reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

szuszu, głupie pytanie! :-D Oczywiście, że nie :-D. Nic mi nie mów, od ciąży z Li słucham jej złotych rad, które mnie do furii doprowadzają. Mogłabym o niej książkę napisać. Normalnie nie wiem skąd się do dziewcze urwało :-D.
Ona chyba będzie taką prawdziwą eko-mamą ;-).

I od wczoraj życzę jej z całego serca, że jak już będzie miała dziecko, to żeby miała mało pokarmu i się dowiedziała, co to znaczy 20/24h siedzieć z dzieckiem przy piersi :-D

reklama
Mucha - bedzie dobrze !!!! Nie nakrecaj się na te gorsze rzeczy ! Nie możesz patrzeć tylko na minusy !!!! Niestety my kobiety zawsze mamy pod górke i wogole!! Ale prosze myśleć pozytywnie bo mi się wkrecisz w jakąś depreche poporodową !!!!!! GŁOWA DO GÓRY !!!

Zostawić Was na chwilę i zaczynacie rodzić!!! Dominic i Sylvi gratuluję synków na świecie!!! Naprawdę - wszyscy mówią do mnie "o chłopiec to na pewno urodzisz po terminie", a tu się okazuje, że woreczek z chłopcami rozwiązał się szybciej niż plan przewidział! Ja czekam jeszcze do następnej wizyty 28.07 i rozpoczynam osobistą walkę o wcześniejsze narodziny;-) spróbuję wszystkiego, choć ostatnio jakiś ginekolog się wypowiadał, że próbować można, ale najczęściej i tak bezskutecznie, ale największe szanse na poród są w dni kiedy gwałtownie spada ciśnienie i pojawiają się burze, bo to ma realny wpływ na nasze ciśnienie.

szuszu, głupie pytanie! :-D Oczywiście, że nie :-D. Nic mi nie mów, od ciąży z Li słucham jej złotych rad, które mnie do furii doprowadzają. Mogłabym o niej książkę napisać. Normalnie nie wiem skąd się do dziewcze urwało :-D.
Ona chyba będzie taką prawdziwą eko-mamą ;-).

I od wczoraj życzę jej z całego serca, że jak już będzie miała dziecko, to żeby miała mało pokarmu i się dowiedziała, co to znaczy 20/24h siedzieć z dzieckiem przy piersi :-D

Sorry, ale jakby mi powiedział coś takiego ktoś kto nie ma dzieci to roześmiałabym się mu w twarz..
Życz jej nawału i bólu i żeby jej dziecko od cyca nie odchodziło:-D

nadzieja! Po porodzie to ja tutaj będę pierwsza do rozweselania Was, pomimo że będę sama z dwoma malcami to po 1. nic mnie nie będzie boleć (poza dupą :-D), 2. waga będzie miała tendencję spadkową. 3. nie będę miała napuchniętego ryja :-D.

edit. szuszu, myślisz że słuchałam spokojnie? Myślałam, że jej do dupy nakopię :-D. Ale oczywiście ona swoje, że to natura, że tak jesteśmy skonstruowane, a że ja nie chcę karmić to tylko moje lenistwo i brak wspomnianego instynktu. Mówię, że będzie dwójka, Li też potrzebuje zainteresowania i miłości, a pierś mi na to raczej nie pozwoli. No ale przeciez wiem na co się decydowałam więc i tak jestem wypruta z instynktu :-D I że mleko matki najzdrowszeeeeee. szkoda, że Li moim rzygała dalej niż widziała(dosłownie) i spadała z wagą a nie przybierała i marniała w oczach. Mimo że wisiała prawie całą dobę.

Ostatnia edycja:
saga pewno ,że będzie wszystko ok :-)nie ma innej opcji-ty Juz kochana możesz rodzić ja muszę wytrzymać do cc chociaż może wcale nie muszę :-Djak się zacznie to jade do szpitala i tak muszą mi zrobić cc:tak:
szuszu888-ja mam mieć cc poniewaz mam przepukline w kręgosłupie i to jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu niestety ,taki wysiłek jaki jest przy naturalnym porodzie mógłby spowodować u mnie nawet paraliż :szok:

Złośliwe Sierpnióweczki jak źle życzą :p:p hihi a swoją drogą też uwielbiam rady osób które pozjadały wszystkie rozumy :))))))

devi my niedość, że mamy ten sam tydzień to jeszcze negocjujemy z naszymi Synkami to samo :)))

Mucha :):) Cieszy mnie to niezmiernie !!!!! :D Mam nadzieje że mi nastroje po porodzie nie bedą płatać figla choć szczerze w to wątpie.. Pewnie bede zmierzła że wszystko mnie boli, że brzuch... ehh nie myśle nawet o tym !!! ;)

reklama
Witam i od razu :szok: sierpniowy worek zaczął się sypać, aż mi się gorąco zrobiło ze stresu.sylvi wielkie gratki i szybkiego powrotu do domu, oby Igorek rósł zdrowo.
Szuszu kasa dobija wszystkich, jak bylam z drugim dzieckiem w ciązy to miałam 800 zł tylko, było ciezko ale dałam rade Wy także dacie, musisz być silna, choć wiem, że jak kasy brakuje to i wszsytko sie wali. Trzymam kciuki za pomyślność.
maggie zobaczysz, teraz z mama bedzie juz tylko lepiej.
Dobra, uciekam na zakupki, milego dnia :-)

Do góry