reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

szuszu, głupie pytanie! :-D Oczywiście, że nie :-D. Nic mi nie mów, od ciąży z Li słucham jej złotych rad, które mnie do furii doprowadzają. Mogłabym o niej książkę napisać. Normalnie nie wiem skąd się do dziewcze urwało :-D.
Ona chyba będzie taką prawdziwą eko-mamą ;-).

I od wczoraj życzę jej z całego serca, że jak już będzie miała dziecko, to żeby miała mało pokarmu i się dowiedziała, co to znaczy 20/24h siedzieć z dzieckiem przy piersi :-D

reklama
Mucha - bedzie dobrze !!!! Nie nakrecaj się na te gorsze rzeczy ! Nie możesz patrzeć tylko na minusy !!!! Niestety my kobiety zawsze mamy pod górke i wogole!! Ale prosze myśleć pozytywnie bo mi się wkrecisz w jakąś depreche poporodową !!!!!! GŁOWA DO GÓRY !!!

Zostawić Was na chwilę i zaczynacie rodzić!!! Dominic i Sylvi gratuluję synków na świecie!!! Naprawdę - wszyscy mówią do mnie "o chłopiec to na pewno urodzisz po terminie", a tu się okazuje, że woreczek z chłopcami rozwiązał się szybciej niż plan przewidział! Ja czekam jeszcze do następnej wizyty 28.07 i rozpoczynam osobistą walkę o wcześniejsze narodziny;-) spróbuję wszystkiego, choć ostatnio jakiś ginekolog się wypowiadał, że próbować można, ale najczęściej i tak bezskutecznie, ale największe szanse na poród są w dni kiedy gwałtownie spada ciśnienie i pojawiają się burze, bo to ma realny wpływ na nasze ciśnienie.

szuszu, głupie pytanie! :-D Oczywiście, że nie :-D. Nic mi nie mów, od ciąży z Li słucham jej złotych rad, które mnie do furii doprowadzają. Mogłabym o niej książkę napisać. Normalnie nie wiem skąd się do dziewcze urwało :-D.
Ona chyba będzie taką prawdziwą eko-mamą ;-).

I od wczoraj życzę jej z całego serca, że jak już będzie miała dziecko, to żeby miała mało pokarmu i się dowiedziała, co to znaczy 20/24h siedzieć z dzieckiem przy piersi :-D

Sorry, ale jakby mi powiedział coś takiego ktoś kto nie ma dzieci to roześmiałabym się mu w twarz..
Życz jej nawału i bólu i żeby jej dziecko od cyca nie odchodziło:-D

nadzieja! Po porodzie to ja tutaj będę pierwsza do rozweselania Was, pomimo że będę sama z dwoma malcami to po 1. nic mnie nie będzie boleć (poza dupą :-D), 2. waga będzie miała tendencję spadkową. 3. nie będę miała napuchniętego ryja :-D.

edit. szuszu, myślisz że słuchałam spokojnie? Myślałam, że jej do dupy nakopię :-D. Ale oczywiście ona swoje, że to natura, że tak jesteśmy skonstruowane, a że ja nie chcę karmić to tylko moje lenistwo i brak wspomnianego instynktu. Mówię, że będzie dwójka, Li też potrzebuje zainteresowania i miłości, a pierś mi na to raczej nie pozwoli. No ale przeciez wiem na co się decydowałam więc i tak jestem wypruta z instynktu :-D I że mleko matki najzdrowszeeeeee. szkoda, że Li moim rzygała dalej niż widziała(dosłownie) i spadała z wagą a nie przybierała i marniała w oczach. Mimo że wisiała prawie całą dobę.

Ostatnia edycja:
saga pewno ,że będzie wszystko ok :-)nie ma innej opcji-ty Juz kochana możesz rodzić ja muszę wytrzymać do cc chociaż może wcale nie muszę :-Djak się zacznie to jade do szpitala i tak muszą mi zrobić cc:tak:
szuszu888-ja mam mieć cc poniewaz mam przepukline w kręgosłupie i to jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu niestety ,taki wysiłek jaki jest przy naturalnym porodzie mógłby spowodować u mnie nawet paraliż :szok:

Złośliwe Sierpnióweczki jak źle życzą :p:p hihi a swoją drogą też uwielbiam rady osób które pozjadały wszystkie rozumy :))))))

devi my niedość, że mamy ten sam tydzień to jeszcze negocjujemy z naszymi Synkami to samo :)))

Mucha :):) Cieszy mnie to niezmiernie !!!!! :D Mam nadzieje że mi nastroje po porodzie nie bedą płatać figla choć szczerze w to wątpie.. Pewnie bede zmierzła że wszystko mnie boli, że brzuch... ehh nie myśle nawet o tym !!! ;)

reklama
Witam i od razu :szok: sierpniowy worek zaczął się sypać, aż mi się gorąco zrobiło ze stresu.sylvi wielkie gratki i szybkiego powrotu do domu, oby Igorek rósł zdrowo.
Szuszu kasa dobija wszystkich, jak bylam z drugim dzieckiem w ciązy to miałam 800 zł tylko, było ciezko ale dałam rade Wy także dacie, musisz być silna, choć wiem, że jak kasy brakuje to i wszsytko sie wali. Trzymam kciuki za pomyślność.
maggie zobaczysz, teraz z mama bedzie juz tylko lepiej.
Dobra, uciekam na zakupki, milego dnia :-)

Do góry