reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dolaresr kciuki za szyjkę. Praca w domu może poczekać teraz najważniejszy jest bąbelek.

Madziasek brzuch miałam w cieniu i starałam się opalić moje nogi młynarza. Kciuki za wizytę. Mój grzecznie śpi i budzi się dopiero rano razem ze mną.

Mnie za to coś zaczyna w gardle drapać więc będę się zaraz faszerować wapnem i witaminą C

reklama
MadziaSek Moja dzidzia jest baaardzo spokojna :-D śpi całą noc albo poprostu rusza się gdy śpię. Nawet wycieczki do WC jej nie budzą ;) budzi się dopiero koło godziny 9-10 rano i ogólnie w dzień też mało się rusza. Zupełne przeciwieństwo synka w brzuchu hehe może będzie grzecznym i spokojnym dzieckiem. :rofl2:

witam!!

Pewnie mnie już nie pamiętacie, ale udzielałam się na początku, jak dowiedziałam się o ciąży, a potem już nie nadganiałam, bo tyle piszecie i tylko czasami podczytywałam :zawstydzona/y: Spróbuje być bardziej aktywna.

Ja Cię pamiętam bo wrzuciłaś linka do kalkulatora wagi w ciąży który uwzględnia ciąże bliźniaczą :-p:-D

widzialyscie ze juz jedna lipcówka rozpakowana:szok::szok::szok::szok::szok:31 tygodniu!

zaczynam sie bac:baffled::baffled:
to były bliźniaki i to z kilkoma problemami, dlatego trzeba bylo zrobić tak wcześnie CC i na dodatek dała te same imiona co ja mam wybrane :crazy:

Madziasek &&&&&& za wizytę

maciejkaa, madziasek - to u mnie odwrotnie. W pierwszej ciąży nie mogłam sobie tego wyobrazić jak dziewczyny pisały o mocnych i częstych kopniaczkach, za to teraz już wiem jak to jest :-D kopie w dzień, w nocy, generalnie jak na chwilę się położę to zaraz czuję jak się wierci. Czytałam, że to może mieć związek z ułożeniem łożyska i tu by się zgadzało, teraz mam na tylnej ścianie, wtedy na przedniej - a to mogło amortyzować ruchy :tak:

&&& za wizyty tym co mają!
Moje dziecko też ruchliwe sie zrobiło. Czasem to brzuch aż tańczy tak się rusza a łożysko na przedniej ścianie.

Mąż w zeszłym tygodniu zamówił szafę bo nie mam gdzie ubranek składować. Kurier przywiózł, zaczęliśmy składać i okazało sie że brakuje jednej półki. Tzn. wszystkie są tylko zamiast jeden z takimi otworami to dali zwykłą :/ Zadzwoniłam i obiecali dosłać nową. Dzisiaj kurier ma przywieźć to wieczorem złożymy :)

Modlicha -w sumie to mama będzie mi pomagać ale nie tyle ile potrzeba a mąż to pracuje od rana do wieczora.cóż,mąż będzie musiał w weekendy nadrabiać:tak:.psa mi tylko szkoda bo on nie rozumie,że jego pani nie może z nim iść na spacer tak,jak do tej pory:-(.Przynosi mi smyczkę i prosi o spacer biedak.musi jakoś przecierpieć,aż mąż wróci...
MadziaSek - kciuki za wizytę!!!
Maciejka - nie wiem ile cm ma ta nieszczęsna szyjka bo doktor tylko powiedział,że mocno skrócona...A dziś jak wracałam od gina,to w domu znowu coś poczułam takiego dziwnego jak w czwartek i się zastanawiam,czy ''tam''się znowu nic nie dzieje...Chyba faktycznie tylko leżenie mi zostało bo jak trochę się przeszłam,to od razu to odczułam.A nawet to nie był długi spacer bo gina mam pól km od domu.

Tak jak wspomniałam wyżej poszłam dziś do gina.Wg niego też mam leżeć,a co do sorbiferu,to powiedział,że nie muszę brać bo tak jak sama zauważyłam,to potwierdził,że wyniki mam idealne.Powiedział,że sama mam se zdecydować,czy wykupić receptę,czy nie.I tak myślę,że chyba nie będę się tym faszerować skoro za każdym razem w wynikach mam taki sam poziom żelaza.Następna wizyta za 3 tyg i mam w tym czasie powtórzyć mocz,morfologię i jechać na usg tam gdzie robiłam połówkowe.I mam nadzieję,że maluch mi udowodni,że jest chłopcem bo od 16 tc strasznie się zawziął i na każdym usg jest odwrócony:tak:.Uparciuch po rodzicach:-D

witajcie dziewczyny!
melduje się po wizycie mojej pani położnej. A więc: gorąco polecam taką opiekę, przede wszystkim dlatego, że można posłuchać serduszka dzidzi, można także o wszystko zapytać. Położna posiedziała prawie godzinę, więc dłużej niż trwa wizyta u lekarza. Jeszcze raz omówiła mi kwestię ruchów dziecka, skurczy B.H. Dostałam także do wypełnienia Plan Porodu (nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego). Poza tym przyniosła mi cały kartonik różnych rzeczy: kalendarz dziecka, książkę o ciąży, książkę o połogu, książkę o pielęgnacji dziecka, próbki Nivea baby, kupon zniżkowy na zakupy tych kosmetyków, płytę dvd o pielęgnacji dziecka oraz śliczny śliniak. Najważniejsze jednak jest to, że słysząc tętno dziecka człowiek się uspokaja. . . Następny raz przyjdzie za półtora tygodnia. Wszystkim Wam, które jeszcze nie skorzystały gorąco polecam, od 21 tygodnia ciąży mamy do tego prawo, wystarczy pójść do przychodni lekarza rodzinnego po numer tel. , zadzwonić i umówić się!
Pozdrawiam! i idę zrobić obiad.

reklama
Moja dzidzia rowniez do ruchliwych nalezy...
Jedynie dzisiaj spokojniejsza i brzuch faluje mi jak spokojne morze :)).
Od kilku dni odczuwam problemy z oddychaniem jak jakos inaczej sie ulozy...trwa to na szczescie kilkamascie sekund.

Do góry