzieć czy mają gaz rozweselający :-D i mają ! i pani poinformowała mnie że od zeszłego tygodnia mają też jakiś nowy specyfik podawany dożylnie który skraca poród , łagodzi skurcze i że jest niby bardzo dobry. Czy któraś wie co to za nowość? bo pani nie podała mi nazwy leku...

ewak, obawiam się że to jest typ bardzo zdeterminowany i będzie karmić do 18stki swoje dziecko :-D. Ale wiem, że życie jej zweryfikuje kilka poglądów nt. macierzyństwa, czy też wychowywania. Wtedy będę mogła jej wytykać :-D. A już pisałam, pamiętliwa jestem niemiłosiernie, więc co się odwlecze to nie uciecze :-D

cokies, fantastycznie że nas tu uspokajasz, zwłaszcza te które mają poród już za sobą, bo ponoć drugi poród jest ekspresowy, a Ty to potwierdzasz :|

ale załapałam dzisiaj schizę z wcześniejszym porodem, bo nie dość ta wydzielina, te bóle, to jeszcze łapią mnie takie skurcze promieniujące na plecy. Ale nie są regularne. Do tego na dworze zimno, pochmurno, a ja pocę się jak świnia. I czuję jakiś niepokój przez to ;-).

witam:-)

hura hura mamcia jutro wychodzi ze szpitala :-) będzie trza ją oszczędzać, zmieniać opatrunki nim siostra moja wróci, ale w domu to zawsze szybciej się dochodzi do siebie :-)

SYLVI serdeczne gratulacje! życze Wam samego zdrówka, szybkiego powrotu małego do domku.

ja spadam się szykować do gina, no i zjeść jakąś zupkę. Ogromnie się cieszę, bo wreszcie doszła do mnie paczka którą zamawiałam z przewijakiem, wyprawką do szpitala itd. niewiele już nam brakuje ;-)
3majcie kciukasy za wizytkę.

hejka
nie bylo mnie przez weekend a tu takie wiesci!!!
Dominic, sylviB gratulacje dla was niech maluchy rosna zdrowo

w sob tez urodzila moja kumpela, miala ciezki porod ale juz jest dobrze z maluszkiem - tez chlopiec a termin miala na 20/07

Mucha ja mam tak z wkladka ze jakby brazowa praktyznie caly czas... tyle ze nie cala tylko lekko pobrudzona, no ale moze warto sprawdzic czy to ci wody nie pociekly...

Taycia czuje to samo mam wrazenie ze mezowi wszystko wolno a mi nic, w sob mielismy grilla, ja jako jedyna niepijaca....mialam juz dosc a taka chcice na cosik alkoholowego, lekko zamoczylam dziubka w piwku juz reprymenda od meza... kurde pic nie moge, skakac nie moge ( grali w siatke na grillu), seksu tez nie bo maz nie chce... i kuzwa czasami idzie sie pochalastac ... czasami przechodzily glupie mysli ze nie potrzebnie godzilam sie na ta ciaze.. a pozniej wyrzuty sumienia...echhh

cokies msakra, jak czyta sie to.... najpierw sie z ciebie nabijaja a pozniej panika... ale co tam sluzba zdrowia jest nieoceniona....

Mucha zmierz sobie temperature może, bo jeśli coś dzieje się złego to bedzie podwyższona, a tak poza tym to powinnaś dostac kopa takiego, żebyś znalażła się u swojej gin. :-) to nie wróży dobrze, a Tobie jeszcze trochę zostało, minimum 3 tygodnie :-(

reklama
Do góry