reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

To fakt jak się pojedzie do Polski to tak jakby się w chinach było - ludzi jak mrówek !!!! I wogóle taki zamęt - tutaj spokój, cisza :). Oj Stavanger to spory kawał ode mnie. Ja tu przyjechałam z mężem i miałam tylko delikatne podstawy angielskiego. Zaczełam chodzić do szkoły i się uczyć troche ponad roczek temu. Coś się dogaduje po norwesku, angielskiego wogole już nie pamietam... Jednak jeszcze dużo mi brakuje !!!!!! Język tutaj to najwieksza bariera - człowiek bez języka to taka sierota, normalnie człowiek staje się "nikim" gdy w głowie tylko polski a siedzi się za granicą :/.

No trzeba dać rade ;-)

reklama
Mam taki syf i sajgon w mieszkaniu! Malowanie w pełni! JEEEJ w końcu i ja się doczekałam! Wiktorka pokój już pomalowany jest taki słoneczny i ciepły aż miło popatrzeć. A teraz rewolucja w salonie- zmiana kolorów diametralna... ciekawe czy się przyzwyczaję? Będzie piknie. Niby mieszkanie nowe, ma dopiero 1,5 roku ale jak się ma kominek trzeba odświeżać...
Chciałabym pomóc coś chłopakom ale już nie daję rady. Ani się schylić ani postać... Wymyślam sobie jakieś prace i krzyczą na mnie. A ile można siedzieć bezczynnie?
Nocki ciężarówki. kolorowych i bajkowych snów

DOMINIC trzymam za WAS ogromne kciuki, oby synkowi szybko brzuszek urosl i obys Ty trzymala sie jak najdluzej w dwupaku!myslami jestesmy z TOBA`!

TAYCIA kazdy miewa gorsze dni, nie obwiniaj sie kochana!

BETI glowa do gory, kilosy na pewno uda sie zrzucic po ciazy, a zycie na obczyznie (tu tez do NADZIEJI- w takich momentach jak ciaza, porod, pierwsze trudne miesiace z dzidzia (oczywiscie zycze wszystkim aby nie byly trudne ale wiem po sobie ze moga byc) jest na pewno trudniejsze bo bez najblizszej rodziny, ale podolamy a ponarzekac i powspierac mozemy sie m.inn na BB, i w tym nadzieja!

AKUTAN jak nie dajesz rady to nie pomagaj, nie miej wyrzutow sumienia!

tym ze zlymi nastrojami przesylam pozytywne fluidy, jeszcze do wczoraj tez bylam zdolowana ale mi przeszlo poki co, zycze aby WAM tez!

Ostatnia edycja:
BLACKBERRY bardzo mi przykro ze zle z babcia...sil dla niej i dla rodziny zycze!

KASICA nie zalamuj sie, jestes bardzo silna i GRZESIU tez silny chlopak, poradzi sobie, choc domyslam ze bardzo Ci ciezko niemoc byc razem z nim w szpitalu...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry Kobietki. Nie mam sil odpisywac na wszystkie Wasze posty. Za nami emocjonujaca noc, x kroplowek, ktg i usg, przygotowania do cesarki ale ma szczescie przeplywy w koncu sie poprawily. Dopiero dwie dawki sterydow za nami i wszyscy trzymamy kciuki any dotrawc do czterech, lekarze mowia ze idealem byloby dotrwac do konca 34 tygodnia. W kazdym razie ja na to juz wplywu nie mam ale wierze, zejestesmy w dobrych rekach, wszyscy kolo mnie skacza, tlumacza, rzeczowo odpowiadaja na pytania I staraja sie pocieszac. Dziekuje za wszystkie kciuki i slowa wsparcia, brakuje mi calodniowego plotkowania z Wami:-)

Witam Babinki :-) ja właśnie wtałam , dziś cały dzień sama bo K. pojechał sobie na strzelankę ASG. Zrobiłam sobie jajeczniczkę , herbatkę z miodem i cytrynką i jestem zadowolona.

dominic super, że jest jakaś poprawa! to znaczy,że działa to co lekarze Wam tam dają! trzymam kciuki za dalsze leczenie.

dominic, nie bierz sobie do serca tego podium sierpniowego i wytrzymuj tak długo, jak będzie to dla dziecka bezpieczne.

A ja.. najpierw marudziłam, że brudna wkładka, to teraz pomarudzę, że leci ze mnie 'woda'? Nie wiem cholera czy to upławy, czy sączące się wody płodowe. W nocy musiałam zmieniać majty. A dostanie w aptece papierków lakmusowych czy coś koło tego w Poznaniu graniczy z cudem. I jak zwykle, nie wiem co robić ;-)

mucha ja też szukałam papierków - obdzwoniłam apteki to mówią, że w sklepach medycznych są, ja mam szczęście bo brat pracuje w laboratorium medycznym i mi przywiózł. Jak będziesz dziś przez przypadek w Bydgoszczy to Ci dam ;-) ale wiem co czujesz bo ja sama się boję że przegapię że to wody. Skąd ja mam wiedzieć czy to upławy bezbarwne czy bezbarwne wody się sączą ? :-(

Megmarion, tak wiesz jak leci to leci, przestaje i nie leci, z Li bardziej mi się sączyły. To na pewno nie mocz, bo sorry że napiszę wprost.. ale wąchałam :-D. No i nie jest żółtawe. Poza tym, w nocy byłam siku, zrobiłam i po chwili czułam jak mi trochę leci samoistnie..

agulalula, no niestety dzisiaj przez Bydgoszcz nie przejeżdżam ;-). Noo z tymi upławami a wodami to jest mam wrażenie problem dość spory, jak się tylko sączą. Bo jak już kiedyś pisałam, to w szpitalu zarzekali się że mi się wody nie sączą, wróciłam do chaty i chlusnęło jak tralalala i wróciłam na poród.

reklama
mucha teraz tak nie może być bo po 1. to jeszcze za wcześnie jak na tydzień Twojej ciąży na poród ! i tego się trzymajmy! po 2. położą Was w szpitalu a my tu z nudy bez Ciebie umrzemy :-p

Do góry