reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

All-me możesz śmiało marudzić, masz prawo, jesteś już prawie na ostatnich nogach więc nic dziwnego a macica faktycznie jest już bardzo wysoko na tym etapie więc wiadomo, że oddycha się ciężko, na szczęście niedługo powinna opadać!! Nijak inaczej nie umiem Cię pocieszyć :(

Mnie wszystko przestało boleć, tzn. nie mam tych bóli HB ani przepowiadających ani okresowych, dzisiaj mam wizytę, ciekawią mnie 2 rzeczy: jak ułożony jest maluszek i ile waży. No oczywiście wiadomo, że baaardzo interesuje mnie czy ciąża rozwija się prawidłowo ale jeśli wszystko jest w porządku to te 2 rzeczy mnie ciekawią najbardziej. Mam wrażenie, że mały jest pionowo już ale zobaczymy.

reklama
Czesc
Miciurka w szkole rodzenia do ktorej chodze nie ma zajec z karmienia piersia ale za to sa oddechowe i cwiczenia ulatwiajace porod ;-)Fajnie ze przygotowania na przyjecie maluszka trwaja, a co najwazniejsza ze torbe juz pakujesz ;-)
Pochwal sie jaki wozek zamowilas?

Taka j. powodzenia na wizycie :-D kciuki zacisniete!

Ja mam wizyte na 18.10 a na 17.00 ktg.

milego dnia

Ostatnia edycja:
cześć! trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Oby wszystko było OK a dzieciaczki ładnie nam rosły. Ja to dzisiaj wizyte mam ale u endokrynologa. więc bedę dopiero wieczorem, bo wakacje już są i połowa autobusów nie jedzie i ciężko się dostać z powrotem do domu.

Cześć dziewczyny !
Ale sobie dzisiaj pospałam :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje :)

All me, jeszcze troszkę i będziesz miała córeczkę przy sobie :) Musisz dać radę !! nikt nie mówił, że będzie nam łatwo, ale jaka nagroda ;)

My, mój synek też ma czkawkę ! wcześniej jej nie zauważałam, a teraz czasami i trzy razy dziennie !! ;)

Miciurka, super, że podoba Ci się na szkole rodzenia ;) i gratuluje zakupów :) biedna Jesteś z tą nogą :( ale jeszcze trochę !!

Dziewczyny !! Dzisiaj mamy 1 lipca ! Jestem pewna, że w tym miesiącu pojawią się pierwsze maleństwa !! już nie mogę się doczekać, jak zaczniemy przedstawiać nasze pociechy :) Mam nadzieje, że dziewczyny z forum zamkniętego też nam się pochwalą !! ;)

Witam serdecznie! Trzymam kciuki za wizyty! Ja mam jutro też czekam bardzo, w czwartek miałam ktg i na opisie jest napisane : fhr +-140, ruchy+ , ruchy oddechowe+, akceleracje +, decwleracje-,. Ciekawi co to są te ruchy oddechowe, wiecie może? Jutro na wizycie zapytam. Pozdrawiam

Hallo :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny!!! Czekam na wieści :)))- fajnie macie!

Zobaczycie malucha -strasznie mi tego brakuje bo ostatni raz widziałam mojego małego w 24 tyg :((, ale jak byłam u zwyklego lekarza kilka dni temu to posluchalismy chociaż serduszka, a mój bąbelek taki aktywny ze czesto sobie gadam do niego więc fajnie ze kopie i sie tyle wierci bynajmniej wiem ze jest bezpieczny :)

Madziasek- zamowiony bebetto nico plus w kolorze zielonym nie moge się doczekać aż go zmacam :D haha,

My- to chyba chodzi o to ze maluch "uczy się oddychać" cwiczy ten ruch- jak byłam na usg w 24tyg to u mnie pisało w opisie ze żołądek i pęcherz czesciowo wypełnione plynem hihi :))

Basia jak porobisz małego pokój to pokaz efekty tych dekoracji :)!

Madziasek trzymam kciuki za Twoją wizytę! Będziemy się wymieniać relacjami :)

Żabila ja mam mieć jutro endokrynologa a znajoma zaprosiła nas na urodziny, w sensie moje dziecko i teraz mam problem. Wyniki wyszły mi ok więc najchętniej bym nie poszła na wizytę, ja tam wchodzę, ona spisuje wyniki, maca mnie po gardle, bierze 100 i wychodzę :/

Basia przeraziłaś mnie tym hasłem, że maluchy się pojawią już w tym miesiącu ale pewnie masz rację!

My ja niestety nie wiem co to oznacza. Ale tak na "chłopski rozum" to jak jest + to chyba jest wszystko w porządku.

Miciurka niedługo będziesz miała malucha już na codzień, fajnie, że dużo czujesz tych ruchów to się nie musisz denerwować, że coś nie tak.

Dziewczyny jechałybyście teraz 800 km autobusem? Korci mnie ale się boję. Na 80% nie pojadę ale tak się tylko pytam celem rozeznania.

Hurra! Dzwoniłam do endokrynolog ale nie odbierała ale sama oddzwoniła do mnie! Zapytałam czy mogę przez telefon podać jej moje wyniki i się zgodziła, powiedziała, że są w normie, mam brać leki jak brałam i nie muszę jutro przychodzić! Mogę iść na urodziny z synkiem no i oszczędzam 100!

Ostatnia edycja:
reklama
Taka j., super, że wyniki dobre i nie musisz iść do lekarza :) ja właśnie też dałam szwagierce karteczkę z nazwą leku bo idzie do przychodni. Ja sobie tylko odbiorę receptę i wykupię bo już mi się nie chce stać w kolejce i czekać na wizytę..
A gdzie chcesz jechać ?:D powiem Ci, że ja tydzień temu też się zastanawiałam czy do rodziców nad morze nie pojechać ale w końcu zrezygnowałam.. bo to wtedy te upały takie były i bałam się, że w aucie nie wysiedzę.
A lista kto ma na kiedy termin jest w :
Lista sierpniowych mam- bez komentarzy na 1stronie są dwie tabelki :) były to sukcesywnie uzupełniane.. ale nie wiem jak teraz bo dziewczyny przeniosły się na forum zamknięte

Do góry