reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

my2013 fajnie, że jesteś zadowlona!! może faktycznie warto z tego skorzystać :) a powiedz mi tę samą położną trzeba mieć tez po porodzie dla maluszka? wypełniałaś jakaś deklaracje położnej czy coś?

reklama
maciejkaa, madziasek - to u mnie odwrotnie. W pierwszej ciąży nie mogłam sobie tego wyobrazić jak dziewczyny pisały o mocnych i częstych kopniaczkach, za to teraz już wiem jak to jest :-D kopie w dzień, w nocy, generalnie jak na chwilę się położę to zaraz czuję jak się wierci. Czytałam, że to może mieć związek z ułożeniem łożyska i tu by się zgadzało, teraz mam na tylnej ścianie, wtedy na przedniej - a to mogło amortyzować ruchy :tak:
no to u mnie też właśnie odwrotnie tyle ze w drugą stronę nawet z tymi łożyskami ;)

A jaki jest teraz Twój Kamilek? Spokojny ?
Bo mój synio tak jak warował w brzuchu tak wariuje do dziś :eek:

izka87 tak tę samą położną po porodzie się ma, wypełniłam deklaracje.

moja dzidza ma czas figli 3 razy dzienie, rano , po południu i późnym wieczorem, oprócz tego czuje pojedyńcze ruchy w ciągu dnia, tak 1-2 na godzinę. Też tak macie, że w kazdej godzinie coś czujecie?
pozdrawiam

my2013 - ja nie wiedziałam, że można z takich porad w ciąży skorzystać:eek: fajnie, że jesteś zadowolona!!

maciejkaa - spokojnym bym go nie nazwała, raczej poukładanym. Ma swoje ataki histerii, buntu, ale generalnie jest grzeczny, umie się sam bawić i narzekać nie mogę:tak: (odpukać :-D)

Dolaresr współczuje Ci tego leżenia ale bąbel teraz najważniejszy.

My2013 super, że wizyta położnej udana. Ja nie czuje w każdej godzinie, u mnie mały najbardziej aktywny rano, w południe i wieczorem jak kładę się spać.

Hej kobietki,witam po chwilowej przerwie.Mieliśmy kilka intensywnych dni bo kładliśmy trawę na ogrodzie i sadziliśmy krzewy,jak wychodziłam o 8 na podwórko tak wracałam o 21 do domu.U mnie wszystko ok.Widziałam że pisałyście o ruchach maluchów,mój brzdąc zalicza się do tych leniwych,Lenka zdecydowanie bardziej szalała i tak jej zostało do dzisiejszego dnia.Także pocieszam się że drugie szczęście będzie troszkę spokojniejsze.Witam nowe mamusie!Ja zaczęłam powoli gromadzić ubranka wczoraj byłam na ciuchach i kupiłam kilka rzeczy dla synka.Czy wy też już byście chciały mieć maleństwo??Ja już się nie mogę doczekać,pozatym nie lubię siedzieć i nic nie robić jestem raczej aktywna i ciąża trochę mnie ogranicza chociaż staram się nie rezygnować ze wszystkiego.Jak jestem sama to sobię coś tam porobię a jak mąż jest lub kto inny z rodziny to zaraz krzyczą na mnie.Miłego dnia!

Hej

umylam autko, a teraz odpoczywam i zajadam sie preclami z maslem, uwielbiam je ;-)

Franekkimono tez nie moge sie doczekac malenstwa na swiecie :rofl2:

reklama
Witam. A ja dzis w pracy.
franekkimono ja tez bym chciala miec juz dzieciatko na swiecie, ale czasem tak sobie mysle, zeby troche sie pocieszyc wolnoscie , wyjsc na kolacje do knajpy kiedy mam ochote, pozniej to obowiazki przyjda:-)

Do góry