cwietka, mgd ja uważam, że każdą ciążę należy ratować, ale poprostu tak jest że nawet zaawansowana medycyna sobie nie radzi, poza tym
myślenie co by było gdyby też w niczym nie pomoże. Sugerowanie IzieV, że nie ma właściwego leczenia i 'normalnego' lekarza, bo tacy są tylko w Polsce, to dla niej dodatkowy stres, właśnie w czasie kiedy ma odpoczywać i się nie stresować. /QUOTE]
nie zgodze sie z Toba na calej linii....
pompierwsze, ciesze sie ze tak cukierkowo podchodzisz do ciazy. I przyznam szczerze ze zazdroszcze niewiedzy...
tutaj na forum jest nas cala masa kobiet, ktora stracila dzieci. Na roznych etapach ciazy. Poczawszy od poczatkowych tygodni, poprzez srodkowe a konczywszy na koncowce...
w dzisiejszych czasach kiey otwarcie mowi sie o ilosci poronien, martwienie sie, stresowanie czy wlasnie myslenie coby bylo gdyby jest naturalne... Nienaturalnym byloby gdybysmy myslalybze problem nie istnieje...
taki tok rozumowania przypomina mi historie starszych pan, typu :"za moich czasow to sie rodzilo i zaraz szlo w pole...a teraz wymyslajo sobie akies L4"...
Druga kwestia. Nikt IZYV nie straszy. My staramy sie dac jej wsparcie i niejako "druga opinie". To ze jeden konowal lekarz ja tak potratkowal nie oznacza ze tak ma byc i ze ma racje.
Medycyna wspolczesna na ktora sie powolujesz moze naprawdevwiele....
jesli mozna robic operacje juz w lonie matki, jesli mozna leczyc konflikty serologiczne, jesli mozna uzupelniac wody plodowe, to i mozna SPROBOWAC ratowac dziecko w poczatkowych tygodniavh, ktore macha do nas lapkami na ekranie usg...
oczywiscie co nam pisane to sie stanie...ale jesli mamy mozliwosc podjecia proby walki to czemu nie?
jestes i tak w konfortowej sytuacji ze swoja sluzba zdrowia.
W Holandii jest prawdziwa matka natura. Cala ciaze prowadza polozne. Lekarz nie widzi Cie ani razu. Dwa badania krwi.zero obciazenia glukoza. I DWA badania usg. USG genetyczne przysluguje Ci tylko wtedy kiedy masz skonczone 39 lat...
polozna maca brzuch, uprawiajac szamanstwo i ocenia czy dzieko sie odwrocilo juz do porodu, czy jest duzo wod i patrzac Ci w oczy wrozy czy jest zdrowe....
uff. Skonczylam
ale elaborat
IZA jak sie masz? Plamisz? Boli? Daj znac bo sie martwie....
Priva wysylam
FIBI tadaaaa! Witamy w drugim trymestrze