reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

karolaola, moja gin mi ostatnio powiedziała, żebym już urodziła i będzie święty spokój, także jak jej zadzwonię, to chyba kipnie ;-). Czop raczej nie, bo byłaby gęsta wydzielina, a ja po prostu najzwyczajniej w świecie brudzę wkładkę. Trudno mi to nawet nazwać plamieniem.. ona po prostu jest brudna na brązowo.

reklama
To może ten czop tak z lekka odchodzi, wiesz o co chodzi...
Albo po wczorajszym badaniu to masz?
No, albo ta szyjka się rozwiera...

Leżałam już w wyrku ale nie moge zasnąc :( ...

Mucha ja też się bardzo nie oriętuje niestety. Ja lekko brązowawe upławy mialam koło 20tyg. jakieś 2 dni. Jak mówiłam o tym lekarzowi to powiedział że się to zdarza i że jeśli nie było krwi to nic się nie dzieje... Ale wiesz to jest standardowe podejście Norweskiego lekarza do sprawy... Oni w szanowna Kasiunie nie zaglądaja przez całą ciąże wiec wiesz :/. Ja to nawet nie wiem czy szyja się skraca czy się rozwiera... Tu się zaglada w szanowną dopiero przy porodzie, no i chyba że coś zlego sie dzieje - ah brak komętarza do tych lekarzy tutaj. Aczkolwiek porody polki sobie tu bardzo chwalą a i czasie ciąży i tak każda jeździ do Polski do ginka się badać :):)

Eh... jak tak bede siedzieć przed kompem to bede musiałą coś zjeść....

karolaola, ale to nijak się ma do tego jak mi odchodził z Li ;-). I absolutnie w mojej głowie nie powstaje opcja, że to czop. Pewnie źle, bo czop nie zawsze wygląda tak samo(a przynajmniej jego odchodzenie), ale mojej głowie nie przetłumaczysz ;-).
No właśnie tylko to nie pierwszy raz ta wkładka, ale dzisiaj dopiero zmarszczyłam brwi... Zobaczę co jutro będzie. Jak nic, to chyba zignoruję.

Też bym coś zjadła, ale mam za dużo nadprogramowych kg, i jeszcze Tomek obok siedzi to bym się nasłuchała :-D

Aruza już dzisiaj wszamałam :tak: ale nektarynke to napewno zaraz kąsne :) i zrobie sobie ciepłą herbatkę to może mnie sen zmorzy ;-)

To już nie mam opcji, ale dla pewności zadzwoń jutro do ginki;-) Pamiętaj my mamy jeszcze czas:tak:
Aj tam kilogramy ja przy każdym przystawieniu czegokolwiek do ust mówię nie mogę, a za chwilę, a co tam w końcu jestem w ciąży. Ale płakać będę po porodzie. Bo na razie to jeszcze w mojej głowie jest taka myśl, że z porodówki wyjdę wyglądając jak przed ciążą:cool2:...oj głupia ja!!

Nektaryny to jem od jakiś 3 tygodni codziennie, są pyszne !!

karolaola hehe ja też sobie mówie że z porodówki wyjde w rozmiarach sprzed ciąży - dzisiaj nawet w centrum kupiłam cobie bluzeczki w rozmiarze jaki nosiłam :). Nie przytyłam tak dużo (10kg jak na razie) więc mam nadzieje że też tak będzie - się okarze !!!

Nektaryny uwielbiam :-)

KASICA ojej, trzymajcie sie kochani, a przede wszystkim GRZESIU, zycze jak najszybszego powrotu do domciu!!! a co do tej oplaty za Twoja noc w szpitalu to uwazam bezczelnosc!

A85 odpoczywaj lepiej, nawet jak jest Ci ciezko nic robic, to wazne coby szyjka sie wydluzyla!

RYB>KAA udanego pobytu nad morzem! ja chyba w koncu nie pojade bo jakos tak nadal ani noclegu nie mam, a i pogoda w kratke, ale na ten weekend ma byc naprawde ladnie, korzystaj!

co do zlobkow i przedszkoli..........az glowa boli jak Was czytam czy slysze opowiesci kolezanek..

i utwierdzam sie w przekonaniu ze zostane raczej na zawsze w deutschland...MALGOO...

tym ktore maja zly nastroj zycze poprawy (ja po tygodniu wychodze z dolka), a no iwitam nocne marki (jezeli tu ktos jeszcze oprocz mnie jest) ja tez przed senem albo nektarynki albo kwasne zelki albo czekolada albo lod,,,i sie dziwie ze spac nie moge...

reklama
a i jeszcze cos, LANA czemu piszesz ze masz jeszcze 2 tygodnie? slyszalam ze ciaza donoszona jest jak sie konczy 37 tydzien ciazy, czyli kochana DZISIAJ!!!!!!!!!!!!!! ale super!!!

Do góry