reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
IzaVarsovie
przykro mi, ze spotkało się takie cierpienie. Mam nadzieję że będzie dobrze. Nie mam i nie znam lekarza który by Cię skonsultował telefonicznie :( Ale mam nadzieję, ze Twoj lekarz sobie poradzi z tą sprawą.
Pessary są raczej skuteczne jeśli chodzi o rozwarcie- problemu kosmówki nie znam i nie słyszałam od nikogo. Bądź dobrej myśli!
A sądzę, że leżeć nie powinnaś na brzuchu, raczej na lewym boku podobno (zwłaszcza w późnej ciąży), no i moim zdaniem możesz wstać sie wysiusiać czy zjeść ale bez stania przy garach przez pół dnia.

Hej :-) Właśnie wróciłam z wizyty. Dzidziol jest i ma 2 cm :-) Słyszałam serducho. Martwi mnie tylko, że ciąża wg usg ma ok 8t3d. Pierwsze usg 31.12, gdzie nie było widać zarodka, pokazywało 6t5d i to się zgadzało z moimi wyliczeniami. Więc teraz powinien być 9t5d... Sama nie wiem. Lekarz mówi, że to możliwe i że wszystko prawidłowo się rozwija. Następna wizyta za miesiąc.
moim zdaniem nie powinnaś się martwić rozbieżnością, bo jednak wiek wg usg nie jest 100% nieraz wystarczą mm aby odczuć różnicę kilku dni. Jak później będzie już duża dzidzia i będzie mierzona wg średnicy główki, brzuszka i kości udowej to pewnie na każdym pomiarze wyjdzie inny wiek ciąży- bynajmniej ja tak miałam :p

kurczę, dziewczyny gratuluję siusiaków, bardzo szybko stwierdzili prawdopodobną płeć. Ja sie dowiedziałam dopiero w połowie ciąży- na usg prenatalnym nie było widać nic- wiec można było założyć, ze bedzie dziewczynka, ale chyba prędzej potwierdzą obecność siusiaka niż jego brak bo zawsze może być mały niewidoczny przyslonięty czy coś :p

marzycielka
ale czad! ja marzę że kiedyś mąż mi zrobi obiad :p... chociaż mamy ostatnio ciche dni i obiecał mi że jutro po powrocie do domu na zgode przygotuje romantyczną kolację... ale ja sie nie nakręcam- liczą sie czyny a nie tlyko słowa i tutaj szacun dla Twojego ślubnego!!

Ostatnia edycja:
mgd super, że mniej więcej wiecie, jaka płeć!!! w 12 tyg fajnie widać wyrostek płciowy, w zależności od kąta nachylenia można podejrzewać, czy chłopiec czy dziewczynka

kotek u mnie to raczej na podstawie organow wewnetrznych niz zewnetrznych stwierdzili siusiaka :) mialam badanie na specjalnym sprzeie i panie powiedzialy ze na 98% pewne :)

i ne przeginaj! Odpoczywaj teraz :)

IZKA gratuluje!

zaczarowana aaa bo zeszło nam na zakupach, się nie stresowałam już to się nie spieszyliśmy. ale niesamowita radość usłyszeć serducho, mogłabym na takie usg chodzić codziennie :-p

nie doczytałam co tam u Ciebie, wszystko ok?

I

marzycielka
ale czad! ja marzę że kiedyś mąż mi zrobi obiad :p... chociaż mamy ostatnio ciche dni i obiecał mi że jutro po powrocie do domu na zgode przygotuje romantyczną kolację... ale ja sie nie nakręcam- liczą sie czyny a nie tlyko słowa i tutaj szacun dla Twojego ślubnego!!

Trzymam kciuki, żebys jutro miło się zaskoczyła :-)

Pieekna lapka :)
ja tam wierze w mojego siusiaka hahah przy corce tez w 12 t sie potwierdzilo. Na szczescie nie jestem milosniczka rozy i wyprawke mam w unisexach ;)

reklama
Izka - super, gratuluję! A łapka mega słodka :-)

Ale macie fajnie, że już znacie płeć, zaczynam się nakręcać, że może i u mnie za tydzień będzie coś widać :-p Ale to chyba rzadko tak wcześnie można stwierdzić

Do góry