reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

M.Lena ja nie jestem pierworódką więc nie wiem czy ja Ci pomogę w decyzji, ja nawet nie wiem czy w szpitalu, w którym rodzę jest możliwość znieczulenia ale chyba bym go nie chciała, troche się go obawiam, poród przeżyłam, lekko nie było ale teraz to już zupełnie nie pamiętam co i jak, wierz mi, że ból to jest pikuś, ważne, żeby podczas porodu wszystko dobrze poszło, żeby dzidziuś się dobrze urodził, dobrze ułożył itd. a ból wytrzymasz. Ostatecznie możesz zaznaczyć, że piszesz się na zzo ale tylko w przypadku kiedy już nie będziesz umiała wytrzymać, tak, żeby nie ładowali Ci go jak się okaże, że w sumie nie ma tak źle.

reklama
witajcie!

u mnie wypad wczorajszy jak najbardziej do udanych. Szwagier ze swoją drużyną zajął pierwsze miejsce i w nagrodę otrzymali 1000zl a kasa bardzo im się przyda bo budują nowy garaż na auto strażackie i każdą zdobyta złotówkę pakują w ten garaż, albo kupują sobie nowy sprzęt. Potem była jeszcze zabawa taneczna wieczorem ale to ja już poszłam do domu a mąż został z braćmi i kolegami i wrócił koło 12.

Dzisiaj jedziemy na obiad odpustowy do ciotki mojego męża, więc robienie obiadu mi odpada :D

Żabila super, że wypad taki udany, no i gratulacje dla szwagra, ładna wygrana! Apropo obiadu to lecę do sklepu bo mi zabrakło składników :)

dzien dobry :)
taka j. zle sie wyrazilam, w sumie co za roznica czy ktoras rodzila raz czy dwa razy :) bardzo dziekuje za pocieszajaca odpowiedz :) hehe :)

dziewczyny macie takie bole jak na okres razem z bolami w krzyzu?
ja mam tak czesto teraz w koncowce, tak przynajmniej 2-3 razy w tygodniu mam takie bole i wszedzie czytam ze trzeba to konsultowac z lekarzem. Ale ide sie polozyc i mam nadzieje, ze przejdzie...

M.Lena ja miałam pare razy w tej ciąży takie bardzo lekkie bóle okresowe ale tak od 2-3 tygodni nic u mnie się nie dzieje, wszystko się wyciszyło więc nie wiem o co chodzi, obym w ogóle mogła urodzić. Sama. Bez oxy.

Hej dziewczyny :)
Witam jeszcze z łóżeczka :) pogoda znowu się zepsuła i pada deszcz :(
Wczoraj obudziłam się o 1 w nocy z taką zgagą, że szok.. takiego napadu jeszcze nie miałam;/ na szczęście szklanka mleka pomogła i zasnęłam..
Ale na pocieszenie mąż zrobił dzisiaj tartę z truskawkami, malinami i jagodami :-) już nie mogę się doczekać kiedy to zjem ;P
W ogóle od rana zajadam się jagodami i malinami :) nareszcie można je kupić !!

M.Lena,dziwnie, że każą Ci od razu decydować.. moim zdaniem to powinno być tak, że jak już nie czuję się na siłach, bóle są za mocne to wtedy się decyduję i oni powinni dać.. a tu pewnie muszą mieć anestezjologa wcześniej zaklepanego itd.. Powiem Ci, że fajnie jak u Ciebie w szpitalu jest taka możliwość :) u nas chyba nie ma.. a czułabym się pewniej wiedząc, że w razie czego mogę skorzystać z takiej opcji..
Co do bóli to ja nie pomogę bo nie mam.. czasami mi tylko brzuch twardnieje.

Taka j.,kurczę ja właśnie też żadnych bóli, nic. A wolałabym już chyba je mieć i urodzić przed terminem niż później się męczyć i przenosić..
Miejmy nadzieję, że coś ruszy po tym skończonym 37 tygodniu ;P

Moja znajoma termin z USG miała niby na 10 czerwca bo takie duże dziecko, a początkowo mówili jej, że na 30tego.. czyli na dziś :) wczoraj z nią pisałam i dalej nie urodziła.. więc też się biedna męczy, a mały w brzuchu jej daje popalić..

Żabila, to super, że wypad wam się udał :) ja dzisiaj też nie muszę gotować bo idziemy do teściowej :D

a u mnie jeszcze lepiej, nie mialam nawet zadnego skurczu przepowiadajacego, nigdy ani raz brzuch sie nie napial a o bolu jak na okres calkiem zapomnialam od listopada

Juz znam wyniki wiec moge sie pochwalic ze zaliczylam 1 rok magisterki :-)i ciesze sie strasznie ze nie mam nic na wrzesien

Czesc

wczoraj tak zdechla i zmeczona bylam, ze nie mialam sily odpisywac ;-)
wypad do ikei mnie wykonczyl, ale juz z glowy, bo potem ciezko by mi bylo, bo to ok 2 godz w jedna strone autem!

hmmmm urlop macierzynski ostatnio znajoma zalatwiala u siebie w kadrach wiec nie rozumiem czemu do zusu wysylaja....

Basia smacznego :-D

Ewelinka gratuluje zaliczenia :-)

M.Lena co do zzo to u mnie w szpitalu niestety nie ma ale chce rodzic naturalnie, boje sie bolu ale bede probowac bez zadnych srodkow przeciwbolowych ;-)co do bolu miesiaczkowego to nigdy takiego nie mialam dlatego nie pomoge.

Basia a ta Twoja znajoma na ktg chodzi?

Zabila super ze dzien mialas udany!

madziasek - mnie wysyłają do zusu, poniewaz w listopadzie kończy mi sie umowa o pracę i potem przejmie mnie zus. Wstępnie się dowiedziałam, że w takiej sytuacji mi też przysługuje roczny rodzicielski, tylko nie wiem jaki wniosek złozyc do kadr. Czy tylko o pierwsze 20 tygodni macierzyńskiego, czy od razu całość - 52 tyg. Tylko nie wiadomo czy całość, bo przecież kończy mi się umowa i do zusu powinnam chyba wnioskować. Jeden wniosek do kadr, albo drugi od razu do zusu...? nie mam pojęcia dlatego muszę się wszystkiego dowiedzieć. A w internecie też na razie informacji brak.

Dziewczyny a macie ubezpieczenia pracownicze - grupowe? Bo ja ostatnio się przestraszyłam, że jak całą ciąże jestem na l4 i wynagrodzenie wypłaca zus, to czy pracodawca nadal opłaca składki na ubezpieczenie? żeby dostać pieniążki za urodzenie dziecka, nie chciałabym żeby to przepadło, w moim przypadku to 1500 zł a dla mnie to nie mało :)

no a co do znieczulenia, to właśnie nie chcę z góry się deklarować, bo może akurat jakoś to zniosę. A oni robia problemy jak jakaś rodząca chce nagle znieczulenie, bo jest jeden anestezjolog i trudno na niego trafić, żeby akurat był wolny. Ale chyba nie będę się decydować od razu. Może będę miała szczęście i jak naprawdę będzie ciężko to może anestezjolog będzie pod ręką. :)

reklama
Madziasek, powiem szczerze, że nie wiem czy chodzi na KTG.. nic nie wspominała :) a zakupy udane ?

M.Lena, nie wiem jak to jest u Ciebie bo u mnie jest mniej niż 20 pracowników i moją pensję od razu przejął ZUS i ja odkąd jestem na l4 zawsze sama muszę przelewać kasę na ubezpieczenie. Przelewam do księgowości, a oni to później razem jako grupowe wysyłają do ubezpieczalni. Ja jestem w Hestii i też mam 1500zł za urodzenie dziecka.
Jeżeli masz więcej niż 20 pracowników to zakład pracy płaci regularnie w dniu wypłaty i pewnie przelewa też ubezpieczenie.
Ale sprawdź to sobie bo szkoda takich pieniędzy !!

Do góry